Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZDRUZGOTANAAAAA

WIECIE ILE ZARABIAJA PIELEGNIARKI? BEZCZELNOŚC!!!

Polecane posty

No żesz w mordę jeża!!! to za takie marne grosze ja mam jeszcze calą noc nie spać? i to po kilka nocek pod rząd? czy was pogięło? a wy co na nockach robicie? położnicom w kaciapary łypiecie, czy przypadkiem cud rozwarcia nie nastąpił? o, one to by na pewno chciały, żeby się z nimi tak ciuckać, tylko zady wystawiają żeby każdą badać! a co to ja zboczona jaka? cale życie wierna jednemu chłopu i ani mi w głowie im zaglądać zresztą w nocy to ja jestem zbyt zmęczona na takie fiki miki i mnie ich rozwarcie ani akcje porodowe nie wzruszają - czekać do rana i nie ma to tamto a jak którejś rozpieszczonej księżnie zachce się akurat w godzinach nocnych populację pomnażać to niech to zrobi po cichu i dyskretnie, i nikomu nie przeszkadza. Rano się zabierze dzieciucha na oddzieł noworodkowy i po krzyku. Jeszcze by brakowało, żeby bez powodu mnie po nocy z kozetki zrywać! za te marne 2800 m-cznie? zgroza!

Gość upupupuppupupu
dalej dalej dalej :D:D:D

Gość mi sie wydaje ze
przede wszystkim naprawde jest polozna. Ma za duza wiedze na ten temat i w ogole sama keidys trafilam na podobna polozna :( Ciekawe moze to ta sama :(

Gość malakasiaaa
ja tez na poczatku bylam za tym zeby mialy te podwyzki, ale jak sie rozbestwily teraz to takie damulki sie zrobily ze juz im sie nic nie chce :O

Nie wiem w jakich szpitalach bywacie ale zachowania pielegniare k ktore opisujecie sa nie do przyjecia. Nie kazdy sie do tego zawodu nadaje. U mnie na oddziale pacjenci sa bardzo zadowoleni z fachowej opieki i zyczliwosci. Zadna pielegniarka lapowek nie przyjmuje, jak juz to kawa, ciastka ale to podziekowanie za opieke a nie lapowka. Ktos tu juz wspomnial o tym, ze siedizmy na oddziale 12h i niestety musimy miec jakies przerwy bo bysmy nie wyrobily, stad pewnie te opowiesci o nas pijacych "ciagle" kawe. Poza tym oprocz pacjentow mamy na mnostwo papierkowej roboty. Wspolczuje ze trafiliscie na takie pielegniarki, ktore sie widocznie do tej pracy nie nadaja ale w kazdym zawodzie znajda sie czarne owce, niestety! I na porodowkach pracuja polozne, nie pielegniarki.

Gość up dawajta jeszcze

Gość sama jestes kpina
takie pielegniarki zarabiaja tyle bo pracuja po 48 godz albo i wiecej bez przerwy a ty siedzisz na dupie i sie obijasz i dostajesz 1500 to jest kpina!!! a poza tym praca pielegniarki jest odpowiedzialna

Gość kokolinka2
ALE PRZEDEWSZYSTKIM-świetna prowokacja po co ,żeby podburzyć ludzi.Uważaj bo możesz mieć za to zapłacone ale w realu od jakiejś pielęgniarki,położnej którą niby ty jesteś

Gość kokolinka2
I zamilkła. Jestem po 12-sto godzinnym ciężkim dyżurze,nie narzekam bo kocham ten zawód .Mam zniszczony kręgosłup a żebyście się cieszyły co niektóre nie jest to uznane w naszym zawodzie za chorobę zawodową,fajnie nie????Wystarczy że Zus traktuje nas podle ,chociaż wy przestańcie

Gość kokolinka2
Czas skończyć z traktowaniem pielęgniarki jak za czasów PRL-U. Pracowałam w Anglii 3-mce i moje drogie mając tam dyżur nocny,przełożona "kazała powtarzam kazała iść mi się położyć i wypocząć i co wy na to dotyczyło to też angielskich pielęgniarek

Gość zeby podburzyć
ludzi? chyba trzeba być głupolem, żeby dać się czymś takim podburzać przecież to zwykły sarkazm a jeżeli ktoś choć przez chwilę pomyślał, że to na poważnie - to gratuluję!

Gość kokolinka2
Jakoś cicho sza !!!! To powiem więcej,kawa w Anglii na dyzurze wszędzie dostępna o każdej porze i nikogo to nie dziwi.Z wyjątkiem Polski

Gość kokolinka2
Ja wiem ale nas się w Polsce traktuje naprawdę czasem krzywdząco.Mamy dużą wiedzę ,usimy się stale dokształcać i powinnyśmy dobrze zarabiać i tyle.

