Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papierosniczk_a

Elektroniczny papieros - ktos już próbował?

Polecane posty

Gość papierosniczk_a

jw.

Gość palllaca
a myslisz ze to moze dzialac???? nie probowalam tego, plastry u mnie nie zadzialaly wiec i to tez pewnie nie dziala:-)

Gość podobno mają je wycofać
a pomysł idiotyczny, ostatnio oglądałam reklamę w jakimś piśmie tak to ujeli że prawie by można uwierzyć że taki papieros jest zupełnie nieszkodliwy skoro jest pozbawiony substancji smolistych... najbardziej mnie śmieszy fotka seksownej młodej kobiety o nienagannej cerze zwłaszcza że wiem że akurat ona palaczkom nie grozi.... seksowne wyobrażenie ale rzeczywistoś jest bardzo odległa: przedwczesne zmarszczki, żółte zęby, śmierdzące ubrania i włosy....

Gość dfgdsfg
Hmm... Ja mam 29 lat, palę od kiedy skończyłam 17 lat i cerę mam jak pupcia niemowlaka, każdy się nią zachwyca - jest gładka, jasna, z delikatnym rumieńcem, żadnych pryszczy, nawet znaku zmarszczki mimicznej, mówią że mam "skórę jak porcelanka" więc.... można mieć super cerę paląc fajki (a wypalam ok. 1,5 paczki dziennie)

wszystko do czasu, jakoś moja koleżanka ze studiów juz po kilku latach wyglądała paskudnie: przesuszona cera i włosy

Gość palllaca
teraz poczytalam ..... to glupota jakich malo!!! i podobno ma zalety:-) "oszczędność czasu: nie musisz już na siłę spalać całego papierosa jeśli potrzebujesz tylko jednorazowego zaciągnięcia się tuż przed wejściem do autobusu;"- ktory palacz pali na sile???? pala bo lubia bo to jest ich nalog. "E-papierosy są reklamowane jako mniej szkodliwa dla zdrowia alternatywa dla zwykłych (tytoniowych) papierosów, ponieważ są one pozbawione szkodliwych substancji smolistych, jakie występują w tradycyjnych papierosach. Poleca się je również jako sposób na zerwanie z nałogiem. " paranoja!!!ale nawyk trzymania fajki ci pozostaje:-)

myślę że oszukujesz sama siebie bo ja z daleka potrafię poznać osobę która pali od lat, każda palaczka ma te charakterystyczne zmarszczki wokół ust

Gość dfgdsfg
No ale po ilu latach? Palę już od 12 lat i to sporo. A cerę mam przepiękną. Tak samo włosy - gęste i lśniące. Paznokcie mam długie, swoje i gdy nie nakładam lakieru to koleżanka mówi "jak to robisz że masz takie białe końcówki, ja mam żółte" - a nie stosuję żadnych kredek. Może jestem jakimś fenomenem, może to u mnie dziedziczne, nie wiem. Ale z wyglądu jestem okazem zdrowia i moglabym wręcz reklamować wszelkie preparaty na skórę, włosy i paznokcie. Nie, nie propaguję palenia, sama chcę rzucić (głównie z powodu wstrętnego kaszlu i pieniędzy), ale nie ma pewnika że jak się pali to wygląda się na chorego.

Gość dfgdsfg
chcesz to daj maila, wyslę Ci zdjęcie

Gość palllaca
dfgdsfg a ile razy w tygodniu odwiedzasz kosmetyczke co by ci twrz zjechala pumeksem????? sorki ale nie da rady zeby tak wygladac tym bardziej ze palisz 12 lat.

Gość dfgdsfg
Uwierzysz że nigdy w życiu nie byłam u kosmetyczki? Daj maila to Ci udowodnię że wyglądam zdrowo.

taaaaa jesteś okazem zdrowia tylko ten kaszel....i do tego piękna cera..... mój teść zmarł 5 lat temu na raka płuc więc mam swoje zdanie

Gość papierosniczk_a
Dziewczyny - nie o skutkach palenia mówimy :) wiadomo, kazdy jest inny - na jednych palenie odbija sie bardziej, a innych mniej, tak czy inaczej szkodzi każdemu. A słyszalam o e-papierosie dopiero w ostatni czwartek. W piątek bedąc na zakupach w centrum handlowym widzialam stoisko i babka prezentowała i tak się zastanawiam czy ktoś już probował. Sama raczej się nie zdecyduje, bo troche przaraża mnie fakt, że to chińska produkcja. Poza tym durnie bym się czuła np. w knajpie z takim papierochem ze świecącą w ustniku diodą :D:D W skład papierosa wchodzi elektroniczny papieros (ok. 220 zl) + wkłady a`la tytoniowe, ale to nie tytoń (80 zł) + jakiś olejek smakowo/zapachowi (ok.40 zl) - i tu problem bo nie widziałam składu - a hugo wie co może być w tych olejkach.

