Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mroowwa

Czy test Quick Vue może dać fałszywie negatywny wynik?

Polecane posty

Gość Mroowwa

Czy możliwe żeby test kłamał? Okres powinnam dostać 5 dni temu, ostatni miałam 13 września. Około 24 tego września wzięłam Escapelle i miałam kilka dni później plamienie 3-4 dni. Dzisiaj zrobiłam sobie test ciążowy "Quick Vue" i wyszedł negatywny- jedna gruba krecha. Czy możliwe żeby test kłamał i żebym była w ciąży? Kiedy należy zrobić test, żeby mieć 100% pewność o braku ciąży?

Gość Mroowwa
Czy którejś z Was test wyszedł negatywny, mimo że byłą w ciąży? Proszę o pomoc!

Gość dla mnie test
Quick jest bardzo wiarygodny, nie zawiódł mnie. Ale oczywiście wszystkie testy mają drobny margines błędu. Powinnien już byc właściwy wynik, dla pewności zrób badanie krwi na beta hcg.

Gość albo zaakceptujesz
wynik albo bete zrób

Gość Mroowwa
Niestety teraz nie mam możliwości pójścia na badania krwi. Czy myślicie, że za powiedzmy następne 5 dni - 10 dni po planowanym terminie miesiączki test już będzie pewny?

Gość jeśli robiłaś test w dniu
spodziewanej @, ale musisz wziąć pod uwagę 12 ostatnich cykli i należy sugerować się NAJDŁUŻSZYM z nich jeśli zrobiłaś test w dniu najdłuższego z ostatnich 12-tu cykli, to możesz być spokojna, że test pokazał faktyczny wynik

Gość Mroowwa
Zawsze miałam 28 dni- jak w zegarku. Dzisiaj mija 32 dzień i dzisiaj zrobiłam test. Nie ma możliwości, że Quick Vue się pomylił? Nastraszył mnie dzisiaj ginekolog u którego byłam :( Od razu powiedział, że jak mi się spóźnia to pewnie jestem w ciąży, ale na razie jest za wcześnie, żeby on mógł to stwierdzić.

Gość Mroowwa
Ja myślę, że może to Escapelle mi przedłużyło cykl- było to napisane w skutkach ubocznych. Ale lekarz mi powiedział, że nie słyszał o takim przypadku :(

Gość a po co brałaś to
escapelle? A lekarz to na jakiej podstawie przepraszam stwierdził, że pewnie w ciąży jesteś? Badał Cię, robił test? Czy jasnowidzem jest może?

Gość Mroowwa
Escapelle wzięłam, bo około 10 dnia cyklu pękła nam prezerwatywa. Tabletkę wzięłam jakieś 3 godziny po stosunku- od razu poleciałam po receptę. Lekarz stwierdził, że skoro zawsze wszystko było idealnie, nie mam żadnych objawów chorobowych, dobrze się czuję- to pewnie okresu nie mam bo jestem w ciąży. Powiedział, że mam sobie kupić test ciążowy- kupiłam i wyszedł negatywny. No ale tak mnie facet nastraszył, że mnie ta jedna kreska nie przekonała. Jutro na tydzień wyjeżdżam i nie mam możliwości pójść na test do laboratorium. Nie wiem jak inaczej sprawdzić czy jestem w tej ciąży czy też nie. Oby nie!