Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamapoterminie

jak przekonac lekarza by wywołał porod

Polecane posty

Gość mamapoterminie

termin miałam na 11 pazdziernika moj ginekolog w poniedziałek wyslal mnei do kliniki na ktg i powiedziual ze mam tam chodzic co 2 dni niby wszystko jets ok ale ja sie bardzo boje bo pierwsze dziecko przenosilam 6 dni i urodziło sie sine moja siostra urodziła 8 dni po terminie i dziecko zatruło sie wodami chcialabym zeby lekarz wywołał mi porod jednak jak mu o tym wspominam to on mowi ze dopiero 10 dni po terminie sie wywoluje czy nie ma sposobu na to by przekonac lekarza lub jakbym pojechała do szpitala to moze jakbym cos powiedziała to by dali na wywolanie tylko co narazie nie mam zadnych objaw zblizajacego sie porodu ani skurczy czop mi tez nie odszedł jak mnie badal lekarz to powiedzial ze mam rozwarcie na 3 cm ale ze u wielorodek jest to normalne i ze mam szyjke macicy miekka

Gość mamapoterminie
dodam ze czuje sie fatalnie snia mi sie koszmary ze rodze martwe dziecko ze niby juz rodze ciagle mam zgage i ejst mi ciagle niedobrze i bardzo czesto oddaje mocz praktycznie co 5 min

Gość opowiedz o swoich
obawach i wątpliwosciach, rozpłacz sie to moze wywoła. mi sie akcja porodowa zaczeła 8 dni po terminie - sama. mała dostała 9 pkt, bo miała troche zmieniony kolorskóry - za długo tam siedziała

Gość opowiedz o swoich
ginekolog 2 dni przed porodem odsłonił jakos tam szyke, wsadzil palec prawie az do kręgosłupa, to podobno przyspiesza poród - niby to sposób z porodówki

Gość mamapoterminie
mowilam mu ze sie boje itd ale on powiedzial ze jestem pod kontrola i ze porozmawiamy o wywolaniu porodu jak minie chociaz 8 dni

Gość dopiero 4 więc nie
denerwuj sie

mi dopiero 7 dni po kazal sie zglosic do szpitala i wtedy dopiero dostalam oxy....

Gość mamapoterminie
a jakbym powiedziała ze wymiotuje to moze by dal skierowanie na wywołanie??

mojej siasiadce 9 dni po terminie (na 10ty dzien miala isc do szpitala dopiero) pomogl sex 4x dzinnie od razu dostala rozwarcie na 5 cm :) moze warto sprobowac? sex, pozniej intensywny wysilek typu sprzatanie , mycie podlogi itp

Gość mojej bratowej nic nie pomogło
ani sex, ani zakupy, ani szorowanie podłogi i 11 dni po terminie położyli ją w szpitalu, a urodziła 16 dni po terminie!!! SN:O

Gość mamapoterminie
kurcze wlasnie boje sie seksu bo lekarz powiedzial z eglowka jest bardzo nisko i boje sie ze mozemy zrobic krzywde dziecku

mnie przyjeli za 1 razem do szpitala jak przestalam czuc ruchy, bylam w 37 tyg i tak nagle przestalam je czuc na ktg wyszlo ze dziecko zyje itp, ale ja nic nie czulam, pezyjeli mnie na patologie, mialam lezec 1 noc i wrocic do domu, ale po 2 godz zaczelam krwawic, pozniej odeszly wody i wkoncu urodzilam nie czujac juz zadnych ruchow do konca wiec moze nasciemniaj ze nic nie czujesz , skoro tak sie boisz-ja tez bym sie bala, wkoncu czekac 10 dni to jakies kpiny juz :-/ niedlugo kaza czekac 2 tygodnie :-o

skoro glowka juz nisko to moze przysiady jakies, schody? moze wkoncu odejda wody

Gość mamapoterminie
kurcze wiem ze to dopiero 4 dni po terminie ale od razu mi sie prztpomina moj synus jak wyszedł siny i nei oddychal byly to dla mnei najgorsze chwile i teraz boje sie zeby nei bylo tak samo

Gość mojej bratowej nic nie pomogło
no mojej bratowej kazali czekać PONAD 2 TYGODNIE:O masakra:O

Gość mamapoterminie
evi syn ma 2.5 roku i wczoraj dzwigalam go robilam mu samolociki skakałam z nim ale nic nei pomoglo tylko syn mial frajde

Gość lubie brać z połykiem
natura sama wie kiedy ma złapać "sama" nic na siłe

powiedz ze nie czujesz ruchow, jak bedziesz miala ktg nie zaznaczaj nic udawaj zdenerwowana, jak Cie przyjma to porozmawiaja z polozna ze juz sie tak martwisz, synek czeka w domu, chcesz to miec za soba... bedzie dobrze!

Gość kropuszka
hej:) nie martw sie, ja urodzilam dziecko 12 dni po terminie i wszystko jest ok. wczesniej musialam chodzic codziennie na ktg, bo tez nie mialm rozwarcia...

Gość mamapoterminie
ja na ktg chodze co 2 dni podlaczaja mnie na 20 min i potem przychodzi ginekolog który ma zmaine i mnie bada jutro ide znowu mysle ze sprobuje powiedziec ze nie czuje ruchów