Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JANINA Z POZNANIA

Czy otrzymujesz emeryturę z AMPLICO LIFE ?

Polecane posty

Gość niezalezny
Niestety ale w Amplico nie da sie utrzymac nawet realnej wartosci wplaconych pieniedzy.Po 8 latach regularnego oplacania skladnek na polise Senior ,otrzymalem kilka tysiecy zlotych mniej niz to co co wplacilem.Wycofalem sie z tego,bo pozostanie w tym to tylko poglebianie straty.Nie wierzcie w ich obludne reklamy.Zarobic nie da sie na pewno,stracic tak.

Gość JANINA Z POZNANIA
Nadal szukam emerytów AMPLICO .

Gość AMELIA 1971
Mnie też interesuje ten temat ......

Gość AMELIA 1971
Emeryci zgłoście się ...

Gość a co to za filozofia
Dostaniesz tyle ile wpłaciłas. Pomnóz sobie powiedzmy 100 zł razy 12 miesiecy razy 20 lat to 24 tysiace podziel na sredni wiek zycia kobiety na emeryturze. Powiedzmy 15 lat i wychodzi emerytura 133 zł miesiecznie . Myslisz ze dostaniesz wiecej niz wpłaciłas. To nie obecny ZUS. teraz sie bedzie dostawało tyle co sie samemu odłozyło. Będzie krzyk i płacz za kilkanascie lat. Dzisiejsze pokemony beda płakac że tak bezkrytycznie popierały naszych rzadzacych..

Gość zamni
nie za bardzo z liczeniem :/ w jednym z wariantów wypłaty z amplico jest możliwość wypłacenia jednorazowego wszystkich aktywów

Gość ljh;kg;;
to oczywiste że to złodzieje, tylko idiota komuś płaci dobrowolnie kase

Gość AMELIA 1971
Nadal szukam tych co JUŻ dostają ...

Gość AMELIA 1971
Może ktoś się w końcu zgłosi ???

Gość nie oplaca sie..
dodatkowo ubezpieczac..

Gość doradca_finansowy
Dla wszystkich, którzy zastanawiają się nad zmianą programu inwestowania w swoją emeryturę mam propozycję najlepszego na tą chwilę produktu regularnego oszczędzania - średnia roczna stopu zwrotu z ostatnich lat to około 10%. Szczegóły wyślę na maila

Gość rafauu
Moze ktos sie w koncu wypowie? jakeis konkrety? kto juz bierze emeryture od nich?

Gość Jabardzo
Dostałam odszkodowanie z Amplico za uraz biodra. Zapłaciłam bodajże 400PLN za rok, dostałam ok 14 tys PLN. Muszę powiedzieć, że Amplico poszło mi na rękę, ponieważ złozyłam papiery po terminie (jest rok chyba na zgłoszenie szkody). Wypłacili bez żadnych problemów. Miałam wpisane 5% uszczerbku na zdrowiu. Mój mąż ma za to 3 filar u nich na 19 lat, a płacimy już 12 to szkoda rezygnować, zobaczymy ile będzie pieniędzy za 7 lat.

Gość and50
umowa podpisałem na 20 lat zostało 5 tez jestem ciekaw co i ile

Gość weeuipi
na zbyt wiele nie liczcie :D

Gość and50
a co juz dostajesz?dla jednych 200 jest duzo dla innych 2000 za mało

Gość Rozalony
Po 20 latach oszczędzania otrzymałam 400zł oprocentowania - śmiechu warte!

Gość rosliny przyspiesszaja
moja sąsiadka miała w 3 filarze 5 tys po wypłaceniu dostała tylko 2 tys

Gość krzyś/
Wpłacam od 10 lat kwartalnie po 1000 zł powinienem mieć 40 tys wkładu własnego. Plus odsetki a po konsultacji z przedstawicielem ampliko okazuje się że mam na koncie tylko 15 tysięcy.nie liczę już odsetek. Ampliko to jest firma która tylko zarabia na nas podobniejak piramidy finansowe!!!

