Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastka 234

Wałeczek nad szwem po cesarce??? Czy to normalne, co to takiego?

Polecane posty

Gość nastka 234

cześć cztery dni temu wyszłam ze szpitala po cc. Leżałam tylko 4 doby, wszystko świetnie poszo, rana super się zagoiła. Teraz czję się dobrze, ale nad szwem (który już o dziwo jest mało widoczny) mam wałeczk. Nie wim co to jest. Brzucha nie mam w ogóle, zszedł mi całkowicie w trzeciej dobie po cc, jest płaski, a tu ten dziwny wałek? Czy któras z Was spotkała się z czyms takim? Co to może być? Czy powinnam się niepokoić?

Gość nastka 234
zastanawiam się własnie co to jest? Czy to jakaś przepuklina mi wyskoczyła czy co?

Gość nastka 234
a zszedł potem, czy go masz już na stałę?

Gość ma_ru_tka
Ja też miałam taki wałeczek, lekarz kazał mi to rozmasować i zniknęło po paru dniach masowania (kilka razy dziennie, zdecydowane, okrężne ruchy). Powodem powstawania tych wałeczków jest inna gęstość tkanek w tym miejscu, która sprawia, że gromadzą się tam płyny, masujcie i jeśli to tylko to, to zniknie.

Normalne. To opuchlina na macicy w miejscu szwów. Też miałam, chyba gdzieś około 4 tygodni po cc. Zeszło samo, nikt nie kazał mi niczego masować.

Gość qwemn
A czy długo miałyście dolegliwości związane z cięciem? Ja jestem 8 tygodni po cesarce i odnoszę wrażenie, że miejsce cięcia boli mnie bardziej niż przed 4 tygodniami. Do tego mam wrażenie skrętu kiszek. Przy siusianiu boli. Ciało nad blizną mam obolałe i jakby znieczulone. Blizna jest koloru czarnego. Czy to jest normalne?? W przyszłym tygodniu idę do pani doktor, bo chyba coś jest nie tak:( Jak było i jest u Was?

Hej! Ja po 4,5 latach po cc mam nadal ale nie jest widoczny tylko lekko wyczuwalny pod palcami. Masowanie to najlepszy sposób ale jeszcze chyba na to za wsześnie...w Twoim przypadku :)