Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a zapomnee

czy syropy trzeba równiez restrykcyjnie podawac jak antybiotyk?

Polecane posty

Gość a zapomnee

jak mam np podawac 3 razy dziennie

Tak,tak,tak. Jak dziecko nie chce pić, dolać do pokarmu, rozcieńczyć, dodać do jogurtu itp. Niestety ale u dzieci infekcja szybko postępuje. Jeśli nie podasz rano syropu na kaszel, wieczorem może być zapalenie oskrzeli. Przerabiam niestety temat niechcianego syropu od 10 dni. Moje dziecko za nic w świecie syropu nie chce wypić, choćby był nie wiem jak pyszny :-( Po konsultacji z pediatrą dodaję syrop do wszystkiego co tylko dziecko chce zjeść, naprzemiennie z kroplami na kaszel, które dolewam do zupy :-D Efekty są :-D

trzy razy dziennie, czyli rano, po obiedzie i przed snem. Nie są ważne dokładne godziny, nie musisz dziecka budzić do syropu

Gość gość
tak, podawac trzeba o podanych przez lakrza godzinach, mniejszy problem jest z dawką niż w przypadku antybiotyku - nie trzeba tak ściśle przestrzegac, oczywiscie mam tu na mysli delikatne rozbieżnosci, które w wypadku syropu na kaszel krzywdy nie wyrządzą natomiast w przyp. antybiotyku zakłócą całą terapię

Gość gość
nie godzinach tylko porach, wieczorem rano itp.

Gość gość
tamtamtamo właśnie o to mi chodziło:)a z tą iloscia to np. sytuacja jest taka że dziecko zwymiotuje po podaniu leku, no i wtedy jesli był to syrop na kaszel - nie ma tragedii, natomiast przy antybiotuku trzeba sie skontaktowac z lekarzem