Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aronka

co myslicie o imieniu Aron dla chlopca?

Polecane posty

Gość coś takiego no
wiesz, większość nie wiem podejrzewam,z ę np. zuzanna to imię żydowskie...za to o sarze wie chyba każdy laik;) i ktoś się moze przyczepić:p swoją drogą, nie miałaś żadnych docinków?

A ja bym zaryzykowala stwierdzenia, ze najwiecej Aaronow jest w U.S.A. :PA czy tak wszyscy sa Zydami, jak twierdzisz, watpie. W Niemczech imiona biblijne sa obecnie bardzo popularne- znam malego Aarona, Noego, Eliasza. Wszyscy rodzice sa katolikami i nikt nie robi takich szopek, jak tutaj na forum.

Gość 74238424628342
beznadziejne imie nie krzywdz tak dziecka!

Ludzie, gdzie wy zyjecie? A dlaczego mialabym miec jakiekolwiem problemy z powodu imienia mojego dziecka???? Ucze w szkole, gdzie sa takie imiona, ktorych nie potrafilibyscie nawet wymowic. Normalnie jestem zszokowana poziomem tolerancji przecietnego Polaka.... :o

Gość uwazam ze Polacy
a zwlaszcza katolicy to najgorszy rasistowski narod jaki moze byc!!! niech kazdy nazywa dziecko jak mu sie podoba ! a najgorsze jest tak ze katolicy tak wysmiewaja sie z zydow . A Jezus byl przeciez zydem !!! i wam to juz nie przeszkadza ? przeciez wy katolicy chodzicie do kosciola , modlicie sie , wierzycie w Jezusa , Maryje - czyli w zydow !!! JAKA DWULICOWOSC !!!

Gość czy to drygie A w imieniu
Aaron się wymawia? czy to takie nieme a?

Gość uwazam ze Polacy
mialo byc Żyd a nie żyd

Gość cos takiego no
nazywajcie sobie jak chcecie.pytałam czy nie miałaś ago problemów właśnie dlatego, ze Polska jest pełna rasistów

No wiec nie mialam problemow :) I naprawde jestem ciezko zdziwiona, ze moglabym miec jakiekolwiek problemy.

Gość co za tragedia
Aronki, Alanki,Rodżery i Dżejsonki wszystko w jednym worze bab z wiochy z kompleksami!!!

Gość a co ma do tego
rasizm??? przeciez nie o rasizm chodzi tylko o to zeby imie mialo klase i pasowalo do nazwiska, jak wyglada np Dżejson Józwiak? albo Aaron Pietrucha?? no myslcie troche wieśniary

Gość do a co ma do tego
lepiej pochwal sie swoim imieniem i nazwiskiem ! zobaczymy czy pasuje ty wieśniaro !

Przed chwila bylo skoro o rasizmie. A druga sprawa jest faktycznie taka, ze nie kazdemu takie "wymyslne" imie pasuje do nazwiska. Ale jak pasuje, to czemu nie? Szczegolnie, ze aronka nie miaszka w Polsce- moze ma meza obcokrajowca i odpowiednie do tego imienia nazwisko?

Gość a co ma do tego
oczywiscie ze pasuje!! bo moja matka to nie wieśniara z pola!! Jesli aronka ma męża obcokrajowca to inna sprawa, ale jesli ma byc to Aron Jajecznik, Aron Malinowski itp itd to sory ale nie pasuje

Gość Ja mam przysposobionego
małego Wietnamczyka i dałam mu na imię Aron Jan. :) Ludziom się ta kombinacja zazwyczaj bard

Gość Ja mam przysposobionego
małego Wietnamczyka i dałam mu na imię Aron Jan. Ludziom się ta kombinacja zazwyczaj bardzo podoba i wzbudza zaciekawienie, aczkolwiek bardzo pozytywne. Myślę, że to fajne imię, a nadaliśmy je bardzo spontanicznie - to był taki impuls :) gdy go zobaczyłam w mojej głowie automatycznie pojawiła się myśl: Aron właśnie. I w ten oto sposób został Aronem. Pieszczotliwie można na małego Arona wołać Aroninho (czyt.: Aroninjo) ;) Trochę pretensjonalne, ale słodziuchne! :D

Gość A swoją drogą to Jakub
jest też imieniem żydowskim i mimo że identycznie wymawia się je w Izraelu i jest tam tak samo popularne, to prawie co drugi dzieciak w Polsce je dostaje i jakoś nikt nie ostrzyna dyskusji nad jego stosownością.

Gość Racja racja ja osobiście
znam kolesia z Izraela, który nazywa się Jakub Igebin. Jego imię wymawia się prawie identycznie jak w Polsce, może tylko troszkę twardziej "Jaghub". Zdrobniale "Koby", czyli prawie jak polskie Kuba i mimo to, jak tu ktoś wyżej napisał, nikt w Polsce nie podnosi larum kiedy matki masowo nazywają dzieci Kubą i Jakubem. Do mamy małego Wietnamczyka: O joł! :D Podziwiam Cię! Z drugiej strony to pierwszy raz się z takim czymś spotykam. A Aron to rzeczywiście przyjemne imię jak dla faceta.

Gość Takaa jaaaaaa
Aron - hmmm.. bardzo męskie, faktycznie.

Gość Nom mnie też się podoba
:) Ładne.

u mojego syna w klasie jest Aron nie Aaron i nikt nigdy sie nie czepiał:-o a Sara miała byc moja córeczka ale urodzila sie "oklepanym" Kubusiem:classic_cool:

Gość znam aarona p
Mój szwagier ma na imię Aaron ale to dlatego że rodzina męża jest pochodzenia żydowskiego. To imię oznacza wywyższony. Moje córeczki maja na imię Rebeka i Eliza i nikt ich w przedszkolu i szkole nie wyzywa. Jakbym tak przewertowała wasze imiona to pewnie większość by była pochodzenia żydowskiego. Imię Aaron jest bardziej popularne, jeżeli chodzi o Izrael, w dyskryktach Północnym i Jerozolima. Wielkie metropolie typu Tel Aviv i Hajfa to imiona "zachodnie" a dyskrykt Hajfa zamieszkuje spora ilość potomków imigrantów z Europy wschodniej także imiona słowiańskie są popularne a po rosyjsku a nawet i po polsku idzie się dogadać

Gość gość
Imię nadawane w patologicznych rodzinach.Bardzo brzydkie .

Gość gość
Pretensjonalne .To imię to jakiś ozdobnik.Okropne!!!

Gość gość
Ja mam syna o imieniu Aron i nie jestesmy patologiczna rodzina a dzieci o tym imieniu sa bardzo silne i szybko sie łucza widze to nie tylko po moim Aronku ale po inym dziecku o imieniu aron i pochodzimy z Polski

Gość gość
imie zydowskie i w sumie niezle brzmi. moj pies mial tak na imie wiec jakos mi odpada

Gość gość
Karis886 jezeli chcesz sie czepiac imiona Aron to pierw sie dowiedz jak sie pisze te imie w urzedzie bo ja mam syna o imieniu Aron i pani w uzendzie dala nam do wyboró czy chcemy nazwac dziecko Aron czy Aaron