Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polecacie zzo

w jakiej skali mierzycie bole porodowe w znieczuleniu zzo

Polecane posty

Gość polecacie zzo

od 1 do 10

Gość mikusinska
ja nie mialam ,ale bez znieczulenia bol jest na 10

Gość polecacie zzo
jest tu kto??

Gość studentka wsz
hej ja mialam polecam nic nie bolalo wtedy, dali mi po 12 h skurczy takze roznica byla wiedzialam kiedys skurcz ale nie bolal przyspieszyl porod i sam porod nacinanie nie bolalo

Gość mama klaudii
bez znieczulenia 10 jak dostałam zro bolu polecam

Gość ja na 10
nie wiem jakbym przezyła bez, ale pomimo zzo bóle miałam na 10, (mimo że mam bardzo wysoki próg bólu).A było tak z tego powodu, że: - miałam bóle krzyzowe; - po pierwszej dawce uspokoiła się strona prawa; - po drugiej dawce uspokoiła się strona lewa, prawa zaczęła rwać, jakby mi ktoś motyką w biodra łupał:( - po trzeciej dawce spowolniła się akcja porodowa i ból był już taki, że myślałam, że zdechnę :P - czwartą dawkę dali mi jak urodziłam - do szycia, i to było cudne - nie czułam nic!!! nogi poczułam po 12 godzinach:) Ale bez zzo chyba bym miała cesarkę, bo i tak już mdlałam:(

Gość nio to piekenie .
to tak jakbys go wogole nie miala.. a podobno porod z zzo to bajka

Gość caramel...
tez mialam krzyzowe ale po zzo bol znikna zupelnie... czyli w skali od 1 do 10 : prze : 10, po : 0 :-)

Gość bzduraaa
u mnie ok 6-7 ale tylko przez 15 min, potem przestało działać i od nowa mocniejsze bóle 10. Ogólnie marna poprawa :-0

Gość u mnie__________--
do rozwarcia na 4 cm dalo sie bole wytrzymac ..przy pelnych 4 juz niezle bolalo ( w skali: 5) wiec nie chcialam wiedziec, jak bola skurcze przy pelnym rozwarciu ..wzielam znieczulenie. Bol na skale: 0 do 1 :P

Gość mikfonty
jak dla mnie rewelacja

Gość hogg
ja rodzilam bez znieczulenia i zyje

Gość kudlaty mos
hahahaha,ja tez żyję,z tymże przez 11 lat śniły mi się co jakiś czas koszmary ,bałam się panicznie ciąży i nie chciałam mieć dzieci

0 :) nie czulam skurczy, moglam spac. mialam caly czas podlaczone zzo i moglam sobie zwiekszyc dawke gdyby zaczelo mnie bolec. do tej co zyje po porodzie bez znieczulenia - raczej nie umiera sie od tego (chyba ze sa jakies komplikacje ) wiec jest Was wiecej co przezyly porod bez znieczulenia :D to raczej kwestia wygody tzn. chcesz bol czy wolisz uniknac :D

a ja nie mialam żadnego znieczulenia i ani nie bylo mi myślec o tym. Poród musi boleć, większosc kobiet to przechodzi niejednokrotnie. Poród miałam ciężki - rodziłam prawie 3 doby. Ale teraz jestem z siebie dumna, ze przeszłam przez to wszystko bez żadnych znieczuleń. Wiem, że jestem twarda babka a nie MIENTKA :P

wrozka chrzestna - to jak bede wyrywac zeba i bede miala mozliwosc ze znieczuleniem to powinnam wyrywac bez bo wtedy bede z siebie dumna? chyba jednak wole schowac dume do kieszeni :)

Oj, Wróżka Chrzestna, a ja ci nie zazdroszczę....... Może i jesteś z siebie dumna, ale powiedz, chciałabyś to jeszcze raz przechodzić? Ja rodziłam z zzo, dali mi gdy miałam 5 cm rozwarcia. Przed znieczuleniem bolało na 6-7, po znieczuleniu nie bolało w ogóle.... :D Ale gdy przyszły parte znowu zrobiło się nieprzyjemnie. Dzięki zzo nie boję się kolejnego porodu i poród wspominam dobrze :)

Wrozka chrzestna a czemu mam nie porownywac? i to boli i to boli (nie wspominajac ze porod trwa dluzej) i na to mozna zastosowac znieczulenie i na to. kiedys sie pewnie wyrywalo zeby bez znieczulenia i tez sie dalo rade a teraz daja znieczulenie. kiedys sie rodzilo bez znieczulenia a teraz mozna ze znieczuleniem. niedlugo kazda bedzie rodzila ze znieczuleniem bo bedzie to tak popularne jak przy wyrywaniu zeba. rodzilam w stanach i na porodowce cisza jak makiem zasial bo kazda po znieczuleniu ogladajac telewizje, rozmawiajac z mezem czkala na porod. nie przeszkadza mi ze rodzilas bez po prostu mam wrazenie ze sie wywyzszasz bo TY URODZILAS W BOLU. dla mnei tez nie jest to wielki wyczyn bo nasze babki rodzily w bolu i w domu bez wszystkich maszyn i personelu szpitalnego i tez dawaly rade. kazdy rodzi tak jak mu sie podoba ale dla mnie dziwny powod do dumy ze sie skrecalas z bolu 3 doby

Gość pacynka turcynka
kluska serowa- ja rodzilam 3 dzieci bez znieczulen i po oxsy...straszny bol i boje sie do tego wracac chocby myslami..i wcale nie jestem dumna z siebie ze musialam tak cierpiec..wrecz przeciwnie zla jestem ze nie moglam skorzystac z takiego znieczulenia.. teraz za 2 mies bede rodzila..koniecznie ze znieczuleniem..mam tylko nadzieje ze przezyje go rownie dobrze jak ty :)

Gość pacynka turcynka
jednego sie tylko obawiam co bedzie jak nie zadziala :(

Gość jedupahu
wróżka chrzestna,a w jakim szpitalu każą rodzić 3 doby i nie robią cesarki?Oj,fantazjujesz

a kto powiedziałm, ze rodziłam 3 doby w szpitalu?? dwie doby łaziłam z bólami w domu i nie ejchałam do szpitala tylko z tego wzgledu, że mialam bóle co 5-7 minut. w koncu po dwoch dobach maz zawiózł mnie siła do szpitala. Gule Skad wiesz ze bolało na 6-7? Pytasz czy chcialabym to jeszcze raz przechodzic.. hmm.. jeśli nagrodą byłaby taka wspaniała córka jaką mam teraz, odpowiedzic brzmi -zdecydowane TAK. Kluska serowa Ja sie wywyzszam? źle to odbierasz. Po prostu ciesze sie, ze dałam rade bez znieczulenia. nic poza tym. Też byłam po Oxy .

Gość pacynka turcynka
ale dziewczyny kazdy porod jest inny i kazdy przebiega inaczej z innym natezeniem na bol ja po pierwszym dziecku dziwilam sie dlaczego kobiety tak krzycza na porodowkach..bolec to boli ale bol do wytrzymania z 3 dzieckiem darlam sie w niebogłosy(krzyk z boli niekontrolowany)

ja pod koniec bóli partych z bólu miałam utrate świadomości. totalnie film mi sie urwał. podobno zapychałam krocze rękoma i wpychałam małą do srodka, a położna z meżem musieli trzymac mi siłą ręce. jak się ocknęłam z tego wszystkiego myslalam, ze jest juz po wszystkim i nagle przyszedł wielki ból party - krzyknełam ten jeden jedyny raz, ale za to tak głośno ile mialam sił i powietrza w płucach :-)