Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samosia do d...

Kochani jest sprawa!

Polecane posty

Gość a dlaczego zaraz
z tego można zrobic całkiem normalne zupy, bigos, spaghetti, ryż z kurczakiem itp. Róznorodnie i w miarę zdrowo. To tyle, mykam spac. Dobranoc i nie kócicie się, bo nie o to chodzi. Aha, co do mojego czarnego nicku - nie przyszło ci do głowy, że po prostu mogę go nie miec???

Gość fbhm
a tak ogolnie to z tanich przepisow: ryz z jajkiem (i cokolwiek masz pod reka) makaron z jajkiem makaron z miesem mielonym (9zk za kilogram w tesco-ale bedzie na min 4 razy)+sos zrobiony z pomidorow np z puszki (puszka niecale 2 zl w biedroce mozna wykorzystac na razy tez) tunczyk z ryzem/makaronem na obiad

Gość a dlaczego zaraz
nie kłóccie sie miało byc ;) nie ma sensu sobie jeszcze na necie dodatkowo dopierdalac

hnyujm - skąd Ci wychodzi 150 gram? Ja jestem dorosłą osobą i tak się żywię.

Gość rfgghnj
no jak juz wspomnialam moze byc puree (potzreba troche mleka i masla), jajko sadzone, nawet usmazonej kawalek kielbaski na obiad a najtaniej wychodza zupy zrob wywar rosolowy, koncetrat i juz jest pomidorowa na 3 dni+do tego makaron/ryz

Gość grenadinne
nie, oprocz ciebie przepisY podalam ja i kilka innych osob. mexican chicken frosty kosztuje 15 zl za 600 g (glownym skladnikiem jest ryz, oprocz tego znikome ilosci fasoli, kukurydzy i 4 kawalki kurczaka na krzyz - LITOSCI!! ) naprawde, wiekszosc wypowiedziala sie tu sensownie, tylko nie ty, niestety. no nie moge, laska ma 5 zl na dzien do wydania na zarcie, a ten jej radzi, zeby sobie kupila mrozonke za 15 + sos za 4 + 4 torebki ryzu za 3 zl. razem wychodzi jak w pysk strzelil 23 zl :) i jeszcze usluznie zauwazyl, ze to na cale 2 dni wystarczy :) (vide pierwszy twoj post). nie kompromituj sie :)

a dlaczego zaraz Może lepiej spytać autorkę jakie u niej są ceny.

Gość ghjnuyk
sorry to janie chce wiedziec jak wygladasz, bo ja mam 22 lata waze 50kg przy 165 wzrostu i 150g czegos takiego w zyciu by mi nie wystraczylo na obiad :D

Gość grenadinne
no niestety, VB... z 15 (niech bedzie - 14 zl) nie zrobia sie nagle 4. wycofujemy sie raczkiem, co? :)

Gość a dlaczego zaraz
Myślę, że w sieci supermarketów są podobne o ile nie identyczne. I teraz już naprawdę DOBRANOC :) 🖐️

Gość grenadinne
8 + 4 + 3 = 15 zl 15 zl to budzet przewidziany na 3 dni, a nie na 2. a ty powiedziales, ze to tylko na 2 obiady wystarczy... no i 13% kurczaka... kiepsko

cbgnjh http://eleclerc.home.pl/prodinfo.php?item_id =30401&pkt_id=&pro_id=&char_id= moze studiujac 4 rok na plibudzie nie potrafie dzielic ale wedlug mnie 600g:4 to 150g 700 g : 4 = 175 g Ryż 100 g : 2 = 50 g Sos Łowicz = około 25 gram olej 10 gram nie liczę wody, bo bez sensu. = 260 g. czyli prawidłowa porcja łatwoprzyswajalnego posiłku. I kto tu nie potrafi liczyć? Pisałem, że tak się zywię od paru miesięcy, więc wiem w praktyce, czy da się przeżyć, czy nie i ile mnie to miesięcznie wynosi.

