Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość możeprzyszlamama

in vitro -pomoc...

Polecane posty

Gość możeprzyszlamama

mam pytanie... czy ktos może się orietuje czy można gdzieś (Polska) satrać się o dofinansowanie in vitro... wiem ,że NFZ nie , zresztą stan prawny tego zagadnienia w Polsce jest jaki jest...i pozostawia wiele do życzenia,ale może jakaś fundacją czy stowarzyszenie lub jeszcze coś innego... staramy się z mężem od dwóch lat.Jedyną naszą szansą jest in vito i to doćć szybko przeprowadzone i trudno nam tak z dnia na dzien wykombinowac cale 12 tys zł... może ktoś pomoże i coś wie...

Gość możeprzyszlamama
up

Gość katarzynaDolnoślaskie
Zapowiadanej przez premiera refundacji in vitro z budżetu państwa może przeszkodzić kryzys. Jak ustalił "Dziennik", w tym roku NFZ nie znajdzie na to pieniędzy. Donald Tusk zapowiedział refundację zabiegów pod koniec listopada. Według NFZ finansowanie to jest nierealne. Ustawa regulująca kwestie związane z zapłodnieniem pozaustrojowym to wciąż jeszcze nieokreślona przyszłość, a tymczasem pieniądze z planu NFZ na 2009 r. musiały zostać już zagospodarowane. W dodatku należy się w tym roku spodziewać mniejszych wpływów ze składek, niż zakładano we wrześniu ubiegłego roku, gdy kończono prace nad planem - wyjaśnia NFZ.

Gość możeprzyszlamama
dlatego pytam czy jest jakies inne wyjście...?

Gość suzi5
może podpytaj w firmach ubezpieczających zagranica czasem ubezpieczenie zdrowotne finsuje lub dofinansowuje in vitro

Gość a może kredyt
a może kredyt w banku ? teraz można znaleźć całkiem korzystne oferty ja sprzedałam auto, a na resztę wzięłam kredyt i udało się :)

Gość możeprzyszlamama
place już dośc duży kredyt za mieszkanie i mam sporo innych stalych oplat. Ktos i napisze to po co dziecko skoro masz duzo wydatków... to nie tak ,że nie stac mnie /nas na dziecko...poprostu pytam czy jest jakies inne wyjscie... ale chyba na tym kredycie się skonczy...a co tam! każde marzenie ma swą cene! ale marzenie jest wielkie a dziecko bezcenne więc coś wymyslimy!

hej :)ja akurat nie ma takich problemow ale w mojej rodzinie jest moja szwagierka mial juz 4 razy i nic z tego co wiem nie ma zadnych dofinansowan oni musieli odkladac na in -vitro :(ponoc klinika w Lodzi jest dobra i maja tam psychologa i wiecej badan robia niz w myslowicach czy jakos tak kolo chorzowa

Gość możeprzyszlamama
up