Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karamazynoowa

czy A.Mickiewicz opisując w Pan Tadeusz 14 stoletnią Zosię

Polecane posty

Gość karamazynoowa

jako śliczną młodą,świeżą niezwykłej urody dziewczęciem a ośmieszając i przedstawiając w parodii 37 -letnią Telimenę -jako starą ropuchę napalającą sie na młodzieńca nie świadczy o tym że też sie lubował w młódkach ? facet to facet ,pewnie Mickiewicz też napalał sie tylko na młode jędrne ciałka typu galerianki kto uważa tak jak ja?

Gość czy to jakas zaluzja do sprawy
polanskiego? :P

Gość karamazynoowa
polański też powiedział w wywiadzie w 1988 r we Francji że ma słabość do młodych dziewczyn podejrzewam że Mickiewicz też miał

Gość takie czasy były
a wzorcem moralnym swoja droga nie byl ( poczytajcie zyciorys)

Gość Nikt Mickiewicza na
molestowaniu czy na gwałcie nie złapał. :) A Polański to obrzydliwy zboczeniec - pedofil. :O

czy to jest jakaś aluzja w sprawie polańskiego?:D o matko wy to macie pomysły:D dziękuję że jesteście:D:D:D:D:D

Gość karamazynoowa
ale dlaczego Mickiewicz opisuje miłość z 14 letnią dziewczynką ? i wogóle strasznie sie jara w opisie jej urody,Mickiewicza jara że ona taka niewinna, niewinność i nieskalana uroda że ma rysy jeszcze dziecka i świerze nie uważacie że to zboczone ?

Gość szekspir tez byl
(Julia od Romea)

Gość karamazynoowa
i wogóle jest napisane że ma niespełna 14 wiosen :-O uważam że Mickiewicz był świntuchem napalającym sie na świeże "mięsko" co nie zaprzecza że był wybitny :-O

Gość karamazynoowa
szekspira bym sie nie czepiała, bo to młodzieńcza miłość tam stary nie napalał sie na małolate tylko obydwoje byli małolatami ---wg mnie normalne

Gość karamazynoowa
wieszcz narodu kurna :-O pewnie popychał 13 stki aż łóżka trzeszczały

Kiedyś 13-14 latki zostawały matkami i nie było to niczym dziwnym, wręcz odwrotnie- 20letnia panna była dziwolągiem.

Gość nie pamietam dobrze
ale chyba Danusia z Krzyzaków miała 12 lat

Gość karamazynoowa
tak zgadza się Danusia Jurandówna miała OKOŁO 12 lat ale to pedofilskie :-O a tu opis jak ją widział Zbyszko który zakochał sie w niej jako kobiecie „ujrzał Danusię, bladą nieco od bezsenności, białą z wiankiem nieśmiertelników na skroni, przybraną w sztywną, spadającą aż do ziemi sukienkę. Powieki miała ze wzruszenia przymknięte, rączyny opuszczone wzdłuż sukni – i przypominała tak jakieś malowanie na szybach, było w niej coś tak kościelnego, że Zbyszka zdjęło zdziwienie na jej widok, pomyślał bowiem, że nie dziewczynę ziemską, ale jakąś duszyczkę niebieską ma wziąć za żonę”. napala sie na dziecko które pragnie bzyknąć--ohyda :-O

Gość teraz wszyscy mają taką
paranoję na punkcie pedofilii że ja pierdolę :o jakby można było legalnie uprawiać seks od 17 lat to też byście uznali kogoś kto dupcy 16 latkę za pedofila. podobnie w krajach o podobnej kulturze, lecz gdzie granica ta to 14 czy 13 lat. nikogo tam nie dziwi że facet 40 letni dupcy 13 latkę ale jak np. 17 latek z 12 latką to już okropny pedofil - tak jak u nas. :o prawo zdefiniowało to pojęcie a przecież każdy osiąga swoją dojrzałość w innym wieku i czasem 17 latka jest mniej dojrzała (zarówno fizycznie jak i emocjonalnie od 13 latki) 🖐️ pewnie zaraz się zjawi jakaś nawiedzona co mi zarzuci że chronię pedofili, że jestem zła, zginę w piekle itp. :D takie pozbawione wszelakiej inteligencji zarzuty mnie tylko bawią. 🖐️ PS chyba w kanadzie było (a może nadal jest) tak że można uprawiać seks z 12 czy 13 latką pod warunkiem że partner ma maksymalnie 2 lata więcej.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaajojojo
A zostawcie juz tego...LITWINA. Bo przecież Adam Mickiewicz był Litwinem. Co wy tam wszyscy wiecie. Miał tak jednak zmelinowaną rodzinę , że zwiał do Polski bo jak na Litwie ktoś wymawiał nazwisko Mickiewicz to każdy wzdychał - O Boże! - coś w tym sensie :( No i zwiał i dobrze zrobił. Skończył w Paryżu. Oni się pozabijali w jakiejś bijatyce jego wujek i ktoś tam. A jeden się powiesił. Po prostu przegrany na starcie za nazwisko, a był inny. Jedną miał żonę o ile pamiętam i 10 dzieci. No i tyle. A Polańskiego przewiozą do USA i tam zostanie bo niby gdzie? Skoro go aresztowali jak go uwolnią to tam zostanie, pochowają go w Paryżu i koniec pieśni. Co jeszcze?

