Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samosia do d...

Kochani jest sprawa!

Polecane posty

będzie dobrze... - juz dawno mi się znudziło pisać o kolejnej idiotce "Jesteś idiotką" :O

a dlaczego zaraz Tak, szczególnie zaniżyłeś cenę ziemniaków, dajac za 6kg 18zł. Wybacz, ale ziemniaki chodzą juz od 80gr za kilo. Ok, to obniż cenę ziemniaków i tak za dużo wychodzi.

Gość cvb hnm j
w promocjach ser zloty (czy seropodobny:D) jest pio 10zl za kilo wiec 30dg to 3zl makaron w biedronce pol kilo 2,19 ziemniaki sa po zlotowce chyba :D kilo ryzu w torebkach z biedronki (a dokladnie 3opakowania po 400gr) to 3x1,8 daje 5,4 (i jest wiecej nawet niz kilo:P) kielbasa chodzi nawet po 8/10zl za KILO, wiec za pol kg 4/5 zl

1.20 KG ziemniaków. Czyli odejmiemy od poprzeniej ceny 12 PLN. 120 PLN - 12 PLN nadal znacznie przekracza budżeta autorki. A zakładamy, że mam masło i olej na dwa tygodnie, bo tego nie liczyłem.

Gość będzie dobrze...
VB.........skoro pozwalasz sobie na obrażanie oprócz tego, że sie niepotrzebnie wtrącasz, to powiem krótko.........jesteś CIEMNOGRÓD. Nie mam zamiaru czytać twoich absurdalnych postów. Poszukaj sobie kogoś do kłótnii, bo nie mam zamiaru się zniżać do twojego poziomu. Dla mnie koniec dyskusji z tobą!!!!

Przepraszam, ale gdzie ty widziałaś/eś ryż za 1,80? To musi być niezjadliwe. Jesli produkty maja tak niskie ceny, to mozecie być pewni, że to szkodliwe odpady i na czymśtakim się długo nie pociągnie. O smaku nie wspomnę :O

Gość a dlaczego zaraz
Zawyzyłes wszystko, albo prawie wszystko. Ryż jest w paczkach kilowych duzo tańszy. Basmati albo inny wyszukany chodzi po 4zł za 4 woreczki, czyli 400g ale to jest drogi ryż. Taki zwykły kosztuje dużo taniej, ale nie mogę znaleźc ceny teraz.

Gość dgvbvn
1,8 za ryz w biedroce, 400gr, samk normlany jak kazdy inny. zjadliwy, jadam od dawna, nadal zyje :P

Gość vcbghnhj
aa taki w paczce ryz to ze 3zl kosztuje max

będzie dobrze... - ja nie obrazam, w przeciwienstwie do Ciebie kieruję się zimną logiką i kalkulacja, więc zamilcz i nie pyskuj. w prosty sposób wykazuję Ci twoją głupotę, wiec się nie pogrążaj bezrozumna istoto.

Gość do autorki....
ryż w biedronce jest po 2,80 zł. za kg.

a dlaczego zaraz Zawyzyłes wszystko, albo prawie wszystko Brałem ceny z internetu, część, to nawet ceny skupu z portalu cenowego dla rolnikow, wiec nie zawyżyłem. Jesli coś ma dziwnie niska cenę, to jest albo odpadem, albo przeterminowane z przebitą datą.

Gość rfyujmi
a jak ma wysoka to jest ok?:D smieszny jestes :D zebys ty widzial to sie robi z zywnoscia w sklepach (wszystkich) nawet z ta droga :D

Gość a dlaczego zaraz
No właśnie tak mi sie wydawało, że zwykły ryż ok. 3 zł kosztuje, ale nie chcioałam wprowadzac w błąd, bo kupuję zwykle w woreczkach.

vcbghnhj aa taki w paczce ryz to ze 3zl kosztuje max Żywię się prawie samym ryżem i ciągle kupuję, wiec znam ceny ryżu. Ceny wahają się od mniej wiecej 2, 60 - 3, 50. Zależy gdzie i jakiej firmy ryż. Mówimy tu o zjadliwym ryzu, a nie takim śmierdzącym szmabem, bo taki mi się raz zdarzyło kupić w Leclercu i wcale nie był najtańszy.

Gość a dlaczego zaraz
Ale ceny w sklepach internetowych sa duzo wyższe! Tzn ceny artykułów spożywczych, bo oni przeważnie z dostawa do domu dają. Nieważne, w supermarkecie lub na targu jak ma blisko zmieści się spokojnie w tych 80zł.

Gość ale palant....
ten VB to jakiś przygłup bez mógu.

Tak, czy owak. Ta kłornia jest bez sensu. nawet jak od kazdego z tych produktow odejmniecie 1 PLN, to i tak wyjdzie ponad budżet, wiec po co ta babska jałowa dyskusja bez sensu? poto tylko, bo uwielbiacie kłapać dziobami? Chcecie pomóc autorce to podajcie przepisy, produkty i koszty. Przeliczone. I będzie problem z głowy. ja na poczatku podałem, co mozna jeść i ile konkretnie kosztuje w sklepie. Kupowałem w Leclercu i robiłem jedzenie, więc jest sprawdzone. NIe wiem po co się spieracie o coś co i tak nie doprowadzi do zmieszczenia się w budżecie.

