Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zrobic byduń, kisiel i kaszkę mannę na mleku mod. ????

Polecane posty

Gość gość

proszę o pomoc, pytanie jak w temacie, używam mleka bebiko3, a dzieciak ma 15miesięcy, ale to raczej nieistotne:)

zrób na zwykłym mleku rok juz skończył wiec spokojnie mozesz chyba ze jest uczulony

Jeśli masz własnej roboty kompot z owocami (możesz zrobić i bez owoców ;)) to zagotuj.W soku rozprowadź troszkę mąki ziemniaczanej (im dasz więcej to kisiel będzie gęsty) .Do gotującego się soku po malu wlewaj rozprowadzoną mąkę,ciągle mieszaj

budyn robiłam tak jak na zwykłym mleku. kisiel tak jak koleżanka podawała wyzej, tylko potem dodawałam mleko

Kisiel najlepszy jest taki jak ktoś wyżej pisał, zagotuj kompot i do gotującego dodawaj z pół kubka kompotu rozrobionego z mąką ziemniaczaną, budyń i kaszkę mannę gotowałam na normalnym mleku i małemu nic nie jest :)

Gość gość
ajj, literówka budyń rzecz jasna:) czyli piszecie że możnaby juz podawac normalne.. na normalnym mleku..a kisiel napisałam bo tak mi się kojarzyło że ktoś tam kiedyś robił coś takiego z mleczka modyfikowanego, ze mnie marna gospodyni, wciąż sie kształcę hehe;)a jakbym tak chciała jednak taka kaszkę mannę czy budyń z mleka mod zrobic to jak?

ja jestem przeciwniczką podawania normalnego mleka do 2 roku życia ;) na modyfikowanym robiłam tak jak na zwykłym. Mleko na gorącą wode i rozpuszczałam w tym budyń.

Gość gość
kiedys gotowałam taki kisielek na Bobofrucie takim przecierowym, malina jabłko i coś jeszcze, wyszedł całkiem niezłyto w takim razie spróbuję zrobic na zwykłym mleku, w sumie to danonki mały je, nieczęsto ale je, no i mu nie szkodzą, kilka razy jadł też jogurt i też bez komplikacji:)

Gość gość
pearlineea kaszka manna?? gotujemy na wodzie i dosypujemy potem mleko?

na kaszkę mannę zagotuj mleko ( można rozrzedzić wodą) i do gotującego mleka wlej rozbełtaną w kubku kaszkę z wodą, gotuj na małym ogniu i cały czas mieszaj. ja taką daję od czasu do czasu na śniadanie, nie słodzę dodatkowo, można dać łyżeczkę dżemu:)

Gość gość
pearlineepoczekaj, budyń - mleko na gorącą wode i rozpuszczałaś.. ale co budyń z torebki?

ja zawsze robiłam tak, że to mleko proszkowe zagotowywałam i dosypywałam kaszke. Wiem ze wówczas wiekszosc witamin w mleku ginie, ale tak robiłam i już :)

Gość gość
averoale mleka mod nie można gotowac, mówisz o zwykłym mleku?

Ja budyń robiłam na zwykłym mleku. Jeśli odważysz się na takie mleko to obserwuj dziecko i już :) Jak będzie się coś działo to zrezygnujesz z mleka krowiego.

Gość gość
oki, to juz wiem :) dzieki🌼teraz musze leciec, jak ktoś ma jeszcze jakies porady piszcie, potem poczytam i podziękuję:)