Gość palllaca
nie sugeruje ze wygladasz na 50 lat tylko przyznaj ze sa jednak efekty palenia. ja pale 10 lat i wygladam dobrze ale... mam 27 lat i mogloby byc lepiej- i potrafie sie do tego przyznac. co z tego ze dbam o cere, zeby , paznokcie zawsze cos zostaje w organizmie wiec nie wmawiaj nam tu ze po tobie nie widac ze palisz 12 lat, po kazdym palaczu widac!!!!!!!! no chyba ze palisz takie wlasnie elektroniczne paierosy albo 2 fajki na dzien i to R1

Gość dfgdsfg
" przyznaj ze sa jednak efekty palenia." Nie rozumiem. Mam skłamać? No dobra, wierzyć nie musisz.

Gość palllaca
"E-papieros ma kształt i wymiary zwykłego papierosa. Ustnik zawiera wymienny wkład wypełniony specjalnym płynem (e-liquid), zawierającym nikotynę (0,4% do 3,6%), glikol propylenowy, glicerynę i opcjonalnie dodatki smakowe lub aromatyczne." ja znalazlam taki sklad e-papaierosa , czyli jednak zawiera nikotyne????:-)

Gość palllaca
a tak w ogole to sobie nie wyobrazam jak moglabym podpiac fajke do ladowarki samochaodowej albo pod kalel usb:-) ubaw po pachy:-)

Gość papierosniczk_a
Ten cały papieros to chyba jakaś jedna wielka tandeta - której głównym celem jest naciągnąć ludzi na kase. Pewniej kolejny wynalazek a`la jak w mango i innych telezakupach:D Dobre, z tym usb :D:D

Gość dfgdsfg
Wracając do tematu - ja nie używałam, ale koleżanka tak. Powiedziała że się nie opłaca (wychodzi o wiele drożej niż normlane papierosy). E-papieros ma nikotynę, ale nie ma substancji smolistych. Sama nikotyna nie jest szkodliwa, ma wręcz właściwości lecznicze np. w stresie, ale uzależnia. Słowem - e-papieros to droga zabawka, ale "zdrowsza" niż normalne fajki. Trudno jednak powiedzieć czy w ten sposób można się oduczyć palenia skoro nadal palisz nikotynę...

Gość palllaca
no faktycznie bo to wcale tanio nie wychodzi. to chyba ma dzialac na zasadzie tego inhalatora nikorette- dla mnie to tez badziew

Dlaczego wychodzi drożej??? Pewnie to taka sama bzdura, jak z tym że nie ma nikotyny? Ja słyszałam w tv, że jest to jednorazowy wydatek rzędu 200 zł na sam papieros, a potem tylko raz na dwa miesiące - kupuje się płyn po 18 zł. Więc dla rencistów czy emerytów - rewelacja. No i jest znacznie zdrowszy - ze względu na brak substancji smolistych. A co do tych zapędów do jego wycofania - to chodzi o kasę. PO prostu podobno jego sprzedaż lawinowo rośnie... I stanowi konkurencję dla zwykłych petów, które są znacznie droższe. Jest jeszcze jedna podstawowa różnica - nie ma na niego akcyzy - więc nasze państwo nie zarabia na tych papierosach... Stąd próby jego wycofania - żeby zlikwidoac konkurencję... Ministerstwo Zdrowia złożyło wniosek- powołują się, że jest bardziej uzależniający, a to że nie dostaniesz od niego raka - to oczywiście bez znaczenia. Naprawdę chodzi jednak o kasę - akcyza na pety i alkohol to ogromne źródło kasy dla budżetu państwa.

Gość wszyscy wiedza lepiej
ja tez pale od okolo 7 lat wypalam paczke dziennie i z moja cera jest wszystko oko. znajome zawsze mowia ze jestpiekna gladka i mi jej po prostu zazrosza wiec moze wszystkie osoby piszace no nie sadze lub napewno nie niech sie ugryza w dupe jak ktos ma syf na ryju to go bedzie mial czy pali czy nie ! ha! zazdrosciuchy jedne

Gość dfgdsfg
moje kolezanka napisała o nim tak: papieros fajny, daje w płuco nawet mocniej niż zwykłe papierosy, czasem aż się zakrztusze tylko, że usta mnie od tego bolą;/ są poparzone i zrobił mi się pęcherz

Gość palllaca
dfgdsfg jak bola ja usta i ma pecherzyk??czyli jakis felerny bo sie ustnik nagrzewa??

Gość dfgdsfg
tak, chociaż ona miala tego collinsa czy jak to się ta marka nazywa - czyli najdroższy

". Naprawdę chodzi jednak o kasę - akcyza na pety i alkohol to ogromne źródło kasy dla budżetu państwa." które się skończy za 2 ??? czy 3 lata jak zgodnei z umowami z UE akcyza zostanie podniesiona, cały czas co roku podnoszą, że paczka fajek będzie kosztować 12 zł :D kto wtedy kupi? przemyt będzie super opłacalny :classic_cool: i ludzie przerzucą sie na przemycane w 95% albo rzucą :D

Juz teraz paczka kosztuje po 10 zł.. Będą kupowac, albo przerzuca się na tańsze gadżety.... W końcu to nałóg. Moja matka ma 900 zł emerytury, i wydaje prawie 300 na papierosy... Rzucała, ale jej nie wyszło.