Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka789

Sos do placków po węgiersku

Polecane posty

Gość majka789

Hej dziewczyny jak robicie placki po węgiresku chodzi mi o sos bo placki wiem jak sie robi tylko chciałabym zeby był taki super:) kapitalny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najprostszy i najszybszy sposób-ja taki wlasnie robie do plackow ziemniaczanych(dodaję do nich oprocz tradycyjnych skladnikow 2 marchewki tarte i ziola prowansalskie). Sos 1 piers z kurczaka lub inne mieso z 10 pieczarek koncentrat pomidorowqy kostka wolowa mąka do zageszczenia mieso przysmazyc,potem pieczarki,wszystko do gara ,zalacv wrzątkiem i gotowac z godzine razem z kostką inpprzyprawą dogularzu. w czasie gotowania dodac 1/3 koncentratu.Na koniec zagęścić mąką. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majka789
a jak to robicie ze sos jest taki aż bordo nie czerwony od koncentratu tylko ma taki piekny kolor

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bambaryla_pl
najlepszego cygana podaje pani w budzie w Gdyni na ul krzywoustego przy petli autobusowej, normalnie nikt jej nie pobije

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość majka789
ok to zapytaj jej jak go przyżadza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robię tak. Podsmażam mięso na patelni, ale takiej wysokiej. Dodaje cebulę i dalej duszę. Podlewam wodą, wrzucam paprykę czerwoną, liść laurowy, ziele angielskie. Potem dodaję Przynajmniej ze dwie łyżeczki papryki w proszku słodkiej, jak wolisz ostre to dodaj jedną ostrej + posiekane chilli. Solisz do smaku. Pomidory krojone bez skórki możesz również dodać. Czasem grzybka jakiegoś. Czosnek Gulasz ma się tak długo dusić, żeby sam zgęstniał, cebula też trochę zagęści. Nie dodaje żadnej mąki. Jeśli chcesz uzyskać ładny kolor dodaj odrobinę wina czerwonego, wytrawnego. Lub wrzuć suszoną śliwkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja robie tak; Kroje pieczarki w kostke i wrzucam na patelnie dusze. Dodaje 2 ząbki czosnku przecisniete przez praske. Potem cebula papryka czerwona papryka zielona a miesko to wolowina :). Wg mnie jest najlepsza do plackow po wegiersku. Na samym koncu dodaje sos do pieczeni ciemny :) A z przypraw to papryka ostra pieprz ziolowy sol ziolowa przyprawe do mies pieprz cayenne i chili. Lubimy z mezem ostre :). i dlatego sos ma taki ciemny kolor a nie czerwony, nie ma mowy o zadnej wegecie czy kostkach. jedynie sos w proszku z torebki ;) Ale to idzie przezyc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam placki po wegiersku
A ja smaze mieso gulaszowe z listkiem laurowym , zielem angielskim, cebula, czosnkiem. Jak miesko jest juz miekkie dodaje papryke. Na koniec pokrojonew polplasterki ogorki kwaszone. Pycha, polecam z ogorkami!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nioe jadlam nigdy plackow
po wegiersku bo za gulaszem nie przepadam, za to uwielbiam placki z sosem pieczarkowym :p moglabym jesc je codziennie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co do ogorkow kiszonych.... Jak zrobie placki skladam je na pol. Daje kleksa ze smietany i posypuje to kiszonymi ogorkami pokrojonymi w plasterki :) Pyszota :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kicia czy jak się tam zwiesz to mnie rozbawiłaś.Zagęszczasz sos sosem z torebki,a przeciez mozna inaczej ,ale nie lubisz wegety.No prosze cię czy według ciebie różni sie jedno od drugiego???I tu i tu jest chemia czyz nie??nie badź obludna ,bo taie niunie jak ty mnie najbardziej draznią

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wisienka jestes zenujaca. Czytaj uwaznie co pisze plastikowa dziuniu. Napisalam ze odeszlam od vegety kucharkowi i innych tego typu rzeczy. Uzywam sosu do pieczeni bo jest dobry i tyle. I to wszystko. Sporadycznie jak juz zywcem mi sie nie chce uzywan sosu do spaghetti tez z torebki ake to jest raz ana kilka miesiecy. Ty zas pewnie przypalasz nawet wode na herbate.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×