Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawy rodzinnneee

KOntakty ojca z dzieckiem po rozwodzie?

Polecane posty

Gość sprawy rodzinnneee

Mam pytanie.Jak czesto widujecie swoje dzieci?Do ojcow , ktorzy maja dziecko i jest przy matce.Czy zabieracie je do siebie na noc? jAKI macie stosunek do nowych partnerek.

Gość victoria-13
Moi rodzice są po rozwodzie 6 lat (ja mam 14) wię nie wiem czy sie wypowiedziec bo pytanie kierowane do ojcow wiec raczej nie dla mnioe

Gość sprawy rodzinnneee
A jak bylas mala.Jak czesto widywalas sie z ojcem.Spedzalas u niego weekendy.

Gość sprawy rodzinnneee

Napiszę to z perspektywy dziecka rodziców rozwiedzionych ;) Inaczej to przechodziłam bo miałam już 18lat,więcej rozumiałam itd.Brat natomiast miał 9 kat. Mimo że my zostaliśmy z mamą to czuliśmy że mamy tatę.Że jesteśmy dla niego najważniejsi,że możemy na niego liczyć,że jesteśmy przez niego nadal kochani. Spotykaliśmy się z nim kiedy tylko chcieliśmy - ja jawnie,brat na początku z ukrycia bo bał się pewnie reakcji mamy.Nie potrzebnie ;) Tata jest związku z inną kobietą,ma z nią wspólne dzieci,minęło parę lat i jest dobrze ;) Nie ma problemu jak ,,ta" kobieta jest w moim domu,bawi się z moim dzieckiem,czy jak ja czy brat nocujemy u nich.Mama mimo że została strasznie zraniona przez najbliższych w końcu się z tym pogodziła.Jest mądrą kobietą i potrafi rozdzielić dobro dzieci (ja już jestem dojrzałą kobietą która ma swoją rodzinę,bat ma 17 lat) od tego co ma ze swoim byłym partnerem.Niestety nie każdym się to udaje. Z rodzicami też przez jakiś okres nie było tak fajnie.Tzn mama jako kobieta zraniona też robiła rózne ,,cyrki".Ale ja pewnie i niejedna z nas by też się tak zachowała ;) Teraz potrafi spotkać się na kawie,obiedzie z tatą i porozmawiać z nim o ich spólnych dzieciach,o wnuku itd.Duża rolę odegrali też moi dziadkowi(rodzice mamy) nie wtrącali się w ich sprawy,nie grozili zięciowi itd. Dzięki temu często teraz po latach tata gości u dziadków na imieniach czy też przy świątecznym stole.

Ja z mężem rozeszlismy sie 4,5 roku temu a nasza córka ma prawie 8 lat a z widzeniami jest różnie. No poczadku widywał córke co tydzień lub 2 albo nawet w tygodniu jak miał czas i ochote a teraz mieszka doleko od nas prawie całą polske musi przejechać ale widują sie co miesiąć lub półtorej zależy od ojca oczywiście bo ja nie zabraniam kontaktów z dzieckiem wręcz na nie nalegam bo córka też ojca potrzebuje. A jesli chodzi o nocowanie to tak zawsze jak sie z córka widzą to jadą do dziadków i tam nocuja razem w czasie wakacji jedzie do niego na tydzień 2 i dzięki temu mała nie czuje sie żle w tej sytuacji ze rodzice osobno mieszkają