Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyprain czy alan

które z tych imiona fajniejsze?

Polecane posty

Gość a autorka to by
się *

Cypisek jak syn Rumcajsa i Haneczki :) Cyprian mi się szalenie podoba Alan ani trochę!!!!

Gość hehehehhe
Cipa Cypiś jedno i to samo :o Powiedz sobie autorko głośno Cypiś .

Gość a zapytaj
brata, kolege kuzyna czy chcialby zeby mowiono na niego Cypis? Cipiś:/ Alanek koszmarek

Gość Cyprian
Moje fajniejsze, masakra, ale niektóre z was mi zjechały i zmutowały imię, tam się pytano które fajniejsze, mam oryginalne imię i nikt do mnie cipa nie mówił, szacunku trochę dla Norwida! Dziękuje tym co się podobało

Gość Cyprian
A i co do zdrobnień, których jako dziecko nie lubiłem, jak to dziecko swych rodziców, to jest ich sporo. Cyprianek, Cypruś, cypisek też może być, koledzy mówili Cypek:P kto wymyślił Aluś do Alana? genialna modyfikacja, minął rok echo pozostało

Gość mieszkam za granica
i imie Alan jest tu bardzo popularne,moze samo w sobie nie jest zle,ale wlasnie dlatego ze jest takie popularne mi sie nie podoba :P Cyprian rowniez niezazbytnio,ale autorko pamietaj ze to nie nam ma sie imie podobac tylko Tobie i Twojemu mezowi no i przede wszystkim ma pasowac do dziecka i nie kolidowac z nazwiskiem Waszym :)

Gość Cyprian
Zero zdrobnień w mówieniu do dziecka. zastanawiam się czemu takie ważne dla was jest to jak się te imiona zdrabniają. Proszę was jako uczeń psychologii, o ile zdrobniałe imiona przejdą to nie mówcie do dzieci misiacku kociacku, malusku jak to gdzieś słyszałem, bo jego rozwój zahamujecie. czysta, poprawna polszczyzna!:)

Gość jest różnica miedzy
misiacku- czyli seplenieniem, a mówieniem misiaczku, koteczku- czyli spieszczeniami, które mają na celu pokazanie naszego pozytywnego stosunku do dziecka. Student psychologii powinien to wiedzieć. Dużo lepiej brzmi kiedy matka mówi do małej córki: chodź do mamy się przytulić Madziu niż choć się przytulić Magdaleno.

Gość mieszkam za granica
odkad pamietam w mojej rodzinie zawsze imiona dzieci byly zdrabniane i jakos zadne z nich nie jest psychicznie wypaczone,co za brednie w ogole ten koles wypisuje????

Gość -------------------
imiona generalnie to są do bani a jak już to może być... cyprian bo alan kojarzy mi sie tylko z psem mojej babci

Gość uwielbiam Cyprian
uwielbiam imię Cyprian. Dla mnie to jest najpiękniejsze imię na ziemi :) nazwę tak swojego synka :) zdrobnienia są ładne, gorzej z ludźmi złośliwymi, którzy na siłę szukają przezwisk, zwłaszcza Cypisek, czy inne obraźliwe. Uważam, że jak ktoś będzie lubił Cyprianka to powie Cyprian, a nie Cipek ;/ ale co zrobić, uwielbiam Cyprianek, śliczne zdrobnienie :) Dziwi mnie fakt, że musi być coś od imienia. Przecież takie imię jak Marcin nie ma zdrobnienia, jest tylko Marcinek, nie mówi się Marciuś, czy Minek. Taka Monika, mówi się Monisia, Moniczka, Miczka, Mika. Z Cypriankiem kojarzy mi się jeszcze Cyjanek :) bardzo fajna ksywa :) Do dziecka można ewentualnie mówić Cypruś, ale bez sensu, bo imię Cyprian jest takie piękne, że wystarczy powiedzieć Cyprianek i już jest ekstra. Ludzie złośliwi nawet do najpiękniejszego imienia dołożą swoje trzy grosze, trudno się mówi, wszystkich się nigdy nie zadowoli.

o żesz w mordę Anal i Cipek średnio do siebie pasując (...) o żesz to samo chciałam powiedzieć :D 🌼

jedno i drugie jest ładne Autorko nie zwracaj uwagi na matki polki które akceptują tylko stare imiona