Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy juz czas...

drugie dziecko, nie wiem czy to dobry wiek....

Polecane posty

Gość czy juz czas...

hej dziewczyny. mam 21 lat i 2 letnia juz coreczke , i tak sie zastanawiam nad drugim dzieckiem, tylko nie wiem czy to bedzie dobry pomysl w moim wieku. pierwsza dzidzia to byla wpadka (ze stalym partnerem ale jednak wpadka). teraz jestesmy juz po slubie i mamy w miare ustabilizowana sytuacje materialna. problem w tym ze jakbym miala sie teraz zdecydowac na drugie dziecko to tylko dla tego zeby corka miala rodzenstwo z mala roznica wieku, zawsze tak chcialam ale wyszlo jak wyszlo ze urodzilam corke w tak mlodym wieku i teraz nie wiem co mam myslec. moze wy cos doradzicie?? jak bylo u was??

Gość podniosę bo jestem ciekawa
ja mam 27 lat, synka, który ma 2,5 roku i własnie zaczęliśmy starania o drugą pociechę - tylko dlatego żeby synek miał rodzeństwo, bo ja sama nie wiem czy jestem na to gotowa

Gość czy juz czas...
no wlasnie ja tez nie wiem tak do konca czy jestem gotowa na drugie dziecko. pewnie jakby znow byla wpadka to tragedii by nie bylo ale zeby tak samemu z siebie sie zdecydowac to sama nie wiem

no własnie, ja zawsze mówiłam, ze albo wpadka albo wcale się nie zdecyduję, a teraz niby zdecydowałam... niby, bo pewności, ze tego chę wciąz nie mam.. 2 miesiące temu odstawiłam tabl, łykam kwas foliowy i czekam....

Gość czy juz czas...
ja miesiac temu robilam test ciazowy bo tydzie mi sie @ spozniala, i jak zobaczyla ze test wyszedl negatywny to jakos wcale sie z tego powodu nie ucieszylam, jakos tak niby nie chcialam ale jakas tam iskierka nadziei byla we mnie...

jejku, miałam tak samo...tzn ja z ciekawości zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki - wyszła jedna krecha - i byłam rozczarowana.... potem @ spóniała się 3 dni i już mialam nadzieję, że test się pomylił, niestety wczoraj dostałam @

Gość czy juz czas...
jak urodzilam coreczke(mialam wtedy 19 lat) i tak sobie planowalam ze drugie to najwczesniej jak bede miala 25 lat, ale wtedy roznica bedzie dosyc spora bo 6 lat . a tak w ogole to zawsze chcialam mie 3 dzieci :P

ja zawsze chciałam mieć parkę:)

Gość taka ta czarna
Chciałam mieć dzidziusia.Urodziłam dwa miesiące temu.Następne dziecko mam w planach za 10 lat.

Gość ja tez nie jestem
pewna ani zdecydowana a chyba juz czas ;/ maly ma 2 lata... potem bedzie coraz ciezej sie zdecydowac do powrotu pieluch cycka

Gość a ja woleee
dokładnie samej ciężko sie zdecydować, mam synka2,5 roku i corke,która ma miesiąc, mam 22lata. zawsze wlasnie chcialam miec dwojke dzieci a gdy juz sie pojawił synek to nie chcialam duzej roznicy wieku wlasnie max3-4lata. dlatego tez nie zabezpieczalismy sie z mezem choc kochalismy sie "ostroznie" gdy synek mial juz rok rozmawialismy z mezem o drugim dziecku ale tak samej naprawde ciezko sie zdecydowac zwlaszcza gdy synek zaczal pprzesypiac noce,poszedl na nogi wiec bylo juz latwiej.. wiec ciezko mi bylo ostatecznie powiedziec,ze "robimy" drugie tyle,ze z drugiej strony bynajmniej mnie sie tak wydaje lepiej odrazu się "pomeczyc" a pozniej miec juz odchowane dzieciaczki.. jakos przestalismy z mezem rozmawiac o drugim dziecku gdy zaczal spozniac mi sie okres a zawsze mialam regularne wiec juz wiedzialam co sie swieci i ucieszylam sie a w 5miesiacu ciazy gdy pani doktor powiedziala,ze to bedzie dziewczynka ucieszylam sie jeszcze bardziej bo zawsze chcialam parke no i udalo sie.. jestem szczesliwą mamuską dwojki wspaniałych dzieci dlatego jesli chcecie a trrudno wam sie zdecydowac to odstwcie zabezpieczenie niech samo przyjdzie ;)