Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ruda_KundziaxxXxx

Mam Rude a na dodatek zniszczone włosy od połowy długości co zrobic? Pomocy

Polecane posty

Gość Ruda_KundziaxxXxx

Jakieś 2 miesiace temu użyłam 2 rozjaśnicze, 2 farby blonde aby uzyskac włosy naturalne czyli blonde a wysżły mi co? RUDE1!!! Wkurzyłam sie pptem zafrbowałam włosy na brąz aby nie rzuczły sie w oczy dziśaj mam znpwu rude rozjaśnione do słońca ;] ogl to jest zle myje włosy uzywam szamponu Tresemee salon silk i odżywke garneir fructis regeneracja i nakładam ja na godz ale rano jak wstaje to mam pusz na głowie może nie są szorstkie ale puszą sie i mam rozdwojpone końcuwki prostownicy używam raz-2 w tygodniu jak gdzie wychodze. Żałuje ze zafarbowałam włosy na blonde z czarnego bo mam rudy . Co zrobic aby mei miękkie włosy i nieiwme moze uzyskac blodne alboczarne ale szamponetką??

Gość freakylover
osobiście polecam Ci maseczkę regenerującą do włosów Nivea intense repair i oczywiście przed każdym suszeniem czy prostowaniem spryskaj włosy mgiełką dove heat defense teraphy. Też mam zniszczone włosy i to mi pomaga :) ale jeżeli to nie pomoże to niestety chyba musisz się wybrać do fryzjera i przymusowe obcinanie włosów będzie ;)

Oj trochę zaszalałaś z tymi farbami. Chyba za szybko chciałaś się stać tą blondynką. Ja bym radziła udać się do Twojej fryzjerki i ona na pewno Ci doradzi jak dokładnie pielęgnować te włosy. Możesz też skorzystać z usług Studia Kosmetycznego. Nie radzę już bawić się w fryzjera, bo widzisz jakie są efekty...

Gość Anq25
hmmmmm...raczej już tego nie cofniesz. Możesz co najwyżej stonować włosy u fryzjera, szamponetki nic nie dadzą bo będą się baaardzo szybko wypłukiwać i będą rożne odcienie na długości włosa....bo farby to ja bym już na nie przez jakiś czas nie nakładała. Podcięła bym te spalone końce. Zaczęła używać serii loreal absolute repair (kupisz na allegro). I przestała robić głupoty:) Z jakiegoś powodu ludzi chodzą do szkoły i uczą się kilka lat danego zawodu...Jak czegoś nie umiesz to tego nie robisz...

Gość Anq25
Acha i odstaw prostownicę...póki co...chyba że chcesz być łysa.... I wtajemniczę Cię w 2 podstawowe zasady chemii fryzjerskiej: 1) farba farby nie rozjaśni....czyli nie ma sensu nakładać farby blond na ciemniejsze wcześniej farbowane włosy bo ona nie podziała....a jedynie oksydant zniszczy włosy. A więc: włosy raz farbowane farbować można jedynie na ciemniejszy kolor...na jaśniejszy tylko włosy naturalne lub sam odrost. 2) farby nie ściąga się rozjaśniaczem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tylko dekoloryzatorem. Nie ma nic głupszego niż nakładać pod rząd rozjaśniacz i farbę rozjaśniającą na czarne włosy. Żeby zdjąć czarną farbę masz specjalne żele, płyny itd. Mam nadzieję, że przeczyta to dużo osób i nie zrobi takiej głupoty jak Ty:P