Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aden

czy warto jechac do UK

Polecane posty

w celu znalezienia pracy?? podobno jest tam juz z tym ciezej niz kiedys, ale chyba lepiej niz w naszej PL? wie ktos cos na ten temat..??

Gość ffffff
jak znasz angielski i jestes obrotny to pewnie ze warto

jestem dziewczyną :) angielski znam, hnmm poziom srednio-zaawansowany powiedzialabym mam 17 lat, myslalam nad tym zeby jechac tam w wakacje, i znalesc prace sezonowa, moglaby byc chociażby na' zmywaku' :)

- ciezej znalezc prace - teraz mniej placa - tzn masz stawke godzinowa taka sama ale pracujesz mniej godzin, przez co pensja nizsza - tam podpisujesz roczne kontrakty i masz podwyzke przy kolejnych - wiec na poczatku malo placa, pozniej (po latach) jest coraz lepiej, zakladajac, ze utrzymasz sie w 1 firmie - lepiej jechac majac zalatwiona tam prace (sa biura posrednictwa pracy za granica, znajomi), bo tak w ciemno trudno cos znalezc tyle wiem od znajomych mieszkajacych tam - nie z autopsji

jak chcesz tylko na wakcje to lepiej znajdz cos w jakijs knajpie, w turystycznej miejscowosci albo w swojej - z napiwkow na pewno uzbierasz troche (jesli bedzie mila itp)

Gość odradzam UK.....
ja ogólnie odradzam UK. Są sporo lepsze kraje do mieszkania, tylko trzeba coś potrafić

nie chce tam mieszkac, chce jechac gora na 2miesiace... tutaj nie znajde nic poza rozdawaniem ulotek i pracy u ogrodnika za 4 PLN :o moglabym pracowac jako barmanka, kelnerka, opiekunka... cokolwiek zeby tylko zarobic lepiej niz tutaj a nie mam wyksztalcenia jeszcze..