Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika1984

łysienie- wynikiem farbowania włosów

Polecane posty

Gość weronika1984

witam! Mam problem i chciała bym abyście mi poradzili. Zawsze miałam gęste włosy, mimo farbowania, co dwa , trzy tygodnie. Farbuję włosy od 12 lat. Od ośmiu lat mam czarne.Nigdy nie miałam żadnych blondów, gdyż jestem naturalna blondynką Obecnie mam 25 lat i od ponad pół roku robi mi się placek na głowie. Z dnia na dzień prześwit jest coraz większy. Zastanawiam się nad zgoleniem się na łyso i noszeniem peruki. Może wtedy wlosy odrosną zdrowsze. Zmieniłam nawet fryzurę i dzięki niej czuje się lepiej bo upięta grzywka zasłania mi placek.

To możliwe, że włosy wypadają Ci od farbowania. Może przez te wszystkie lata chemia się skumulowała, wniknęła w skórę i osłabiła cebulki.

Gość weronika1984
ostatnio strasznie wypadały mi włosy tak ok.ponad pół roku. Ale nie przejełam sie tym bo włosy rosną mi bardzo szybko. Mimo tak długoletniego farbowania mam zdrowe lśniace włosy tylko ten pojawiający się placek z dnia na dzień jest coraz wiekszy

Gość łysienie plackowate
na twoim miejscu poszłabym do dermatologa to może być jakieś zakżenie bakteryjne albo grzybicze nie leczone może spowodować trwałe wyłysienie

Gość weronika1984
oczywiście mowa o tych łonowych