Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JANINA Z POZNANIA

Czy otrzymujesz emeryturę z AMPLICO LIFE ?

Polecane posty

Gość gość
Polisę zawarłam 1998 roku. produkt życie i dożycie , na 20 lat miałam 29 lat . Przez okres 15 lat wpłaciłam 29222 zł , wartość mojej polisy na stan koniec grudnia 2013 to 25129 . ?Ja w swojej polisie mam te tabelę do wyliczenia emerytury i jeśli płaciłabym jeszcze 5 lat i wartość polisy byłaby 35.000 to emerytura dożywotnia wynosiłaby 208 zł miesięcznie , jeśli emerytura byłaby wypłacana przez 10 lat to miesięcznie 357 zł . Ja rezygnuję .

Gość gość
Dziwię się rezygnacji. Jeżeli emerytura będzie dożywotnia to dla ciebie będzie to /zakładając emerytura 65 lat + 16 lat dożycia, wiek 49 lat/ minimum 32 lata pobierania świadczenia 208 zł miesięcznie. 32 lata x 12 miesięcy x 208 zł = 79872 zł Kwotę 35000 odzyskasz po 12 latach pobierania świadczenia w wieku 61 lat. Zakładam, że cały czas pracujesz do emerytury 67 lat i 208 zł miesięcznie możesz odkładać mając normalną pensję. Idąc na emeryturę zgromadzisz 44928 zł + 208 zł miesięcznie emerytury dożywotnio. Wtedy ta kasa jest najbardziej potrzebna. A co będzie jeśli będziesz żył dłużej niż 81 lat? Kto za to zapłaci.

Gość gość
Do Janiny z Poznania Ja otrzymałam pieniądze z polisy Senior na 15lat. Wpłaciłam jednorazowo 22061zł. Po 15 latach otrzymałam 40000-suma ubezpieczenia podstawowego + 8188zł- premia nadzwyczajna.

Gość gość
placilam przez 10 lat na koniec wyplacono mi o 5000 zl mniej nie mowiac o procencie od srodkow

Gość ast 016
W 1996 roku wykupiłem polisę Życie + z III filaru. Przez 19 lat opłacałem składki . Wysokość składki co roku wzrastała, tak że wzrosła o 250 % W 2016 zakończyła się umowa, doszło do wypłaty i okazało się, że więcej wpłaciłem pieniędzy niż uzyskałem na koniec umowy. Nie polecam tego Towarzystwa .

Gość MSMS
w 1998 wykupiłam polisę SENIOR + NW i na wypadek śmierci. Wpłaciłam ok. 40000,- Naliczono mi po 19 latach ok. 47000 Wybrałam wariant dożywotniej renty (emerytury), której wysokość wynosi ok. 345,- miesięcznie (netto). Po 10 latach wpłacona kwota zwróci mi się. Ponieważ zamierzam żyć 100 lat ... drżyjcie ZUS-y Ampliki i II filary ... upss zlikwidowali II filar .

Gość gość
A ja założyłam corce w 2006 roku polisę Superkapitał. Miało być wspaniałe, góra pieniędzy na studia. Dziś po 11 latach okazuje się ze wpłaciłam ponad 21000 a dostane zwrot coś ponad 18000. Jestem 3000 w plecy. Przez 11 lat obracali złodzieje moimi pieniędzmi i zamiast zarabiać tylko tracili. Strasznie nieudolnie wiec inwestują albo to zwykli złodzieje którzy na takich ludziach jak ja zbijają kasę.

Gość gość
Witam Założyłem polisę Życie+ w 1997 roku na 25 lat. Opłaciłem już 21 składek. Wartość wykupu na dzień dzisiejszy nieznacznie przewyższyła sumę wpłat (rzeczywiście do pewnego momentu sytuacja była odwrotna). Natomiast zaobserwowałem zwiększający się wzrost zarówno wartości wykupu polisy jak i rachunku indeksacji. Jeżeli ten trend wzrostowy utrzyma się przez kolejne 4 lata to nie powinienem być stratny

Gość gość
JyxLx9w0wzN7ZUlGr0bdzuEX

Gość gosc
Dnia 16.10.2009 o 20:28, Gość JANINA Z POZNANIA napisał:

Jeszcze raz proszę o wypowiedzi.

żydki amerykanskie nabili kase i zglosili upadlosc...tak to jest jak sie daje lichwiarzom...