Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę. bardzo.

wymowa z francuskiego.. mógłby ktoś pomóc?

Polecane posty

Gość proszę. bardzo.

mógłby mi ktoś napisać jak to się czyta po francusku.. chodzi mi o wymowę: Les touristes retrouvent aussi l'historie de la Normandie a travers ses monuments. La Normandie compte beaucoup de chateaux. Richard Coeur de Lion a bati Chateau- Gillard pour defendre la route de Rouen contre le roi de France. Voici un beau chateau du dix- septieme siecle: le chateau de Beaumesnil. Il y a des monuments reliqieux interessants, comme l'abbave de Jumieges, une ruine magnifique, et le Mont Saint-Michael. La mer est tout pres: le climat est humide. L'herbe pousse bien. Les vaches normandes sont celebres. Le camembert est un fromage tres connu.

Gość proszę. bardzo.
jeżeli nie chcesz pomóc, to poprostu wyjdź stąd a nie rób mi z tego powodu jakichś przykrych uwag.

Gość klopp
nie wysluguj sie innymi leserze. Skoro rozumiesz ten tekst, to na bank zasady wymowy tez musialas/es miec:O:O

Gość ula z ula
le turist retruw osi listłar dy la normandi a trawer se moniumą. La normądi kąt boku dy szato. riszar ker dy lją a bati szato gijar pur defądr la rut dy ruę kątr ly rła dy Frąs. właci ę bo szato dy dis setiem siekl: ly szato dy bomeznil (to bomeznil nie wiem czy tak) il j a de moniumą reliżjy interessą kom l'abaw dy żumież, iune ruin manifik e ly mą są miszel. la mer e tu pre: ly klima e umid. lerb pus bję. le vasz normąd są selebr. ly kamąber etę fromaż tre konu.

Gość klopp
no prosze, nastepna nadgorliwa idiotka, ktora chociaz na forum musi czuc sie potrzebna:O:O

Gość ula z ula
tam sie pomylilam: e ly pą są miszel. a nie ly mą :p literowka ;p

Gość ula z ula
dlaczego idiotka? jak moge napisac to czemu nie ? pomoc - zle nie pomoc - jeszcze gorzej.. nie wiadomo co robic :O

Gość klopp
ty nie pomagasz, ty tylko utwierdzasz smierdzacych leni w przekonaniu, ze dobrze robiac olewajac nauke, bo przeciez zawsze znajdzie sie jakies jelonek na fourm, kto odwali cala robote.

Gość ula z ula
Ja tez nie odrabialam lekcji i sie nie uczylam na same piatki a teraz pracuje na uniwerku> mozna?

Gość klopp
ale co ma piernik do wiatraka:O

Gość ula z ula
to ma ze nnie kazdemu szkodzi wyslugiwanie sie innymi. lepiej sie wysluzyc ( o ile ktos sie da jak ja) niz isc nieprzygotowanym ..

Gość klopp
ok, no to utrwalajmy mlodziez w przekonaniu, ze warto byc cwaniakiem, i tylko frajerzy ucza sie jezykow obcych🖐️:O

Gość dzieci uczciesie
ula ula , to jak napisalas fonetycznie niestety niezbyt odzwierciedla prawde... bedzie mialo dziecko taki akccent jak Rosjanka po polsku

Gość proszę. bardzo.
mógłby ktoś jeszcze napisac jak to się czyta: La Normandie est done un pays d'elevage mais c'est aussi un pays d' agriculture. Avec les pommes on fait le cidre et calvados. La Normandie a des ports pittoresques, des plages tres vastes et des falaises imposantes. La Normandie, c'est une region a visiter.

Gość prosze i błagam
:(

Gość paulina spod konina
:(:(