Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nola

PIERWSZE USG

Polecane posty

W ktorym tygodniu bylyscie na pierwszym usg i jak duze bylo wtedy dziecko?? ja bylam na poczatku 7 tygodnia i dzidzia miala 6mm, martwie sie czy to rozmiar ok? bo kolezanki dziecko tydzien mlodsze a mialo 9mm

Gość to ja narcyz sie nazywam....
ja byłam 1 raz w 5 tygodniu i nic nie byo widać!!! pózniej byłam jakos 7-8 tydzien i dzidzius miał 12 mm to sie jeszcze wyrówna jak pojdziesz na nastepne usg

Gość 6 mm DZIDZIA
????????????????????????? omg

Gość jiiii
ale musi miec dobry sprzęt ze zobaczył 6 mm w sumie racja to jeszcze nie dzidzia tylko zarodek:)

Gość to wyzej to w ogole jakas bzdu
ra

Gość gugugugi
Phhh, w siódmym tygodniu to zdaniem ostrożnej lekarki było jeszzce za wcześnie na choćby bHCG a co dopiero jakieś USG. Po cholerę tak wcześnie wykonywać? Żeby się samemu denerwować lub zaszkodzić zarodkowi?

gugugui stracilam dziecko w maju, dokladnie w 7 tygodniu okazalo sie ze jest to ciąża obumarła!!!! teraz 2 tygodnie czekałam na to usg zeby wlasnie bylo juz cos widac, zeby wykluczyc ciążę pozamaciczną bo tez bylo takie podejrzenie!! w tej chwili wiem ze dzidzia zyje, dobrze ja bylo widac i pikające serduszko!! więc o co chodzi? ja Was pytam jaki rozmiar mialo Wasze dziecko na pierwszym usg??

Aha a bete robilam jeszcze wczesniej i potwierdzila ciążę i do tego wskazala na 2-3 tydzien!! w moim przypadku potwierdzenie jak najwczesniej ciąży bylo bardzo wazne bo choruję na tarczycę, trzeba dobrać dawkę itp nie rozumiem tego zdziwienia??

Gość 5 tydzień-9 przecinek 7
mm miało być:) Żadna bzdura, źle się napisało.

Kurcze w 5 tygodniu juz mialas 9mm a ja w 7 tyg. 6mm martwię się:(

Panienko Makowa no jasne ze tak:) ze tez na to nie wpadlam, ja licze tak jak gin od ostatniej @:)

Gość moj groszek
w 7 tygodniu mial 0.8 cm zgadzam sie z Panienka Makowa nie martw sie, na pewno jest wszytko dobrze

Gość ja pierwsze mialam w 14 tyg
i dziecko mialo 75 mm. teraz jestem juz w 27 tyg i bardzo uroslo takze nie martwcie sie ze na poczatku jest malutkie bo u kazdej kobiety jest inaczej

Gość kasieńka......
Moja dzidzia w 8 tc mierzyła 15,2 mm.To że twój maluszek jest taki mały to nie powód do zmartwień. Jest wiele ciąz w których np. w 2 czy 3 tc nie widać zarodka a u mnie w 2 tc było juz widac bardzo wyraźnie, co się rzadko zdarza. Jak pójdziesz na następne usg to napewno się wyrówna a jak masz wątpliwości spytaj lekarza czy to normalne.

Gość kasieńka......
jest to 8 tc mierzony od ostatniej miesiączki

Nola rozumiem ze sie martwisz ale naprawde nie musisz, wszytskie jestesmy inne kazda ciaza jest inna i kazdy zarodek tez, nie zawsze jest tak ksiazkowo, a raczej rzadko ci powiem, takze zobaczysz ze maly podrosnie w swoim tempie....a co do stron internetowych z wielkoscia dzidzi, wielkosc dzidzi sie na roznych stronach sie rozni;) takze mysl pozytywnie , teraz tego potrzebujesz, jak najmniej stresu!!

Nola a tak wogole powiedz , czy to zamartwianie w czyms pomoze, bo jesli nawet cos mialobybyc nie tak ALE NIE JEST to jak mozna by pomoc? wiec glowa do gory i zdaj sie na nature:)

Wazko dzięki,juz mi lepiej, potrzebowalam po prostu rozmowy, teraz widzę ze nie jest tak zle:)