Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gokart

Kto pomoże mi uspokoić Żonę w 6 tygodniu ciąży.

Polecane posty

Gość Gokart

Witam otóż Żona zaszła w pierwszą bardzo wyczekiwaną ciąże po długim staraniach ( 5 miesięcy ) w teh chwili jest w 6 tygodniu. Mam w pytania po pierwsze byliśmy u ginekologa kilka dni temu a dokładnie w 5 tygodniu i 3 dniu i jeszcze nie było słychać echa zarodka czy to możliwe i jak było w waszym przypadku ? I druga sprawa Żona ma ciągłe mdłości słabo się czuje jest ospała i bez humoru itd ale czasami ma takie chwile że stwierdza iż czuję sie bardzo dobrze bez żadnych objawów i to trwa pół dnia czasami troszke dłużej i znowu wraca kiepskie sampoczucie. Więc Żona uważa ze jesli jest w ciąży to cały czas powinna czuć się jednakowo niedobrze anie raz źle raz dobrze a jak było w waszmym przypadku. Próbuje ją uspokajać że wszystko bedzie dobrze ale bez efektów. Na wizyte do gina idziemy 21.10 czyli 7 tydzień. dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi

Gość oj musisz chyba wyjaśnić
żonie co oznacza powiedzenie "zachowywać się jak baba w ciąży";) Twoja żona zachowuje się książkowo skoro ma takie huśtawki nastrojów i zmiany sampoczucia;) wszystko jest w jak najlepszym porządku:)

To nie jest tak, że cały czas powinna czuć się albo źle albo dobrze. To normalne że ma chwiejne samopoczucie. W 5 tygodniu może być jeszcze echo zarodka niesłyszalne

Nie wiem, co to jest "echo zarodka", ale ja serduszko bijace u płodu widziałam w 8 t.c. Jesli chodzi o zmiany samopoczucia, jest normalnie :)

Gość oj musisz chyba wyjaśnić
a tak w ogóle to GRATULACJE, nie tylko dla żony - tato;)

Gość nie wiem jak jest wcześniej
bo ja do ginekologa poszłam dopiero w 8 tygodniu. Przez kilka dni miałam mdłości, a potem do końca oprócz wzmozonej senności czułam się świetnie. Do ostatniego dnia przed porodem pracowałam mimo iz przytyłam 20 kg, wyglądałam jak hipopotam i było mi dośc cięzko się poruszać

No fajnie że mam potwierdzenie mojego przekonania, że organizm to nie maszyna i raz się zachowuje tak a raz inaczej i to nie oznacza ,że coś jest nie wporządku. Wydrukuje wszyskie wasze odpowiedzi to moze moje szczęscie trochę sie uspokoi.

Gość do spa-cja
ty na dzisiaj masz termin? Hmm i jak, coś się dzieje?

Gość do spa-cja
no tak :) Przez ten śnieg za oknem wymysliłam, że to już listopad... Lekkiego porodu życzę

Ja jestem obecnie w 11 tygodniu ciąży, byłam w 7 tyg. jeśli chodzi o złe samopoczucie to u mnie norma, co 2 dni wymiotuje przez pół dnia i chcę aby mąż dobił mnie młotkiem żebym się nie męczyła:)) , a na razie dziś mam 2 dzień spokój i czuję się lepiej. Takie zaburzenia samopoczucia, że Twoja żona czuje się raz lepiej raz gorzej jest w porządku, to normalka, wiem coś o tym bo moja obecna ciąża jest 3, ale 1 poroniłam. Będę w maju po raz drugi mamą

Gość 5 miesięcy
to długie starania ?? No proszę cię..

No wiesz dla jednego to krótko a dla drugiego wręcz odwrotnie. Zresztą ja w życiu nie przyjmuje zasady że ogólnie sie coś przyjmuje za standard bo tak piszą w ksiązkach. Dla mnie to był długi okres zresztą dla Żony również ale zdaje sobie sprawy że niektóre pary starają się dłuuugo dłużej.