Gość fhynju
wygrzebalam moj wczorajszy rachunek z biedronki ryz 400g 1,55 smietana 200g 1,59 makaron 500g 2,18 mleko 1l 1,5% 1,57 pizza mrozona 2X300g 4.99 (na 2 obiady )

Do tego cały bohenek chleba lub bułki, a więc można zrobić 5 kanapek z 2 kromek - 5 posiłów. Robię tak czasem, więc też sprawdzone.

Gość mnanuzal
a nie lepiej skoczyc do baru mlecznego....o ile masz w okolicy. domowe jedzonko za grosze i nie brudzisz sobie rak:-) a czas mozesz poswiecic na nauke, prace czy spacerek:-)

Gość dvgn
a więc można zrobić 5 kanapek z 2 kromek ?:o

fhynju wygrzebalam moj wczorajszy rachunek z biedronki ryz 400g 1,55 smietana 200g 1,59 makaron 500g 2,18 mleko 1l 1,5% 1,57 pizza mrozona 2X300g 4.99 (na 2 obiady ) Stąd wniosek, że autorka może robić zakupy w Biedronce, jeśli gdzieś ma w pobliżu.

dvgn a więc można zrobić 5 kanapek z 2 kromek Czy ty jesteś naprawdę takim debilem? :O

Napiszę specjalnie dla Ciebie bez skrótów myślowych. % kanapek z bochenka bułki wrocławskiej. jedna kanapka składa się z 2 kromek :O

Gość grenadinne
no nie, ten koles jest normalnie niesamowity! czlowieku, czy do ciebie cos dociera w ogole? :D czy ty zdajesz sobie sprawe z tego, ze ta dziewczyna po pierwsze - ma malo pieniedzy na posilek w danym dniu, a zatem - powinien to byc posilek pozywny i zdrowy, tym bardziej, ze (jak mowila) szykuje sie dluzszy okres takiego marnego stolowania... dociera cos, czy o tej porze juz nie kontaktujesz? caly dzien (ZIMA!!) ma jesc kanapki? czy ty wiesz, co ty mowisz? :D

Gość fbvthn
Z 8 PLN kupujesz mrożoną mieszankę meksykańską z kurczakiem. Chyba Frosty. frosta ma 600g i nie wiem czy zauwazyles ale na poprzedniej stronie pisalam o samych warzywach :o czyli o mrozonce

grenadinne 8 + 4 + 3 = 15 zl 15 zl to budzet przewidziany na 3 dni, a nie na 2. a ty powiedziales, ze to tylko na 2 obiady wystarczy... no i 13% kurczaka... kiepsko Napisałem, że połowa opakowania starcza na 2 posiłki. Całe opakowanie na 4. Macie tu link do mojego starego tematu. tam są koszty i foto jak wygląda gotowa porcja dania. wtedy koszt takiej porcji wychodził po około 2,95 PLN. Nie pamietam, ale tam chyba jeszcze liczyłem olej 20 PLN za litr. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4081391&start=30

Gość grenadinne
yep, jesli taka porcyjka ma sie najesc dorosla osoba, ktora studiuje i pracuje jednoczesnie, przy czym ma to byc jedyny cieply posilek w ciagu dnia....to n/c. nie wysililes sie jednym slowem. pewnie, ze moze byc. od bidy mozna i jesc ryz ze smazona cebula. wartosci odzywczych bedzie to mialo tyle samo i ssanie w zoladku zapewnione po 0,5 h.

Gość mnanuzal
no nie wierze wy caly czas dziewczynie wciskacie mrozonki!!!!gratuluje diety!! ona chce oszczedzic na jedzeniu a nie dostac rozstroju zoladka!!! ryz na zmiane z makaronem.....masakra i ani grama miesa???to po czym ona ma miec sile zeby funkcjonowac????? mamusie nie nauczyly gotowac??? polecam nalesniki na milion sposobow ....taniocha placki ziemniaczane....taniocha polecam tez gotowanie zupek....syte i zdrowe...taniocha bigosik mozna nawet zamrozic