Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaishaaa

raw food - dieta surowa

Polecane posty

Gość surowa dieta jest the best!
jestem bardzo ciekawa Twojej historii, jak znajdziesz czas, to napisz proszę coś więcej o sobie :)

Gość maniaczKA słodkich smaków
A możesz mi powiedzieć surowa dieta is the best, gdzie mogę takie 'witariańskie' słodycze dostać? będę wdzięczna za opowiedź. nie jestem na takiej diecie, ale chętnie bym coś zmieniła, a w moim przypadku to by było już dużo, żeby chociaż słodycze jeść zdrowsze...

Cześć maniaczka słodkich smaków, słodycze witariańskie kupuję w sklepie internetowym, są tam ciastka, różne warianty czekolad (smakowe), batoniki. Są bardzo smaczne, także myślę,że pomogą Ci zastąpić smaki, do których jesteś przyzwycajona i może zdecydujesz się na kolejny krok w stronę surowej diety, mocno zachęcam, bo warto :)

acha, nie podałam Ci linka, sorki ;) www.rawfoods.pl

Gość maniaczKA słodkich smaków
dzięki, faktycznie z opisów produktów wyglądają na maxa zdrowo, nie wiem jak smakują ale chyba spróbuję, bo może to faktycznie być 1szy krok w stronę zdrowia, dzięki, będę to zaglądać, piszcie dalej. moze jakieś przepisy podacie? (najlepiej coś na słodko

Cieszę się i życzę Ci powodzenia :) Wiatarianka napisz nam swoją historię jak będziesz miała czas :) Jestem bardzo ciekawa Twoich doświadczeń, od stycznia tzn. że już ponad pół roku, to ładnie, chętnie posłucham :)

Gość mydło do mycia
Fajny temat szkoda że mało ruchliwy :(

Gość lola bb
Dieta ta może faktycznie przyczynić się do tego, że nasz dotychczasowa waga nieco spadnie. Ale warto do niej dołączyć aktywność fizyczną. Dzięki temu efekty diety będą jeszcze bardziej satysfakcjonujące. Warto pamiętać o tym, że tylko systematyczny ruch jest w stanie wpłynąć na zmniejszenie naszej wagi. Ważne jest ponadto to ile czasu przeznaczymy na aktywność. Jeżeli wcześniej nie prowadziliśmy aktywnego trybu życia, bądź po prostu nie mamy za wiele czasu na ruch, wówczas na początek wystarczy około 15-minutowy trening (może być spacer), który będzie powtarzany do drugi dzień. W następnym czasie należy stopniowo wydłużać czas trwania ćwiczeń o 5-10 minut w zależności od naszych możliwości. Chodzi o to, by po kilku tygodniach cały trening trwał około 60 minut. Zajrzyj na stronę http://hgh.edu.pl/2011/07/04/aktywnosc-fizyczna-jako-sposob-na-walke-z-kilogramami/ a dowiesz się w jaki sposób wykonywać aktywność fizyczną, by ta przyniosła zamierzone efekty.

Tylko że to nie jest dieta dwu czy tam trzy tygodniowa to jest sposób na życie. To nie jest jakaś tam dieta cud, fanaberia tylko zmiana nawyków żywieniowych już na zawsze. A rzeczą oczywistą jest że ruszać się trzeba.

Gość goingRAW
Hejka :) Ja 'Przechodziłam' na surową dietę od marca,ale dopiero od 2 tygodni jestem na niej w 100%. Mam pytanie -- czy ktoś z Was kupuje tylko i wyłącznie organiczne warzywa i owoce? I gdzie jeżeli można zapytać? Ja zaopatruję się na bazarach,ale wiadomo,że bananów ekologicznych/organicznych się tam nie dostanie. Mój tata strasznie martwi się,że i tak już dużo wydaję -- cała rodzina je inaczej. Dla przykładu - wyłącznie na swoje jedzenie, w ciągu ostatnich 2 tygodni, wydałam ok. 300 zł. A nie kupiłam nic organicznego... Jak Wy sobie radzicie?

