Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tekla co sobie spekla

rodzina się wtrąca do imienia dla dziecka!!!!!

Polecane posty

Gość najgorsza krzywda dla dziecka
byłoby nazwac je kasia:/ co druga dziewczyna w polsce ma tak na imie i rzegac mi sie chce jak slysze "kasiu". to imie jest oblesne. nigdy bym nie pokrzywdzila dziecka takim imieniem. wstarczy na licy krzyknac "kasia" a obejrzy sie co najmniej 5 dziewczyn. Pospolite i na maksa banalne imie. takie idealne dla słodkopierdzących

Ja już 100razy pisałam posty na kafeteri o to które imie ładniejsze, bo niedługo będziemy się starać z moim mężem o dziecko i już jakiś rok temu wybrałam imiona dla dziewczynki i nie wiem na jakie się zdecydujemy i nikt mi nie pomaga bo głosów jest po równo ,a typy to Lilianna i Michalina właśnie. Mam przyjaciółkę o tym imieniu jest ono śliczne, a dziewczyna wspaniała, kochana, troskliwa, mająca swoje zdanie, troche inna od wszytskich i jedyna w swoim rodzaju, dlatego tak ciężko mi się zdecydować i rodzina mi mówi tak jak Twoja, że co to za imie, że twarde, że jak dla grubej baby z wiochy itp. Nie wiem jak nazwe moje pierwsze dziecko i czy będzie ono dziewczynką, ale jak będę kiedyś miała 2 dzieci i to będą 2 dziewczynki to napewno któraś będzie nosić to imię:) Pozdrawiam i nie zmieniaj zdania:)

Gość trafne spostrzeżenie
świetnie Twoja rodzina podsumowała: jak dla grubej baby z wiochy. kogo nie pytam to im się to imię właśnie tak kojarzy:D michalina=helga

Gość heheheheeeeeeeeeee
a ja znam michaline super laska jest i to imie kojarzy mi sie z urodziwa zgrabna dziewczyna :-) to sa takie nasze skojarzenia. znamy jakas agnieszke ktorej szczereze nieznosimy i juz nie lubimy imienia agnieszka

Gość co za bzdura
Michalina kojarzy mi się ze śliczną, smukłą, inteligentną dziewczyną!!! A gruba baba z wiochy to np Bożena lub Dżesika :)

Gość Ja jestem Michalina
moze byc zostalo zauwazane po tylko mnie kochaj wczesniej nie slyszalam takiego imienia olej ich ja mam syna Franka tez kazdy gadal ze nie itd. olalam ich powiedzialam ze bedzie Franek i koniec:P a teraz mowia ze nie wyobrazaja sobie innego imienia

Gość michalina ladnie
mozna mowic zdrobniale michasia michas misiek michaska sraj na nich:P lilka tez mi sie podoba i moja corcia tak bedzie miala na imie innym sie nie podoba ale to moje dziecko i moja sprawa:)

Gość cashmir
Bardzo ladne imie MICHALINKA nie tuzinkowo.Moja corcia ma kolezanke Michalinke i mowia do niej Misia super nie przejmuj sie ani tesciowa ani siostra ani nikim innym nazwij swoja coreczke tak by sie tobie i mezowi podobalo.Ja posluchlam tesciowej i do dzis zaluje ale coz czlowiek uczy sie na wlasnych bledach.

Gość przyszła mama Michalinki
oj tekla tekla -> padłam trupem jak przeczytałam twój wywód o tym, że to imię jest OBIEKTYWNIE brzydkie...haha. Nic nie może być obiektywnie ładne lub brzydkie bo uroda (bez znaczenia czy imienia czy twarzy) to rzecz względna. Co więcej nawet jeśli większości się coś podoba lub nie to również nie oznacza, że większość ma obiektywne zdanie. A wracając do tematu, jak mówiłam moja córka też będzie Michalina a syn Franek. I mam nadzieję, że te imiona nie staną się jednak popularne.

Gość oj tekla tekla
nie martw się, te imiona na pewno nie stana się jakieś mega popularne bo są brzydkie;) a co do tego stwierdzenia, ze to imię obiektywnie brzydkie...masz rację, może wyraziłam się niepoprawnie, ale chodziło mi o to, ze jeśli większość twierdzi że jakieś imię jest brzydkie tzn. ze coś jest na rzeczy. weźmy na tapetę tę nieszczęsną oliwię. jest ich mnostwo i można przyjąć to imię za "obiektywnie" ładne bo podoba sie większosci skoro co trzecia dziewczynka dostaje tak na imię, rozumiesz o co mi chodzi?

Gość przyszła mama Michalinki
Rozumiem o co Ci chodzi, jednak jeśli większości imię się podoba to nie znaczy, że jest ładne tylko, że większości się podoba, że większość uważa je za ładne. Jak powiedział pewnie mędrzec "większość rzadko ma rację". :)

Gość oj tekla tekla
nie wydaje mi się:)nie twierdzę oczywiście, ze większość ma zawsze rację, jednak wierze w takie "obiektywne" prawdy. zawsze ktoś może się z tym nie zgodzić, ale to tak jak ze wszystkim. np. claudia schiffer moim zdaniem cudem nie jest, ale pół świata się nią zachwyca więc przyjmuję,ze jest "obiektywnie" piękna. i tak samo z imionami.są takie jak oliwia, wiktoria, weronika itd. które są co prawda już oklepane do bólu, ale sa piękne i nic dziwnego, ze sa takie rozchwytywane.

