Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olawd

szczepić 8m dziecko p/grypie???

Polecane posty

w przychodni zaproponowano mi zaszczepienie 8 miesiecznego dziecka przeciw grypie ---- szczepic czy nie???

Gość a mi w przychodni
lekarka odradzała w ogóle szczepienie dziecka przeciwko grypie, ponieważ wirusów grypy jest masę i jak dziecko zachoruje na tą odmianę przeciwko której nie została zaszczepione to może o wiele drastyczniej przechodzic chorobę.

Gość ja nie szczepieee
jesli nie chodzi do zlobka to zupelnie nie widze sensu

Gość odradzam odradzam
odradzam, może bardzo źle się czuć po szczepieniu, a szczepionka nie zabezpiecza przed wszystkimi wirusami grypy ja swoich dzieci na grypę nie szczepię, chodzą do żłobka i przedszkola i zdrowe są

Gość zaszczep na wszytsko
co mozna, czy ma wiecej szczepow choroby w swoim mlodym cialu tym chyba lepiej nie ? naszpikowany chorobami na pewno bedzie mial lzej w zyciu. na pneumokoki reklamowane przez firmy farmaceutyczne tylko i wylacznie, tez juz szczepilas ?

Gość nie radze.....
szczepic tak malego dziecka , zreszta mojej 16 miesiecznej corci tez nie bede szczepic nawet na te pneumokoki czy menginokoki nawet gdydy byly za darno te szczepionki !

sami sie nie szczepimy, dziecka też nie będę. Dookoła sie trąbi, ze zaszczepisz na jeden rodzaj, a dopadnie inny.. Nie wiem jaki w tym sens.. No chyba, ze grypa moze mieć łagodniejszy przebieg... Ale nas jakos grypy omijają. Na początku "mody na szczepionki" mąż sie zaszczepił i wyjatkowo w tamtym sezonie masakryczna grypa go rozłożyła wiec stwierdził, ze nie ma sensu.

dzieki za odp . ja raczej bylam i jestem nastawiona na NIE jesli chodzi o grype. chcialabym w przyszlym tyg zaszczepic go na pneumo i meingokoki --- niby tak trabia o tym ze warto ale ja sama nie wiem.....

Gość o kurka ale tu puste łby
siedzą. co za idiotka odradza pneumokoki i menigokoi? takie niedoksztalcone ci.y niech sie nie wypowiadają.to jest szczepionka tez przeciwko sepsie, ostatnio na nią chorowalo wiele dzieci, nie chcesz to nie szczep, albo lepiej sie przyznaj sie cie nie stac na tą szczepionkę lub stac tylko wolisz za tą kase w lumpeksie zakupy zrobic. babcia ci powiedziala zeby nie szczepic? lecz się tumanie, jak zrobi sie z dziecka roslina to zrozumiesz swój błąd.

do wpisu wyzej ----- ja na pneumo i meingokoki bede szczepic a jak ktos ma inne zdanie to jest juz jego decyzja , nie kazdego stac na wylozenie 1000 zl na szczepionki (tak tak 3 dawki na pneumokoki za ok300zl plus 100zl za meningokoki)

Gość a co sadzicie o
broncho-vaxom?

Gość nie ma szczepionki przeciw
sepsie !