Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZDRUZGOTANAAAAA

WIECIE ILE ZARABIAJA PIELEGNIARKI? BEZCZELNOŚC!!!

Polecane posty

Gość elo elo 3 2 0
a ile zarabiają pielęgniarki i położne po studiach? i jaki jest ich zakres obowiązków?

Gość od kiedy
na porodówce są kołdry?bo tak się to pisze nie?czy jak napisała pani położna kordły?

Gość to sobie wyobraź
że teraz robię magistra z pielęgniarstwa na jednej z najlepszych polskich uczelni i chciałabym Ci wytłumaczyć tumanku, że nie istnieje coś takiego jak liceum pielęgniarskie od kilku dobrych już lat, a technikum piel. nigdy nie istniało, studium tak samo nie istnieje. Teraz są studia, kierunek pielęgniarstwo.

Gość a już na pewno nie zazdrości-
łabym jej takiego debilnego dziecka, które pożera leki jak cukierki. Widzocznie po mamusi, która jest tak ograniczona, że nie zabezpieczyła apteczki przed dzieckiem, a potem afera i biadolenie...

wiecie co,ale to prawda ....niektóre położne to prawdziwe rury:O znam kilka położnych.super babki.ale tu od drugiej strony. sa naprawde kochane.co je gryzie?że kobiety na porodówce często chcą rządzić(zebyście mi nie wmawiały,ze nie wiem co to ból to mówię-wiem,,bo rodziłam dwa razy i nawet masaz szyjki w skórczach zaliczyłam:O) po prostu dyktuja co połozna ma robić.nie chca współpracowac i robią wszystko na przekór.i nawet one kobiety do rany przyłóż "tracą wtedy swoje nerwy" i to jest jak z dzieckiem,iles się można cackać,ale ile??? jedna z nich mi kiedyś powiedziała---słuchaj ja jestem odpowiedzialna za tą kobietę!za jej dziecko!ja nie mogę pozwolić żeby nie współpracowała ze mną. ps.a sa takie kobiety ,sama takie znam:O

Gość a skad ona ma wiedziec
ile masz lat? Moze konczylas wlasnie liceum pielegniarskie. Przeciez napisała "liceum czy tam technikum" czyli ze ewidentnie ja to wali, wybierz sobie co ci pasuje. U mnie na uczelni jest pielegniarstwo, studia pomostowe. Poziom zaden, dziewczyny z niego przy obcych mowia ze sa z ekonomi BUACHACHAHCA :D:D:D. Widziałam w palarni jak raz podeszło do 2 z pielegniarstwa 2 kolesi no i cisna bajere "Siema co tam, co studiujecie?" A one "EKONOMIEEE". Ja jestem w ekonomi hahaha. Wstyd im sie bylo przyznac ze pielegniarstwo studiuja :D:D

Gość kurde pobożna
to położna,bo sama pisze o sobie,nie to nie położna

Gość z tym że na pomostowych
i zaocznym poziom jest niezbyt wysoki, to się zgodzę, ja akurat kończyłam dzienne. Nasi wykładowcy sami byli porażeni poziomem wiedzy pań z pomostowych, chyba nie muszę dodawać, że dosyć niskim. Pomostowe, to są piel. pracujące już w zawodzie, po liceum albo studium medycznym i robiące sobie studia.

Gość oczywiście nie wszystkie takie
były, ale większość szła na studia, bo były finansowane, a uczyć nie bardzo im się chciało. My młode też jesteśmy tępione przez starsze pielęgniarki. Zazdroszczą wykształcenia wyższego. To nie nasza wina, że teraz trzeba skończyć studia, żeby móc wykonywać ten zawód. Przecież nikt nie zabrania im się dokształcać, zrobić studia. Nie mówię, że wszystkie takie są, bo są też cudowne kobiety, wspierające nowe adeptki tego zawodu.

Gość ale jesteście ciemni
ta pobożna położna, to jest pic na wodę. Osoba zbija się z was, to nie jest położna.

