Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podobaja wam sie

podobaja wam sie stare imiona dla dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Bratowa męża nazwała córkę Melania. Ohydne imię :-o. Moi synowie noszą zwykłe, tradycyjne imiona.

Gość gość
Teraz tylko Franki Antki i Zosie. Ciekawe czemu w latach 80 tych nie nadawano takich imion, bo po prostu nie były modne. Taka moda. Tylko widać ten owczy pęd wśród ludzi, i potem zatrzęsienie Kacprów i Szymonów, Franków itd. Każdemu się co innego podoba

Gość gofgncx
Melania bardzo ladne imie.mozna mowic Mela.moja bedzie Marcelina

Gość gość
Melania to tez stare, tradycyjne imie. Bylo bardzo popularne przed wojna, teraz faktycznie rzadko sie spotyka.

Gość gość
To ohydne imię, cała rodzina się z nich śmieje. U nas jest Kuba i Szymon.

Gość gośćasfgb
U mnie co drugi to kuba a szymon mi sie kojarzy z kolega matolem

Gość gość
Mnie sie akurat nie podobaja stare imiona.. zadne Franki, Antosie, Jasie, Zosie czy Marysie.. Kojarza mi sie z chłopstwem, mieszkancami wsi pogodnej :p Lubie " zwyczajne " imiona, Mady, Moniki, Krzyski czy Tomki :)

Gość gość
Syn ma w klasie Gromka :) Gromisława ? :) Znam tez Bozydara.. deczko cudaczne to polaczenie z np. dzisiejsza technologią :)

Gość gość
Franków Jaśków, Marysi i Zosiek jest zatrzęsienie. Średnio za nimi przepadam, za to bardzo podoba mi się melania i małgosia, chociaż tak wyszło że mam Magdalenę :) nie żałuję swojej decyzji, bo małej Magdy jeszcze nie spotkałam. Z męskich najbardziej mi odpowiada Krzysztof. Ogólnie lubie imiona zwyczajna, które można zdrabniać na wile sposobów.

Gość gość
do ososby wyżej Melania brzmi ładnie, ale Kuba nie dość że popularne do wyrzygu to jeszcze tragicznie brzmi. mój syn długo wołał kupa do kolegi. Jakuba bym zdzierżyła ale kuby nigdy.

Gość gość
" gość31.05.2014 Mnie sie akurat nie podobaja stare imiona.. zadne Franki, Antosie, Jasie, Zosie czy Marysie.. Kojarza mi sie z chłopstwem, mieszkancami wsi pogodnej Lubie " zwyczajne " imiona, Mady, Moniki, Krzyski czy Tomki " Gościu, te imiona, które ty uważasz za wsiowe, nosiło i nosi wielu królów i królowych. A jakoś nie slyszalam o królowej Nikoli, Oliwii czy chociażby Monice, nie ma też żadnego króla Kacpra, Natna czy Tomasza.

Gość gość
Usmialam sie na nazwanie 'wsiowymi imionami' :) Ale 18:42 ma racje, to imiona tez królewskie a moniki magdy itd na pewno nie :p

Gość gość
A mi sie nie podobaja Magdy,Agnieszki, Anki, Kaski... to imiona z mojego dziecinstwa, kolezanek (nie to,ze brzydkie) ale nie chce takiego dla swojego dziecka, nie podobaja mi sie tez te Zoski,Janniki, Zuzie,Franki, Stasie i Jasie.. to znowu imiona moich ciotek, tez nie chce zyby dziecko sie nazywalo tak jak wuje Franek czy Stasiek.

Gość gość
Właśnie Jakub to szlachetne imię. Melania jak stara baba.

Gość gość
17.42 A mnie sie wydawalo, ze krol Kacper przyniosl dary Jezusowi do stajenki, znaczy sie jakis byl. Imie krolow nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem - ktos moze miec na imie Jan i byc skonczonym kretynem, a Natan moze byc fajnym i madrym facetem. Nie imie swiadczy o czlowieku, tylko jego czyny :)

Gość gość
wg ciebie szlachetne, czy na czymś opierasz swoją opinię? :P

Gość gość
17.03 No widzisz? Cala rodzina sie smieje, a dziewczyna ma to gleboko w tyle i nazwala dziecko jak chciala. A Ty jestes do tego stopnia niepewna swego, ze zdanie innych ma dla Ciebie wieksze znaczenie, niz wlasne :) To dopiero kalectwo, niezaleznie od imienia.

Gość gość
nie

Gość gość
Odkad pamietam Melania mi sie nie podobalo, od razu kojarzy mi sie z melą zostawiana na chodniku.

Gość gość
Melania sliczne imie :) nie trawie imion typu Franek czy Zosia tragiczne sa

Gość gość
my chcemy dać synkowi na imię Saturnin

Gość gość
Melania piekne imie ostatnio mnie oczarowalo,mialam dac corce na imie rozalia ale bedzie wlasnie mela A stasie,antosie,zosie,marysie,franki sa tak popularne ze az mdli

Gość gość
melania - tak na imie miala suka mojej mamy a franek to imie mojego chomika:)

Gość gość
Nie, nie.

Gość gość
nazywajcie swoje dzieci jak chcecie!:) zdanie innych miejcie w d***e, to wasze dziecko.

Gość gość
jak sie komus nie podoba to jego sprawa, wazne zeby wam i potem dziecku sie podobalo, ale z tm bywa roznie, znam osoby ktore maja "zwykłe,ładne" imiona i ich nie znoszą.:)

Gość bella_addormentata
Piękne jest Emilia, Małgorzata, Aurelia, Rozalia, Tobiasz, Michał, Olek, Zofia, Sylwia, Honorata, Aniela, Zuzanna albo jeszcze Pola :)

Gość gość
Mnie się bardzo nie podobają stare imiona. Dla mnie np.: imię Weronika jest bardzo brzydkie. A Franek i Zosia kojarzą mi się ze starszymi ludźmi a nie z dziećmi.

Gość gość
Ja lubię stare imiona i bym takie dała swoim dzieciom, ale mój partner woli zwykłe imiona, ale nie mieliśmy problemu z wyborem mimo to :)

Gość gość
Nie podobają mi się stare imiona.pomimo ze miałam cudownych dziadków Zofia i Jan. Uważam, że dzieci też nie mają wpływu na to jakie imiona im rodzice wybiorą. Zawsze człowiek się przyzwyczai do imienia danej osoby.