Gość zarloczna bestia
jak dla mnie to pielegnioarki najwyrazniej za duzo zarabiaja skoro nie przykladaja sie do swojej pracy. jak robia wsrod ludzi powinny byc uprzejme jesli ktos jest uprzejmy i robic to co musza a nie jak im sie zachce zmienic pacjentowi zakrwawioneprzescieradlo nop bop co po teraz jak przez noc i tak zabrudzi :/

Gość kokolinka2
Ciekawostka z Anglii.To pielęgniarka pierwsza "bada" tak bada pacjenta i decyduje co dalej......

boze gdzie wy pracujecie ze jestescie pielegniarkami i zarabiacie 2,5-3 tys zł moja ciocia jest pielegniarka od 17lat, pracuje na oddziale wewnetrznym, nie bierze zadnych lapowek, czasemod pacjentów jak wychodzą kawa czekolada a tak zarabia 1100-1200zł :O

Gość kokolinka2
Dalej z Anglii to każda pielęgniarka jest od czegoś innego,jedna zabiegowa i nie wolno jej robić na dyżurze nic oprócz zleconych czynności w tym zakresie,druga od dokumentacji,trzecia od leków.Prześcieradła i pościel zmieniają tam pomocnice pielęgniarek i co??????

Gość kokolinka2
Twoja ciocia mówi nieprawdę nie ma juz takich stawek a napewno nie po tylu latach pracy powiedz jej to

Gość kokolinka2
Tak ja zarabiam 2800 w prywatnym szpitalu,żadna rewelacja za to co mam do zrobienia.Moja koleżanka pracuje w szpitalu onkologicznym i zarabia 3100 na rękę ale ma dużo dyżurów

Gość zarloczna bestia
nie cala polsca leczy sie w anglii inwalidko umyslowa!! to ze bylas tam chwile nie znaczy ze kazdy jak ma problem ze zdrowiem odrazu udeze np na londyn !!!!! lezalam w szpitalu w irlandii , leczylam sie w polsce i w n iemczech , teraz mieszkam w hiszpanii i wszedzie to samo!! syf kila i mogila!!! pielegniarki nie przykladaja sie do swojej pracy wola strajki uzadzac... nauczytciele , policjanci , i zwykli robole od lopaty jakos tez malo zarabiaja a nie pruja sie jak wy co chwile!!!!

Gość kokolinka2
Cały szkopuł w tym że co rejon to inne zarobki,ale 1100 1200 to już przesada

Gość kokolinka2
ŻARŁOCZNA BESTIA-no to doskonale wiesz jak leczy się na prawie całym świecie jak widzę.Nie byłam na chwilę w Anglii ,byłam kilka razy po 3-mce ,kilka razy w Irlandii też i widzę że juz nie tylko psioczycie na pielęgniarki w Polsce.Jeśli leczyłaś się chociaż w Anglii to przedstaw tu jak wygląda opieka i zainteresowanie pacjentem na dzień dobry ,jak trafiasz do szpitala. Czekanie ok 3 godz,bada pielęgniarka i zazwyczaj podaje Paracetamol i do domciu czyz nie???????????

Gość kokolinka2
Jakie jest zainteresowanie i opieka nad ciężarną w Anglii no słucham????????

Gość kokolinka2
Tak myślałam że się nie odezwiesz Żarłoczna

Gość kokolinka2
Kobieta w ciąży w Anglii jest traktowana jak "czego pani chce" za przeproszeniem

Gość zarloczna bestia
nie wiem jak jest w anglii bo tam sie nie leczylam mialam niestety okazje przechopdzic czesc ciazy w irlandii i rodzic juz w hiszpanii. SAMA PORADZILABYM SOBIE LEPIEJ !! pielegniarki chamskie , nieprzygotowane , bezczelne i wygladajace jakby je wlasnie z byle lumexu wzieli :/ zal!!!!

Gość zarloczna bestia
a jakies 2 tygodnie temu zglosilam sie do szpitala bo wrosl mi paznokiec , palec mam zainfekowany , siny , boli tak ze musze chodzic w odkrytych burtach i odsylaja mnie z miejsca na miejsce byle by sie wymigac od pracy !!! taka jest opieka !!!!

Gość kokolinka2
A widzisz ŻARŁOCZNA BESTIO a tam pielęgniarka zarabia tyle że nasze zarobki to śmiech na sali.Mam obecnie pacjenta na oddziale z Holandii gdzie jest dobra wręcz bardzo dobra opieka medyczna,ale uwierz to jak widział jak my pracujemy wprawiło go w osłupienie !!!!!!!!jEST NAPRAWDĘ zaskoczony ,mile.