Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Eve05

Mamy 4 latków

Polecane posty

zostaje, zostaje :) pomaranczowe posty ... jesli sa sensowne i na temat to ja w sumie mysle ze mozna odpowiedziec. Ale dobrze by bylo np nie reagowac na prowokacje czy jakies agresywne posty. Fajnie, mam nadzieje, ze wiecej mam do nas dolaczy i temat nie zginie.

Ja wole byc ostrozniejsza, i nie odpowiadac na pomaranczowe posty. Jako zalozycielka tego topiku chcialabym, zebyscie tego przestrzegaly:) Uwazam,ze jesli ktos zechce z nami rozmawiac to bedzie rozmawiac na normalnie czarno.

witam z rana, ok, mozemy sie umowic ze nie odpowiadamy na pomarancze :) starsze w przedszkolu, mlodsze zajete chwile soba. A ja mam czas na internet, ale zaraz spadam :) Eva, fajne zabawy. Pozniej napisze wiecej o nas i o przedszkolu. Zycze milego dnia ;)

Gość złote jajo
Hej. Ja co prawda nie pasuję do waszego tematu :) ale z chęcią poczytam. Jestem mamą dwójki chłopców - jeden ma prawie 3 latka a drugib prawie 6 :) Pozdrawiam was serdecznie.

Gość złote jajo
jesli mogę odpisac... mi minął dobrze :) dzieci chodzą do przedszkola :) ja szukam pracy...

tak tutaj nam narzucono, zeby w czarnym gronie tylko rozmawiac, z pomaranczami zakazano :) wiec jesli sie zaczernisz to bardzo chetnie podyskutujemy :)

u nas tez dobrze, w sumie nic specjalnego nie robilysmy. Starsza ogladala po pzedszkolu swoje piatkowe bajki :) A teraz obie juz spia. W niedziele za to idziemy do teatru na Pinokia.

Gość złote jajo
chetnie sie zaczernie, nie naleze do typowych "pomaranczek" :)

super zlote jajo, witamy w takim razie ;) Twoje dzieciaczki w przedszkolu tez byly. Tzn starsze 6 lat to juz w zerowce, tak ?

malagosia to super taka wizyta w teatrze, i to na Pinokiu:) A jakie bajki wedlug Ciebie sa dobre?

Mala oglada albo mini mini, albo swoje dvd, lubi wszelkie krolewny sniezki, kopciuszki, ma tez scooby doo, ice age, pinoko, ratatouille, bylo sobie zycie i jeszcze troche innch w tym stylu, nie pamietam juz :)

starszy syn jest w zerowce, konczy 6 lat w grudniu, a mlodszy jest u maluchów.... poszedl rok predzej do przedszkola.. bo 3 latka konczy dopiero w styczniu, ale bardzo mu sie podoba u dzieci, mimo iż jest najmłodszy i niemówiący... bo jako jedyny ma problem z mową.

chodzimy do logopedy, juz pół roku. Nie wymawia wszaystkich liter, ma problemy z s, k w, i nie chce powtarzac. Czasem ma przebłyski że chętnie powtórzy wyraz... ale zdaza sie to raz na miesiac. Za to jak na swoj wiek jest dobrze rozwinięty fizycznie, sam potrafi jesc, załatwia sie na "kibelek", sam majtki załozy itp..... szkoda że z mową mu nie idzie

zlote jajo, ale to jest rzeczywiscie juz problem, czy to po prostu jeszcze kwestia wieku, bo przeciez troche ponad 2,5-latek raczej rzadko dobrze mowi ...

Gość Wisko
Witajcie, właśnie trafiłam na Waszą rozmówkę a ponieważ jestem mamą 4-latki, więc chętnie się przyłączę, chociaż na chwilkę:)

Gość Wisko
Ojej, wyszłam na pomarańczowo - jestem tu pierwszy raz, powiedzcie, jak się "zaczernić" !

malagosia ja wlaczam mini mini tylko na Muminki i na Bawmy sie Sezamku, nic wiecej. A to dlatego, ze wlos mi sie zjezyl gdy w bajce Noddy padl zwrot cytuje: "ty patalachu". Przewinelam do tylu bo nie wierzylam wlasnym uszom, ze takie zwroty moga padac w bajce dla dzieci. W ogole to uwazam, ze na kanale mini mini sa bajki z ktorych nie wyplywa zaden moral, a wiec nie sa edukacyjne-moim zdaniem. Po prostu sa bo sa. Ja zawsze dobieram bajki do wieku. Pamietam, ze zaczelismy od Teletubisiow i Dobranocnego Ogrodu. Moj synek np. nie lubi filmow animowanych typu Epoka Lodowcowa, bo to jest taki zlepek gadaniny, i zbyt duzo sie dzieje. Woli spokojniejsze bajki. Acha, wyjatek to Auta i Gdzie jest Nemo. Uwielbia klasyke, czyli niesmiertelny Reksio, Krecik, Mis Uszatek, Przygody Kota Folemona, Smurfy, a najbardziej Kubus Puchatek oraz Moi przyjaciele-Tygrys i Kubus z Disney Channel. Te bajki ma na dvd.

malgosiu - nasz logopera widzi w tym problem, bo dzieci w jego wieku mówia.. choc moze po swojemu mówia.. ale w miare wyraznie i zazwyczaj znaja wiecej slow. Mój synek mowi po swojemu, ale niewraznie. z kolei starszy syn majac dwa lata mowil juz zdaniami. Ale wiadomo dzieci sa rozne, jeden lekarz mowi tak drugi inaczej.