Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos mi tu smierdzi

apropo bojlera

Polecane posty

Gość cos mi tu smierdzi

jak zakrecili wode to mi z boilera tez woda nie leci, czy to normalne, bo cos mi sie zdaje ze nie, moze bojler źle podłaczony albo ktos tak pokombinował ze mi ciepła woda ucieka, dodam ze mieszkam w wynajetym mieszkaniu, co myslicie?

Gość ha ha ha haaaaa
:D:D

Gość cos mi tu smierdzi
a za prąd przychodza mi kolosalne sumy naprawde :(

Gość cos mi tu smierdzi
no wiem własnie, a wyobrażcie sobie, że jesli zakrecę sama ujście wody to mi ciepła woda do kibla ucieka, wiem, ze to śmiesznie brzmi ale taka prawda, wiec załozyliśmy taki złącznik który zakream i odkrecam go tylko jak napuszczam wody do spłuczki zeby spłukac, wtedy ciepła woda nie leci do kibelka

Gość pomaranczowy gosc
woda podlaczona rurami jest do bojlera i bojler ja podgrzewa jesli ci wylaczyli wode to nie powinnas miec wody w bojlerze :D

Gość cos mi tu smierdzi
poza tym bojler załózmy ze jest włączony przez pół dnia to temperatura nigdy mi sie nie nagrzewa na maksa tylko tak mniej wiecej na 3/4 wskaźnika, chociaz by sie nawet grzał cały tydzien, dziwne prawda?

Gość cos mi tu smierdzi
no tak ale bojler ma 50 litrów wiec jakis zapas wody tam musiał byc jak już zakręcili wodę

Gość cos mi tu smierdzi
a tu nic nawet kapki

Gość pomaranczowy gosc
nawet nie wiesz jak 50 l wody moze szybko zniknac. a co do kradziezy cieplej wody przez kogos to raczej malo prawdopodobne.

Gość cos mi tu smierdzi
ale słuchajcie od sasiada dzieli mnie gipsowa sciana i to ten sasiad własnie montował mi bojler (to on jest włascicielem mieszkania w którym mieszkam) dlatego mi to wszystko dziwnie wygląda

Gość pomaranczowy gosc
z tylu za bojlerem masz uklad rurek doprowadzajacych i odprowadzajacych zimna i ciepla wode popatrz sobie gdzie biegna te rurki i bedziesz miala odpowiedz

Gość cos mi tu smierdzi
te rurki mam pod bojlerem, wyobraż sobie sciay dwie pod kontem prostym, ta po lewej stronie jest gipsowa a ta po prawej tez jest gipsowa i za nia własnie jest dziura a dopiero za ta dziura ceglana sciana bojler jest zwieszony w rogu miedzy tymi dwiema scianami rurki dochodza do sciany po lewej ale tam jest dziura widzc ze jest odstep jakies 10 cm og głównej sciany i moze tam cos źle jest popodłączane, no nie wiem juz sama :(

Gość cos mi tu smierdzi
sory poknociłam, rurki sa podłaczone do sciany po prawej gdzie jest ta dziua a sasiad mieszka za sciana po lewej ale to jest sam róg

Gość gość
ja ostatnio dostałam fioła na punkcie oszczedzania energii i zainstalowałam sobie taki zbiornik www.sunenergy.pl/oferta/zbiorniki.html mam nadzieje, ze uda sie cos zaoszczedzic, bo z roku na rok rachunki coraz wieksze;/