Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkopl

jak sie zabezpieczacie w małzenstwie

Polecane posty

Gość lkopl

Mam pytanko.Jak wy w małzenstwie zabezpieczacie sie przed ciąża.Sa to tabletki czy gumki.Myz mezem uzywamy gumek, ale maz coraz czesciej namawia mnie na tabletki, marudzac, ze gumkami dzieciaki sie bawia.

Gość lkopl
nie raz na kwartała tylko prawie dziennie srednio co 2 dni i cooo:)

Gość mama Błażejka
tabletki, potem chcieliśmy mieć dziecko, więc nie było zabezpieczneia, po porodzie prezerwatywy, potem tabletki dla matek karmiących, a wczoraj zaczęłam normalne dwuskładnikowe b o odstawiłam syna od piersi, a stosunek przerywany to żadna antykoncepcja

Gość stosunek
przynajmniej nie trujemy organizmu .

Gość mama Błażejka
nikt was nie zmusza, ale nie pisz bzdur, ze stosunek przerywany to metoda antykoncepcyjna

Gość kakamaja
Obserwuję śluz...:)

Gość studentka wsz
my tez przerywany w dni plodne gumki... bylam dlugo na plastrach i strasnzie libido obnizaly do zera! jak teletki dlatego bez sensu sie truc... jak i tak nie mam ochoty

Gość efdfsdfsdfd
myn jedziemy bez zadnego zabezpieczenia do konca,a w dni plodne +/- 3 dni przerywany stosunek. Poko co sie udaje, a jak sie nie uda to tez bedzie fajnie :-)

Gość _Misiek_
Macie rację. Gumka to najlepsze rozwiązanie. To ochrona stuprocentowa. Natomiast na przykładzie mojej koleżanki widać że po takich tabletkach zobiła się można powiedzieć objętosciowo dwukrotna, więc tabletek nikomu bym nie polecał. Najlepiej co 2 dni bo jak spać to spać, a jak się kochać to kochać do syta :D

Gość mama Błażejka
no a o wkładce nie myśleliście? Mi przeszkadzałaby świadomość obecności ciała obcego, ale wiele moich koleżanek ma i sobie chwali

Gość stosunek
może przerywany nie daje 100 % gwarancji i nie jest najlepszą metodą ale nadal się stosuje w parach o dłuższym stanie . tabletki są złem koniecznym.

Gość kakamaja
Moja znajoma zaszła w ciążę pozamaciczną mając założoną wkładkę. Ale to było parę lat temu.