Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studenka wsciekla bardzzoo

Nie mogłam podpisać umowy w Orange, bo... jestem za młoda?!

Polecane posty

Kompletnie tego nie rozumiem. :O Mam 19 lat, poszłam dzisiajc do punktu Orange zeby podpisac umowe na mixa, wszystko pieknie, pan wzial moj dowod i zaczyna cos tam wklepywac do komputera. (Dodam, ze jak przyszlam, mowil do mnie "pani", od momentu otrzymania mojego dowodu juz na "ty" :O, ale to już mniejsza z tym) On: No niestety, nie możesz podpisać umowy, jesteś za mloda. Ja: ...? Przecież jestem pełnoletnia. On: Wiem, ale komputer odrzuca mi twoje dane. Ja: Więc kiedy będę mogła podpisać umowę??? On: Nie wiem, za miesiąc, może za pół roku. Proponuję przyjść z mamą albo z tatą. To o rodzicach już zupełnie mnie powaliło. :O Ktoś wie może, o co w tym wszytkim chodzi? Dlaczego pełnoletnia osoba nie może podpisać umowy na telefon? Nie mam żadnych długów ani nic... :O

Gość ete
bo oni cie oszukali... Tak to juz jest...

Gość aleeeeeee cyrk
a pracujesz? jesli nie to chyba jasne ze nie podpisali z toba umowy:o wyjatek stanowia wlasciwie tylko studenci ale on musza przyniesc zaswiadczenie z uczelni

Gość idź do normalnej sieci

Gość kukuryku111
podstawowe pytanie: jakie jest twoje źródło dochodu?

Gość hermionkaa
Do podpisania umowy nie potrzeba kwitku z pracy :o Można przynieść rachunek opłacany na swpje imie i nazwisko - sama tak brałam telefon. To może sprobuj przez neta?

Gość dla mnie skandaliczne jest
mówienie na "ty" do klienta :o Ostatnio braliśmy z mężem coś na raty w jednym z dużych sklepów meblowych, no i facet w dziale ratalnym odzywa się do męża na "ty" (mamy ok. 30 lat). Gdyby nie to, że naprawdę chcieliśmy to kupić, podejrzewam, ze wyszlibyśmy stamtad... A co ciekawe, jak pan oświadczenie o dochodach (dużo powyżej średniej), to nagle zaczął mówić na "pan"... Nie wiem jak jest z umowami w mixie, ale argument "jest pani za młoda" jest dziwny - nie chodziło mu o za małe dochody, albo coś takiego?

>>(prąd, internet, coś czego jesteś właścicielką) Taaaa :d Bo pewnie na 19 latke jest w domu zarejestrowany net, albo prąd :D:o Nie masz dochodów, nie masz fona, proste :classic_cool:

Nie pracuję, ale na stronie Orange przeczytałam, że wystarczy dowód osobisty, inny dokument ze zdjęciem i legitymacja studencka EW. zaświadczenie o zarobkach. Ale ten koles nie poprosil mnie o legitymacje ani o to zaswiadczenie, ani slowo nie padlo na temat zatrudnienia. :O

Gość dzadzudzi
"Nie masz dochodów, nie masz fona, proste" a NIEPRAWDA! ja mam telefon w mixie i do podpisania umowy wystarczyl dowod osobisty, kegitymacja studencka i zaswiadczenie z uczelni, ze jestem studentka. do umowy na abonament potrzeba wiecej dokumentow, a do mixa tylko to co wskazalam.

Tak, spytał czy studiuję, powiedziałam że tak.

Gość kukuryku111
Byłam pewna,ze do podpisania umowy trzeba jakieś zaświadczenie o dochodach:)To jest w zasadzie tak,ze dostajesz za darmo,albo praktycznie za darmo telefon ale zobowiązujesz się do pozostania w danej sieci przez okres,dwoch,trzech lat.W zasadzie to powinno być wymagane zaświadczenie o źrodlach dochodu:)

Gość dzadzudzi
jestes pelnoletnia, wiec koles popelnil glupote mowiac, ze "komp nie przyjmuje twoich danych" i ze masz przyjsc za miesiac albo cos. ja bym zazadala rozmowy z koordynatorem czy tam kims wyzej. po prostu gluuuuupi konsultant i tyle.

Gość najprostsze wyjscie...
idz do innego salonu i od razu gadaj ze jestes studntką:o a jak tam dalej bedzie ten sam problem to zadzwon na jakas infolinie orange i niech ktos kompetentny ci powie co masz zrobić🖐️

Gość klussseczka
Koleś się walnął przy wpisywaniu daty do komputera. Powinnaś tam wrócić i poprosić kierownika o wyjaśnienie czemu nie możesz podpisać umowy. Jeśli poda ci sensowny argument to okej jeśli nie to powiedz ze sprzedawca cie źle potraktował i tyle.

jak mnie denerwuje taka niekompetencja! sam powinien za słuchawke chwycic zadzwonic do centrali ii wyjasnic sytuację! dziwie sie ze Cie tak potraktował! ja jak ide podpisac umowe to chodza jak kolo jajka! w koncu maja od tego prowizje!