Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafaja

eee, stanik

Polecane posty

Gość fafaja

czesc dziewczyny prosze was o pomoc zupelnie nie znam sie na "normalnej" numeracji biustonoszy (tzn. 70 b, 85 c itd.). mam nadzieje ze wy to znacie. wiec skoro moje "rynkowe" staniki (od chinczykow) maja rozmiar 36/80 to w tej normalnej numeracji jaki to bedzie rozmiar???? blagam pomozcie!!!

nie kupuj stanika na nr tylko przymierz sobie. te rozmiary sie róznia między soba. zmierz sobie obwód pod biustem to będziesz wiedziała mniej więcej. w sklepie tylko miseczke dobierzesz taka która najlepiej leży

Temat staników jest mi bardzo bliski :) Jeszcze dwa lata temu nosiłam źle dobrany stanik, podobnie jak wiekszośc Polek, 75B ;-d Dzieki Lobby Biuściastych noszę śliczny, wygodny i dobrze dobrany biustonosz.http://forum.gazeta.pl/forum/f,32203,LOBBY_BIUSCIASTYCH_.html Idź tam:) Pomogą Ci ;)

Gość fafaja
no tak, tylko ze ja chcialam zamowic sobie stanik przez neta i niewiem jaki rozmiar...

Gość wstaw fotę Panowie
popowiedza Tobie jaki numer stanika nosisz :P

to ja Ci powiem ze nawet jak dowiesz się jaki rozmiar nosisz to i tak możesz nie trafić. ja mam staniki 70d, 75 c- i wogóle różne mogą się rozmiary trafić. ale jeśli chcesz kupić przez internet to ja Tobie nie pomogę z tym rozmiarem

fafaja - to na stronie musi być rozmiarówka podana. Zmierz sobie ile mamsz pod biustem, ile w biuscie i posuzkaj na tej stronie tabelki z rozmiarami, jaka miseczka ile cm ma w biuscie. Wielu producentów ma inne parametry (tak jak przy pozostałych ciuszkach). taka tabelka jak jest tutaj http://www.rozmiar.com/stanika.php

Gość fafaja
pod biustem mam 78 cm, a w biuście mam 90 cm. wiec jaki to bedzie rozmiar? bo sie w tych tabelkach kompletnie nie lapie...

Gość Roommasterka
No właśnie 80 cm obwodu pod biustem to 36 angielskie. Nic nie pisze o miseczce tu.

Gość DO 78/90
z brytyjskich marek takich jak Freya, Panache, Fantasie powinnaś nosić rozmiar 70D ewentualnie 70DD

Gość a dlaczego nie wiem
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ powyzej masz stronke z roznosciami i rowniez przelicznikiem rozmiarow i kalkulatorem. Pod biustem masz zmierzyc na maksymalnym wdechu i ten wymiar wpisujesz. Wazne jest zeby biustonosz mocno sie trzymal. Wiesz...kalkulator poda Ci rozmiar,ale musisz liczyc sie z tym, ze niektore staniki sa bardziej rozciagliwe, inne mniej. Najlepiej kup kilka jesli kupujesz przez internet, zmierz i odeslij te ktore nie beda pasowaly

Gość a dlaczego nie wiem
na maksymalnym WYDECHU mialo byc, sorki.

fafaja - wg. tej mojej tabelki to masz 80B. Ale czy producent u którego chcesz kupic stanik ma takie same parametry - trudno powiedzieć... to tak jak z obwodem bioder - dla jednego 98-102 cm to rozm. 40 a dla innego to już 42 :(

też nosiłam źle dobrane biustonosze, teraz wiem, że pod biustem stanik powinien nieco uciskać(potem sie i tak troche rozejdzie), a miseczka musi okalać całą pierś, aż pod pachę. wtedy jest idealnie, a biust wygląda bosko :)

Gość ktoś ktoma 78 cm POD BIUSTEM
w żadnym wypadku nie może nosić staników w rozmiarze 80!!! przecież taki obwód bedzie za luźny! polecam jak wspominałam wcześniej rozmiar 70 D lub 70DD trzeba dobrać, bo staniki róznych producentów mogą się od siebie różnić, baa nawet różne modele jednego producenta mogą się różnić wielkością dlatego warto wczesniej poczytać o stanikach co piszą na temat danego modelu osoby, które już są w posiadaniu stanika: http://kataloglmb.blox.pl/html