Gość to co ty jesz ze tyle
wydajesz?

Gość goingRAW
warzywa i owoce

Hmm... ja też jem głównie warzywa, trochę mniej owoców, orzechów i nasion, i do tego tatar, i ryby. I chyba jednak wydaję mniej.

Gość goingRAW
może,ale to trzeba zawsze przeliczyć. Czasmi wydajemy dużo więcej niż nam się wydaje.

Ok... zacznę podliczać i napiszę, co mi wyszło ;)

Gość basiakasianinka
HEJ LUDZIE RATUJCIE TEMAT BO FAJNY JEEEEST :/

Gość rawfoodżycie
To nie jest dieta to jest nasze zycie ale kto w to uwierzy w tych czasach ? szukaja cudownych diet a tutaj maja podane na tacy, nazdrowsze, wyszczyplajace i zycie dajace posiłki czyli warzywa i owoce w formie surowej.

Gość pirupachu
czy ja wiem tzn probowalam przez rok i szczerze figura moze i jest ale nie czulam sie super itd wrecz bylo mi zimno ciagle i mialam bardzo slabe wlosy i dziąsła. Znowu kiedy wyjechalam na 3 miesiace do cieplego kraju bo mialam taka okazje tam na tej diecie czulam sie SWIETNIE!! Ale to nie dieta na naszklimat. Czy ktos 500 lat temu na ziemiach polskich jadl w zimie kiwi,banana albo salate? WATPIE

Gość trzydziestkaaa
wydaje mi się ze twoja dieta nie była odpowiednio zbilansowana, bo ja jestem już na tej diecie 2 lata i nie jest mi zimno, czuję się świetnie, ale początkowo kiedy na ten temat nie wiedziałam zbyt wiele faktycznie dokuczało mi zimno. PZdr

Gość pirania16
cos nikt tutaj nie zaglada...jestem od 25lipca na raw,nie 100 procent bo sie nie da,ale moja waga nic nie spadla,minal nie caly miesiac,jem 80procent surowego,czuje sie znakomicie,euforia, troche spanie mnie meczy,ale energi mam coraz wiecej..moze jest ktos kto jest tez na bierzaco zaczynajacym..pozdrawiam

Gość gość
Raw dieta to rzeczywiście dobre rozwiązanie, niestety w przypadku nasilających się alergii jest niezbędna, ale można sobie ją jakoś urozmaicić. Ja co prawda mam alergie tylko na białko, co również jest bardzo męczące i niestety musiałam odstawić wszelkie produkty mleczne pochodzenia zwierzęcego. Znalazłam na stronce vitajuice sposób na to by sobie trochę moją diete urozmaicić i zakupiłam wyciskarkę  Bardzo mi pomaga szczególnie w lato. Oprócz poprawy zdrowotnej, mam o niebo lepsze samopoczucie, rzucam w między czasie palenie no i zaszczepiam nawyki swojej rodzinie. Najważniejsze, ze jakość tych owoców i warzyw nie traci swojej wartości przy temperaturze w jakiej sa przetwarzane. O smażeniu już dawno zapomniałam. A wyciskarka działa cichutko i bardzo sprawnie, wiec tak naprawdę obiady przygotowuje z najróżniejszych przysmaków.

Gość gość
Odmładzanie na surowo, surowe zdrowie Mariusz Budrowski, koleś kończył Zarządzanie, marketing. Namawia ludzi do jedzenia tylko warzyw, owoców. Uważam że zdrowe odżywianie nie polega na tym że powinno się czegokolwiek komuś czegoś odmawiać. Robi na tym niezły biznes. W końcu na tym się facet dobrze zna. Wyjechał z Polski, siedzi sobie w innym kraju, inny klimat i namawia polaczków do zmiany w odżywianiu. Bez mięsa, bez nabiału, pieczywa, mleka? Panie Mariuszku kochany chleba powszedniego daj nam dzisiaj, ryby, przepiórki, barany, owce... Jeszcze jakiś przykład podać?

