Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annaMajka

świąd pochwy po antybiotyku u rocznej dziewczynki.

Polecane posty

Gość annaMajka

Moja coreczka przyjmuje antybiotyk juz 5 dzien. Wczoraj zauwazylam zaczerwienienie w okolicach narządow plciowych -posmarowalam kremem i uznalam za jakies uczulenie. Wieczorem zauwazylam , ze corka nie moze zasnac i lezac na brzuszku ociera sie o łózeczko . Podejrzewam ze wkradla sie jakas infekcja od antybiotyku. Posmarowalam to miejsce raz jeszcze CLOTRIMAZOLEM i mala zasnela. Przespala noc ale dzis rano powtorka z rozrywki ;( Niewiem co robic? czy isc z nia do lekarza? mAMY oslonke na antybiotyk - typu lakcid ale widze,ze to nic nie pomaga. Spotkal sie ktos z czyms takim u dziecka?

Gość grzybica pochwy
to grzybica pochwy, zdarza się po antybiotyku lakcid jest za słaby, kup Trilac lub coś lepszego np. dicoflor smaruj clotrimazolem idź koniecznie do pediatry po doustny lek p/ grzybicy dla niemowląt (są takie np. flumycon w syropie), musisz to koniecznie wyleczyć, bo jak się wda postać przewlekła to mała będzie miała ciągle problemy z infekcjami intymnymi nie podmywaj jej mydłem ! kup coś do mycia bez mydła, o neutralnym Ph

Gość to na pewno....
grzybica ! idz z mala do pediatry - pewnie przepisze nystatyne w zawiesinie ( doustna ) ktora jest na recepte . byc moze przepisze tez jakas masc antygrzybicza

Gość gość
Witam,moja pólroczna córeczka ma infekcje dróg rodnych ,podejrzewam że,po antybiotyku,brała osłonke trilak w płynie ale pomimo to swędzi ja i ma zaczerwienienie,czy są jakię sposoby domowe czy trzeba udać się do pediatry?

Gość gość
Tez mam od dziecka po antybiotyku.idz do pediatry, dla dzueci nie ma domowych sposobow

Gość gość
ja smarowałam clotrimazolum/można przez 10dni/ 3 razy podałam syrop Fluconazol -córka ma 2 lata-podmywałam tantum rosa i jeszcze przez 2 tygodnie podawałam probiotyk /latopic/.