a dlaczego zaraz Ale ceny w sklepach internetowych sa duzo wyższe! Tzn ceny artykułów spożywczych, bo oni przeważnie z dostawa do domu dają. Nieważne, w supermarkecie lub na targu jak ma blisko zmieści się spokojnie w tych 80zł. To są ceny w internecie, a nie w sklepach internetowych :O Kurwa, po co ja się wdaję w dyskusje z pomarańczowymi debilami. Nawet nie mają odwagi pisać głupot pod własnym nickiem :O

Gość hjmnfg
vcbghnhj aa taki w paczce ryz to ze 3zl kosztuje max Żywię się prawie samym ryżem i ciągle kupuję, wiec znam ceny ryżu. ty masz chyba jakis problem z mozgiem? wiesz co to ryz nie w oreczkach tylko taki paczkowany jak cukier po 1kg :o? i to jest zwykly najnormlniejszy ryz jaki jadales w dziecinstwie :o a ryzu wyobraz sobie to pewnie wiecej kupuje niz ty (na siebie i faceta ktory ryz je codziennie :o)

Gość grenadinne
ja pikole, VB, wez w koncu powiedz cos na temat, zamiast obrzucac tu wszystkich gownem :O podales jeden przepis, jak nazrec sie praktycznie samego ryzu + sosu ze sloika z konserwantami, bez zadnych warosci odzywczych (bo ginie to wszystko w takiej ilosci ryzu, nie wspominajac, ze jest to bez smaku, albo przynajmniej o smaku bardzo lichym) i to w dodatku za c.a. 15 zl i zadowolony z siebie pouczasz innych :O paranoja.

Powodzenia. Niech przetestuje i napisze za dwa tygodnie, czy się zmieściła.

Gość gthju
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.p a poza tym to komplesy jakies masz? moze idz sobie na forum dla panow, bo to jak widac jest dla kobiet.

grenadinne ja pikole, VB, wez w koncu powiedz cos na temat, zamiast obrzucac tu wszystkich gownem podales jeden przepis, jak nazrec sie praktycznie samego ryzu + sosu ze sloika z konserwantami, bez zadnych warosci odzywczych (bo ginie to wszystko w takiej ilosci ryzu, nie wspominajac, ze jest to bez smaku, Poważnie, jadłaś? Mieszanka meksykańska, to warzywa, więc nic nie ginie. a sosu Łowicz, daje się płaską łyżkęstołową dla smaku, wiec słoik starczy na 4 ,5 porcji. Przez 2 tyg moze jeść tak następne 2 tyg, co innego. Jesli planuje budżet na dłuższy czas (ponad miesiąc) i kupi zapasy do lodowki (a to co podałem mozna zamrozić na długo), to moze co 2 dni jeść co innego.

Gość fbhmj
tak i mieszkanka mrozona wyjdzie jej na zdrowie (jadac 2 tyg na tym samym)i w dodatku tanio :D 8 zl mieszanka:2 daje na dzien 4zl+woreczek ryzu (3zl:4 czyli 0,75) daje 4.75 na obiad na dzien. zostaje75 groszy na sniadanie i kolacje+ewentualnie co do pracy/uczelnie :D

Gość grenadinne
sorry wielkie, ale jest taka roznorodnosc naprawde tanich i pozywnych potraw za grosze, ze nie ma potrzeby jesc przez tydzien dzien w dzien tego samego :O (dodam, ze nie trzeba kupowac wszystkiego od podstaw i w ilosciach hurtowych, mozna spokojnie kupic porcje na 1-2 obiady - jesli chce sie cos odgrzac ewentualnie dnia nastepnego) poza tym co ty zdzialasz plaska lyzka stolowa sosy na nawet 1 woreczek ryzu? wyjda popluczyny i tyle. rusz troche glowa i badz pomocny, skoro masz taka potrzebe wymadrzania sie :O

Gość a dlaczego zaraz
Nie wiem jakie są ceny tam gdzie mieszka, ale moje wyliczenia są mniej więcej takie: kilo ryżu 3,5 kilo, półtora makaronu 5 4 koncentraty 6 ziemniaki, ile tam chce 6 30dkg sera żółtego 5 pól kilo sera białego 5 pół kilo kiełbasy 8 pół kilo cebuli, papryka, kapusta, marchewka, ew. buraczki razem wszystko ok.10 vegeta albo coś w tym stylu, ale niekoniecznie 3 barszcz biały w butelce, a najlepiej dwa, można z burakiem zrobic czerwony tez, jak wsadzi do lodówki to moze trzymac kilka dni otwarty, nie zużyje od razu 2 jajka, z 15 po 40gr to już duze jaja, a mozna kupic tańsze 6 udka z kurczaka, są tansze niz pałki, ale pałki też kilo to ok. 10 2 śmietany 3 ale sa i tańsze masło albo olej do smażenia 4 razem teraz 62zł

Gość hnyujm
i uzawzasz ze dorsola osoba naje sie 150gr warzyw ?:D i to na obiad:D? to juz puree wolalabyms obie z siemniakow zrobic :D

w dodatku, to był jeden z przepisów mieszczących się w założonym budzecie. kazdy moze podać inny, ale sensowny, a nie taki co prekracza budżet. nawt jesli powyzej zawyzyłem ziemniaki i ryż. To od ceny 120 PLN odejmując 12 PLN na zimniekach i 3 PLN na ryżu, czyli 15 PLN Nie uzyska się kwoty 80 PLN. Bo to wychodzi około 105 PLN, czyli o jakieś 25 za dużo. NIe mam siły do was. Zamiast pieprzyć bez sensu. Podajcie konkretnie pzrepisy z cenami i tyle. ale na razie prócz mnie nikt tak nie podal, a tylko pyskujecie, zakamuflowani na pomarańczowo.