Gość Autorko
nie słuchaj nikogo!!! Michalina to śliczne imię!!! mam 24 lata i znam 2 Michaśki:) Mam córkę i nazywa się Hania też było kilka dyskusji na temat imienia dla naszego dziecka ale nie zamierzaliśmy nikogo słuchać bo to w końcu nasze dziecko!!! Prawda??? Też było mówione że nie będą tak do dziecka mówić itp. I były osoby które rzeczywiście na początku przekręcały imię małej na Ania ale zrobiło się z tego parę awantur że mała nie ma tak na imię i podziałało! Jest Haneczką dla wszystkich:) Już sobie postanowiliśmy z mężem że jak kiedyś będziemy mieć drugą córkę to będzie Michasia bo to imię jest jest śliczne!!! i Na pewno nie będzie mnie interesowało zdanie innych na ten temat tym bardziej że z czasem wszyscy się przyzwyczajają i dla wszystkich imię staję się zupełnie zwyczajne:) NIE DAJ SIĘ!!! MICHAŚKA JEST SUPER!!!:)

Gość michaska super...jasne
:O

olej ich! Michalina to śliczne imię :) ja mialam być Michałem, jak sie urodziłam i ku zaskoczeniu rodziców okazało się ze jestem dziewczynką to Michalinką właśnie, ale że urodziłam się 29 września ( w dzień imienin Michaliny) to tata postanowił ze jednak Agatka będę :) i tak zostało! rodzina zawsze się wtrąca! na mojego Franka też się obrażali, niektórzy wyzywali, cudowali a teraz Franek to jedyne imię które do niego pasuje. i już nikt nie narzeka :)

wogole do wyboru imienia jak sie ma choc troche kultury to sie nie powinno wtracac i komentowac.Kazdy ma inny gust to co podoba sie komus ja uznaje za obrzydliwe i na odwrot ale mam KULTURE i sie nie wtracam i nie komentuje.Jak kwoka ze wsi...Moj syn ma na imie Nicolas i mowie od razu wszystkim,ktorym sie nie podoba:"pocalujcie mnie w tylek heh"

Gość jak nazwałaś synka jak starego
dziada to co się dziwisz, ze rodzina była zszokowana:O to już nie ma normalnych imion? popadacie ze skrajności w skrajność. między dzesiką a jakąs michaśką jest duża przestrzeń. tak samo między dżordżem a frankiem, ignacym albo innym zenonem:D

Gość jak nazwałaś syna
Black and Gold a mieszkasz w Polsce? zresztą nawet jak mieszkasz w Polsce to lepiej nicolas (choć mi się nie podoba zbytnio) niż franek:O

Gość Autorko
MIchaliny góra!!! To na prawdę fajne imię a poza tym nikt się rodzicom nie powinien wtrącać w to jakie imię nadadzą dziecku!!! W ogóle w nic się obcy nie powinni wtrącać.

Gość dkfljddsfsg
Nikt nie powinien wtracac sie do tego jak chcesz nazwac coreczke. Mimo, ze nie podoba mi sie Michalina, nawet bardzo, ale pisze obiektywnie. Jestem z toba, nie daj sie :)

Gość sorry babeczki
mamusiu nie pozwalaj sobie nazywac swoje dziecko innym ale Michalina mi sie nie podoba okropnie.Brzmi tak jak Jagna czy coś,takie wiejskie.

Gość ono nie tylko brzmi jak
wiejskie. ono jest wieśniackie:D córeczka Ci kiedyś podziękuje, zobaczysz!

Gość tekla co sie spekla
pewnie mi podziekuje ze jest jedyną Michalinką w klasie itd a nie 10 oliwką albo Natalką:)Pozdrawiam

Gość taaa jasne tak sobie
tłumacz! zapewniam, ze lepiej być 10 oliwką (przynajmniej ładne imię) niż jedną michaliną i być narażoną na docinki.Nikt nie traktuje poważnie osoby do której mówi się per misiu:D

Gość Autorko
Bardzo dobrze że nie dałaś za wygraną!!! Ucałuj Michalinkę ;)

Gość kromka chleba ze smalcem
Michalina to ladne imie, a teraz pytanie kto robi wieksza krzywde dziecku ten co nazywa je tak samo jak wiekszosc innych matek, czyli Julka oliwia Jakub czy ten kto nadaje malo popularne imie ale jednak ale nie dziwaczne tak jak np Michalina. Jesli dziecko nie lubi odstawac bedzie mialo za zle ze jego imie jest malo spotykane, jesli natomiast lubi odstawac i jest indywidualista bedzie mialo za zle ze nazywa sie tak samo jak piecioro innych dzieci w klasie. Ja swoje imie lubie, chociaz nie zawsze tak bylo, kiedy nie lubilam odstawac, moje imie to kamila, nie jest dziwaczne a jednak popularne nigdy nie bylo.

Gość tekla co sie spekla
ucałuję Michalinkę jak przyjdzie na swiat;) nie wiem po co nie którzy starają się mi obrzydzić to imię :D i tak mam swoje zdanie po za tym nie po to zakladałam ten topik zeby ktos mi pisał ze córka bedzie mi miała za złe ze dałam jej tak na imie,chodziło mi jak dac do zrozumienia rodzinie zeby sie odczepiła a zarazem zeby sie nie obrażali.....:)pozdrawiam

ja uzyłam będąc jeszcze w ciązy jednego magicznego słowa...ODPIERDOLCIE sie(no może dwóch) d dzis se smiejemy z tego ale przynajmej dali mi spokój

Gość i tak się obraża
trudno zeby było inaczej przy tak koszmarnym imieniu:O abraja a można wiedzieć jak nazywa się Twoje dziecko? czyżby michalina:D...koszmar