Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obłędnymokiem

naga prawda o kobietach

Polecane posty

Gość obłędnymokiem

dział diet: ponad 4800 wątków dział kultura: 280 wątków. Ponad 4500 tysiąca wątków mniej o kulturze niż o kilogramach i wyglądzie. dział moda i ubiór: ponad 10 tysięcy wątków. łatwiej gadać o ciuchach niż o sztuce, co, moje intelektualistki? życie uczuciowe ponad 100 tysięcy wątków! życie erotyczne: ponad 67 tysięcy wątków... płodność / ciąża i wesela (łącznie trzy działy) to ponad 115 tysięcy wątków ale kultura to tylko 280 wątków, życie dojrzałe to tylko nieco ponad 480 wątków! praktyczne informacje to tylko 832 wątki... nauka sama w sobie (nie studia za granicą) - w ogóle nie ma takiego działu! Kobiety na kafeterii, to jest naga prawda o Was.

Gość gdzie szukać wartościowych
Zgadzam się. wszystkie dziewczyny sa takie. Chyba bede zmuszony zostac gejem.

Gość saperkkka
obłedny ,ale Ty tez czytez czytasz

Gość uszy_mogą_być
A ty myślałeś, że na kafeterię się wchodzi, żeby rozprawiać o kulturze wysokiej? :-O

Gość goha_3miato
ja chętnie porozmawiam o piłce nożnej i muzyce:) jak również o samochodach:)

Gość podałyśmy ten topik
do skasowania gdyż jest sexistowski i obraża nas :classic_cool:

Gość obłędnymokiem
tak, wy wszystkie to jesteście takie intelektualistki, że sie tylko na kafeterii "odmózdżacie", tak, jasne... a te wątki typu: jest tu gdzieś wróżka, bo nie wiem, czy go kocham i czy on mnie kocha albo: chcę zostać kureffką, a nie, sorry! podejme pracę utrzymanki... eh, kobiety, jesteście... bez-na-dziej-ne.

Gość obłędnymokiem
a jak ktoś was chce wyrwać z tego intelektualnego marazmu, to krzyczycie - seksizm, obraza. same obrażacie siebie swoimi postawami i miałkością intelektualną.

Gość a mozesz mi powróżyć
?

Gość obłędnymokiem
taaaa kafeteria rulez, co?

Chętnie podyskutuję z Tobą o kulturze! Co sądzisz o Sibeliusie? Jak myślisz, czy znajomość z Aino wpłynęła na jego twórczość?I czemu tak chętnie wyjeżdżał do Włoch? Wykaż się

Gość oblędnymokiem
sibelius, ten stary pijak :) ? przereklamowany, poza tym ja wolę muzykę baroku.

Gość oblednymokiem
poza tym podobno (podobno) za sukcesami facetów stoją ich kobiety, nie wiem czy to prawda, ale zakładam, że zycie z nimi jednak ma na nich wplyw - więc i na ich twórczość.

Hmm .. ja go nie mam za starego pijaka.I symfonia jest moim zdaniem świetna,podoba mi się jego dość rozbudowane instrumentarium i odejście od typowych romantycznych rozwiązań.Zresztą generalnie wolę twórczość romantyczną i XX wieczną od wcześniejszej.A którego twórcę barokowego cenisz najbardziej i za co?

Gość obłędnymokiem
wtedy muzyka była jeszcze taka świeża i słodka, harmonijna i jednocześnie dramatyczna poprzez kontrast basów i rzewną linię tonów wysokich, np skrzypiec. Canon Pachelbela to jeden z najpiękniejszych utworów w historii muzyki. Czym jest Canon vs takie dziwolągi i eksperymenty jak np muzyka atonalna? To geniusz, przemawiający wprost do serca człowieka.

Gość grhgbre
starsznie długo szukałes tych informacji w google :)

Gość obłędnymokiem
no, o wiele dłużej niż potrzeba napisać zdanie: jestem taka tępa, że nie mam zdania na jakikolwiek temat.

Moim zdaniem rozwój środków harmonicznych ułatwił twórcom wyrażanie emocji,atonalność także.Najmniej ciekawą epoką jest moim zdaniem klasycyzm z tą swoją skrupulatną budową okresową i zasadami harmonii funkcyjnej.