Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca wlascicielka

1,5 mies piesek na spacer?

Polecane posty

czy mozna juz z 1,5 mies pieskiem wychodzic na pole? dodam ze jest po szczepieniu.

To zależy z czym jest szczepiony.Jeśli z taboretem,to moze miec poczatkowe problemy z poruszaniem sie. Poza tym odradzam pole,bo może trafic pod koła kombajna albo innego traktora

Gość pies to nie zabawka
Wytłumaczcie mi jedno?????? czemu przed kupnem psa nie poczytacie na ten temet????? ja nim kupilam to przeczytalam 2 ksiazki i dopiero kupilam i nie muailam zadawac takich glupich pytan.... trzeba byc odpowiedzilanym gdy sie decydujesz na psa

:D:D:D oj Daniel... ty łajdaku!!! Oczywiście, że można a nawet trzeba! Moja sunia miała 7tyg. kiedy ją kupiłam i od razu wychodziłam z nią, nawet 8 razy dziennie (!) jeśli była taka potrzeba. Nic złego jej się nie stało i szybko zrozumiała, że "te sprawy" załatwia się na zewnątrz.

czytalam i duzo rozmawialam z hodowca :) ale wole jeszcze poczytac jak robia inni wlasciciele :)

no to dupa to była nie hodowca szanujący sie hodowca nie oddzieli szczeniak od suki przed 8 tygodniem życia Twój ma 6 tyg. i juz jest poza domem szlag mnie trafia na takich "hodowców"

Gość zaloze sie ze ten
"hodowca" sprzedaje psy bez papierów... boże, czemu ludzie są tacy głupi?!

Gość zaloze sie ze ten
mozesz z nim wyjsc na dwor, ale zdne spacery i komtakt z innymi psami - dopiero jak skonczycie wszystkie szczepienia (powinny byc 3). wychodzisz tylko po to , zeby sie odlal/zalatwil i wracasz. uwazaj, zeby niczego nie zjadl nie lizal i takie tam pzdr

Gość za wcześnie na kontakty
W wieku 6 tygodni należy wykonać pierwsze szczepienie na nosówkę i parwowirozę. W 8 tygodniu życia wykonuje się doszczepianie. Tym razem szczepionka powinna być szersza (od 4 do 10 chorób). Po kolejnych 3 tygodniach wykonuje się szczepienie przypominające. Przed ukończeniem 4 miesiąca należy zaszczepić szczenię przeciw wściekliźnie. Proszę pamiętać, że dopiero dwa tygodnie po pierwszym szczepieniu można kontaktować szczenię z obcymi psami. (!!!) Wcześniej grozi to zarażeniem poważną chorobą wirusową, co może mieć fatalne konsekwencje. Wczesne szczepienie pozwala z kolei na takie kontakty, co sprzyja socjalizacji szczenięcia.