Gość gość
Od zawsze z każdej strony słyszę o tym jak ważna jest dieta i że jestem tym co jem. Oczywiście do tej pory miałam to w nosie, bo przecież jak może wpływać negatywnie na mnie coś, co wszyscy jedzą od zawsze - np mleko, pieczywo, cukier itd. Ostatnio jednak postanowiłam zwrócić większą uwagę na moją dietę i jestem w szoku, bo 99% dolegliwości (senność, bóle brzucha, brak koncentracji itp) wyeliminowałam wyłącznie dietą. Ważne jest przede wszystkim żeby słuchać swojego organizmu, on naprawdę podpowiada co jest dla nas dobre, a co szkodzi. A jeśli chodzi o równie skuteczne doradzanie zawsze warto słuchać ekspertów Ja zawsze będę polecać Igora, najlepszego specjalistę. Gdyby któraś była zainteresowana, to zostawiam namiar http://www.igortreneronline.pl

Gość Fufa90
Dziewczyny to co dzieje sie w internecie to przechodzi ludzkie pojecie

Gość Mariola_Giżycko
dieta raw food ratuje mi zdrowie, tarczyca- pieknie spadlo mi TSH, antyTPO reszta hormonow pieknie sie uregulowała- przy tarczycy nie wolno kawy, nabiału, miesa, słodyczy i zwlaszcza glutenu, przestaly mnie boleć stawy- stawy nie lubia nabiału, absolutnie, cera i skora- zero cellulitu, problebów z cera- wiele lat walczylam z dorosłym tradzikiem, pozniej zaczerwienienia, krażenie- tu też niesamowita zmiana, robiłam też wlewy dożylne, efekt jest taki że naczynka zanikły SZOK, paznokcie nie rozdwajaja sie, wlosy odrosly piekne- na poczatku jest pogorszenie, koniec ze wzdętym brzuchem, jakimkolwiek bólem brzucha, głowy, energia jak u dziecka, wstaje rano na równe nogi, co ważne i zaskakujace- ciągle słyszę, jakie mam duże oczy, mam bo nie puchną, koniec z poduszeczkami na górnej powiece, żadziej łapię infekcje wirusowe, odpukac opryszczki nie ma od 3 lat, wcześniej była co miesiąc, jak w zegarku :(( minusem tej diety jest spadek wagi, ale ciała nigdy tak ładnego nie miałam, jest wyrzezbione, zgrabne, tylko za chuda jestem, wolalabym miec wiecej ciała sprobujcie, nie zaszkodzi, samo rzucenie mąki białej i słodyczy, produktów przetworziny tzw zdrowy weganizm ale gotowany już niesamowicie pomogło, nie trzeba od razu jeść surowo

Gość gość
rzadziej* wybaczcie, pisałam w pośpiechu, pozdrawiam

Gość Mariola_Giżycko
ach i to nie koniec, pierwszy raz w życiu nie mam anemii, to najbardziej zdumiało moją doktor, bo straszyła mnie anemią, spadło też OB, homocysteina z 15 (bardzo źle) spadła do 7- to cieszy mnie niesamowicie, bo homocysteina wysoka to naprawdę ogromny problem, poczytajcie, metylacja śmiga jak szalona teraz, jestem tak zdumiona i podekscytowana, że mojej radości nie ma końca cieszę się o niebo lepszym zdrowiem, miałam sporo problemów, bóle stawów okropne, bóle kręgsłupa, migreny, koszmar nie życie dużo miałam podejść, w końcu mi się udało

Gość gość
Czy dieta Dabrowskiej tez nie ma tych samych zasad, ale co innwgo sie w niej podkresla?

Gość gość
W diecie Dąbrowskiej nie jest się owoców, jedynie cytryny, grejpfruty i jabłka w niewielkiej ilości. Inaczej do organizmu dostarcza się cukier, który zatrzymuje spalanie wewnętrzne. Podziwiam was, że potraficie ćwiczyć na tej diecie. Kiedyś byłam na diecie warzywno-owocowej i na nic nie miałam siły.