Gość zamni
do tej pory wpłaciłem do Amplico 31980 zł wartość polisy na koniec roku wyniosła 29200 zł różnica to 2700 zł co stanowi 91,3 % wpłaconej kwoty wpłacam 14 lat do końca programu jeszcze 6 będę informował co roku - ciekawe kiedy ???? będzie 100% wpłat i kiedy zobaczę zyski pozdrawiam

Gość jupi jupi jaj
a od kiedy to trzeci filar jest wypłacany dożywotnio?????????? wypłacą ci tyle ile zebrałaś - albo jednorazowo, albo w ratach - jakbyś długo żyła to musieliby do ciebie dokładać - więc dla nich gówno nie interes

Gość a ja powiem tak...
Kiedyś była opcja dożywotniej wypłaty w niektórych polisach. Polegało to na podzieleniu kwoty na polisie przez statystyczną długość życia poczynając od ustawowego wieku emerytalnego :D. Ogólnie polisy na życie z lat 90 tych to totalny kant i interes dla firm ubezpieczeniowych. Sam swoją rozwiązałem po 10 latach oczywiście ze startą ale przynajmniej nie powiększając strat. Krótko : BEZ SENSU !!!

Gość doradca finansowy
W amplico jest możliwość wypłaty emerytury na 4 sposoby w tym dożywotnio

Gość z17
zamni, umiesz liczyć, to sobie policz w polisach zawieranych do 1998r. (tylko te mają jakąś wartość) są na końcu stosowne tabelki bierzesz wiek posiadacza polisy w chwili jej końca, kwotę kapitału na polisie, dzielisz przez 1000 i mnożysz przez współczynnik z tabeli. wychodzi miesięczna emerytura netto polisy były najczęściej zawierane na 10-40 tys. zł, rzadko ich wartość końcowa przekracza 50 tys. zł. Z tego powodu "naturalne" kwoty emerytur są b. niskie (maks. kilkaset złotych/m-c). Można temu zapobiec wpłacając przed końcem polisy dodatkowe pieniądze (o ile polisa jest indeksowana). ps. skoro się tym zajmowałeś (b. agent amplico?) to przecież sam doskonale wszystko wiesz. więc po jaki ch.. stawiasz w kółko to samo pytanie?

Gość zamni
do z17 jeszcze raz bo nie do wszystkich dotarło ..... syn wiatru i kurzu kto to ? nie interesują mnie współczynniki .... chcę wiedzieć realną kwotę osób które zakończyły program wpłacił ktoś 30 tyś na koniec ma 35 tyś

Gość z17
Nie, Ciebie po prostu nie interesuje myślenie. O co ci chodzi? O co w ogóle pytasz? O wartość końcową polisy, czy o wysokość miesięcznej emerytury z niej pobieranej? To, ile polisa będzie na koniec warta zależy od wieku, w którym się ją zawierało, od tego na jak długo była zawarta i w którym roku, od tego czy się przyjmowało kolejne indeksacje, a także od umów dodatkowych pod polisą. Co ci da wiedza, że Pani Kowalska, która ma inną sumę ubezpieczenia, inny wiek, inne umowy dodatkowe, a do tego polisę zawarła 10 lat wcześniej niż Ty , kiedy szalała inflacja, wpłaciła kwotę x, a odebrała kwotę y?

Gość zamni
wartość końcową polisy chce wiedzieć orientacyjnie polisa np po 20 latach

Gość z17
wyślij mi wszystkie dane polisy na z17@gazeta.pl, to ci to wyliczę Potrzebuję dane od kiedy jest ta polisa, jaka suma ubezpieczenie na życie i dożycie, na ile lat umowa, ile wynosi składka, czy polisa jest indeksowana, jakie są ew. umowy dodatkowe, ile miałaś lat w momencie zawierania polisy. Co roku przysyłają informację o stanie polisy, podaj mi też dane z tego pisma - ile naliczyli dotąd premii nadzwyczajnej (w tym przypis za ostatni rok) oraz jaki jest stan rachunku indeksacji (o ile polisa jest indeksowana)

Gość gość
proszę pani ja płaciłem składki przez 16 lat według dowodów wpłat uzbierało się 38661.45zł oni wyliczyli 31021,13zł gdzie podziało się ponad 7760t.zł od 02.06.2013 otrzymuje 111,23zł emerytury jeśli pani może i chce się wycofać to proszę to zrobić w ten sposób odzyska pani większość pieniędzy,proszę wysłać list do sygma bank ul.suwak 3, 02-676 warszawa o treści Proszę o unieważnienie polisy nr.......podać pesel i nr.klienta.

Gość jaasa
po 19 latach dostałam mniej niż wpłaciłam