Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak w kołowrotku bezwolnie się

Doradźcie mi w sprawie moich włosów

Polecane posty

Mam teraz strasznie zniszczone włosy, spalone ciągłym prostowaniem, wypłowiałe siano. Nie mam innego wyjścia jak codziennie je prostować :O Takie zamknięte koło. Czekam teraz kilka miesięcy i chciałabym je ściąć prosto, bez żadnego cieniowania, bo to właśnie przez nieumiejętne cieniowanie musiałam zacząc prostować :O Z natury mam proste włosy więc myślę że po takim ścięciu nie byłoby problemu. Myślicie że dobrze wyglądała by taka zwyczajna fryzura, lekko za ramiona z grzywką zakrywającą całe czoło? Macie jakieś przykłady zdjęć takih fryzur? I jeszcze jedno pytanie, co zrobić żeby moje włosy wytrzymały jeszcze przynajmniej do końca roku bez ścięcia i nie wyglądały jeszcze gorzej.

Gość gość
Zetnij sobie na boba tył wlosow Ci odzyje i uzywaj bio mask odzywka bardzo dobra :) Ja tak zrobilam mialam wlosy do pasa praktycznie i mam teraz krotkie

Gość pani Stasia lat 58
Miałam dokładnie taki sam problem.Włosy pocieniowane i wywijały mi się w każdą stronę.Poszłam i ściełam na prosto do ramion i grzyweczkę zrobiłam.Jestem bardzo zadowolona z tej fryzury a prostownica poszła w odstawkę.

ja mam teraz taka fryzure czyli pocieniowane wlosy i grzywke na bok;) i jestem z niej zadowolona i to bardzo:) fakt wlosy mi sie faluja na koncach chociaz mam naturalnie proste wlosy;) mam prostownice i od czasu do czasu sobie wyprostuje ale moje fale podobaja podobaja sie innym;]

Gość voice
hmm też kiedyś non stop prostowałam włosy, bo mi się nie układały i myślałam że to najlepsze wyjście, ale jeszcze pogorszyłam sprawę i je zniszczyłam w dodatku... jeżeli masz dość długie włosy żeby zrobić kucyk to przestań je prostować tylko rób jakąś kitkę, używaj jakichś masek do włosów, ja ostatnio kupiłam taką maskę tzn wosk pszczeli z miodem czy coś takiego... + kup jakiś jedwab oraz piankę czy inny środek do twojego rodzaju włosów, ja kupuję piankę i spray do kręconych bo takie mam. od kiedy nie prostuję i je pielęgnuję zaczęły się lepiej układać. zresztą zapytaj się najlepiej jakiejś dobrej fryzjerki o radę. powodzenia:)