Ale powiem wam ta cała Bachleda chyba faktycznie w swojej sprytnej zasadzce na Pana Tadeusza (dosłownie) nie wzięła pod uwagę samobójstwa w Irlandii. W sumie tam by rzeczywiście mogli sobie siedzieć, ale nie wzięła pod uwagę, że jest tam skończony. I to wszystko. No ale też bym się zastanowiła co tak w tym USA. No że chore dziecko to teraz zdrowe, ale czy to jest metoda? Antykoncepcji. Ale nieźle myślała. Najwięcej to o miłości oczywiście. No ja jestem zła osobiście na nią. Jest daremna, żałosna. Co się tam bała - byłaby jego dziewczyną to jeszcze. Ledwo co go poznała, łóżko, dziecko, małżeństwo. Podobno chciała robić karierę. Kara śmierci to mało. Co - bała się że nikt jej nie zechce za rok czy 2 lata?

Gość motylemjestemmmmmmm
przeważnie faceci wolą młodsze i co poradzić :p

Jesli chodzi o mnie to mogę na nia jedynie napluć i to wszystko. Bo nieślubne dziecko to jedna sprawa, a ona ma to dziecko z wielka gwiazdą. No to o co jej chodziło?

Gość Śmiać mi się z was chce
Tak się oburzacie, że facetowi może się podobać 13-14latka... a pomyślcie o tym, ilu WY mieliście wśród swoich przodków owych "pedofilów" :-D Pragnę także zauważyć, że WIEK UPRAWNIAJĄCY DO WSPÓŁŻYCIA SEKSUALNEGO w Meksyku wynosi tylko lat 12. Natomiast w Hiszpanii, Japonii, Korei Południowej czy Argentynie, poprzeczka jest postanowiona na 13 lat- czyli tam Polański mógłby z nastkami kopulować do woli :-P. Dla porównania w chociażby Niemczech, Austrii, Litwie, Estonii, Włoszech, Węgrzech, Portugalii... itp wiek ten jest niewiele wyższy i wynosi tylko 14 lat Polecam poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Wiek_uprawniaj%C4%85cy_do_wsp%C3%B3%C5%82%C5%BCycia_seksualnego Świat został opanowany przez pedofilów :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D 🖐️

Chodziło jej o to co ma właśnie teraz, że gdziekolwiek nie wejdzie - z dzieckiem??? lub bez to wszyscy będa dla niej, wszystko dla niej. Pokłony dosłownie - oto Alicja Bachleda wchodzi. No bez przesady. I jej sprawa by to była bo niektórzy muszą tak żyć, ale... no cóz... zrobiła się z tego narodowa tragedia. I tyle. Jak dla mnie :( Pogrzeb.

No własnie - miała sobie urodzić w Meksyku i już. Ale ona musi siedzieć w willi Farela. I robić z siebie posmiewisko NA CAŁY ŚWIAT. Czemu by nie? W końcu jest z bogatej rodziny. Aże sie w Meksyku urodziła taka jest bogata.

Gość defrgthy
[zgłoś do usunięcia] Nikt Mickiewicza na molestowaniu czy na gwałcie nie złapał. ] uch jaka ulga dla wszystkich pedofili, poki nikt ich nie zlapie sa swici :) moga rzucac aluzjami ale to nic, przeciez nikt ich nie zlapal :)

Jakby sie z tej ciąży cieszyła i ja planowała Alicja przez duże P to mogła choć zapozować, nie? W końcu jest w USA. Oczywiście zapozować bez Farela. W końcu nie są parą. A nóż widelec któs by jej zapłacił. Może w Polsce? No ale tak to jest jak się nie myśli o SWOICH pieniądzach. To później taka draka wychodzi. I wstyd dla rodaków :(