Gość buachachacha
hahahahahahhaa o kurwa!!! HAHAHAHAHA to jest mocne :D:D:D

Gość jakie podejście do pracy
taka kasa od tego powinno zależeć wasze zarobki prukwy jedne.Na wszystko trzeba zapracować,co wy kurwa myślicie?Dziwię się,że tak piszecie,bo na pewno macie dzieci,to co piardniesz i urodzisz?Musisz mieć pizdę jak lej po bombie

Gość jak was czytam to dziekuje
dobry bogom ze kiedys tam opuscilem ten wspanialy kraj zamieszkiwany przez idiotow! 20 lat po komunie i nic,nic sie nie zmienilo!!!zawsze bronilem dobrej opinii o polaka.....ale to juz sie zmieni,skaczcie sobie do gardla dalej.....

:O dajcie spokój,to debile jakieś i nie ma co z nimi dyskusji prowadzić:O odgłosy,jęki i krzyki.he he a jak ma być kurwa na porodówce? tam się nie idzie bąków puszczac tylko rodzić a to wielka jest różnica:P:D

Gość upupuupupuppupu
upupupupu kurwa robi sie ciekawie!!!! :D:D:D

Gość Byś się wstydziła
nazwać położną,szmato.Nie zasługujesz na takie miano

Gość upupuppupupupup
dajecie jeszcze!!!! :D:D:D

Gość aż nie chce mi
się w to wierzyć co piszesz,ja bym tego tak nie zostawiła,wstałabym i ci oddała,aż byś się w ścianę wlepiła.A jeśli bym nie dała rady to mój mąż zrobił by z ciebie powidła.

Gość darujcie sobie ta położna
to podpucha.Zauważcie,że inne położne tu się nie wypowiadają,bo nie chcą mieć nic wspólnego ze zdezelowaną desperatką.

Gość tylko w tym zacofanym kraju
Polska jest jeszcze wymog golenia cipki!!! jak zwykle 100 lat za....afrykanami:(((((

Gość lamka 2
ja nie rozumiem autorki, wiesz jak ciezka jest praca po nocach? no i wszystko w tym temacie

To prawda z tym goleniem, widze że na pokrewna dusze tu trafiłam. Też są takie co sie nie wygolą, ale do porodu chcą byc wygolone, to co z nimi robic panie, trzeba czyms wygolić, poskrobać, by zadośc sie stało przepisom.

Gość po pierwsze
w szpitalu nie ma maszynek,tylko żyletki mają do golenia,nie mają też kordeł na porodówce jak to napisałaś,nie podszywaj się pod kogoś kim nie jesteś,bo psujesz reputację służbie zdrowia,poza tym wracając do mężowskiej maszynki narażasz pacjentkę na zakażenie przy zacięciu z uwagi na używalność.Więc jeśli faktycznie jesteś położną to łamiesz prawo,nic dziwnego,że w szpitalach są gronkowce i inne bakterie,jak tam pracują brudasy.

Gość upuppupupupu
JESZCZE JESZCZE JESZCZE :D:D:D

Gość uciskanie brzucha a właściwie
dna macicy, to Manewr Kristellera i nie jest stosowany, bo jest bardzo niebezpieczny. To kolejny oszołom, próbujący oczernić środowisko medyczne.

Gość ale przede wszystkim
oczernić? nie jest stosowany? jak ci babsko 12 godzin w rozkraczoną kaciaparą leży i ani drgnie, basen musisz jej przynieść, coś do pożarcia bo tylko łypie kiedy jakiegoś frykasa szpital rzuci [a swoją drogą to 'konstruktoszy" jej corocznych przyrostów brzucha nigdy się z przekąską dla niej, czy z wiąchą i czekoladkami dla nas nie pokazali] to już nawet jesteś gotowa bachura z niech wytrząść a nie tylko wycisnąć uciskając brzuch. przepisy sobie a życie sobie żadne przepisy nie przewidzą takiego pasywnego przypadku to niby co zrobić? modlić się nad jej kroczem? mamrotać pod nosem z natchnioną miną modlitwy:"dziecię, dziecię urodź się" naciśnie się, wyciśnie się i po krzyku spokój na rok...