Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolitkaaa

PYTANIE O SOCZEWKI!!! prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość lolitkaaa

nosze soczewki od niedawna, badałam wzrok w vission express i dali mi miesięczne marki iWear xr comfort, moja wada to -1. i mam w związku z tym pytanie... czy jak skończą mi się już te soczewki to bede mogla kupić innej firmy ale oczywiście o tych samych parametrach?? np. air optix?? :( prosze napiszcie

Gość sacked
a jak to jest z pierwszą wizytą i kosztami? z tego co wiem robi sie badanie i dostaje pare soczewek np. dwutygodniowych do noszenia - a co z plynem do pielegnacji soczewek? i pojemniczkiem w ktorym sie to trzyma? ile to w sumie kosztuje?

Gość lolitkaaa
no więc tak, w vission express nie płącisz za badanie jeżeli kupisz u nich soczewki lub okulary (jesli nie kupisz to badanie 65zł) ja odrazu powiedzialam ze chce soczewki miesieczne i po badaniu przepisala mi je, zakupilam tej firmy co pisalam wyzej, 6sztuk 140zł a wielki plyn za 45zł ale sa tez mniejsze za 25zł. i w duzych opakowaniach plynu sa przewaznie pudeleczka gratis do soczewek a samo pudeleczko z 5zł kosztuje

Gość lolitkaaa
aha i oczywiście okulistka nauczyla mnie zakladac soczewki i te ktore u nich wlozylam dostalam gratis i juz w nich wrocilam do domu

Gość sacked
a to nie jest tak ze najpierw dostaje sie pare soczewek (tylko pare) do "wypróbowania"? a dopiero potem sie kupuje te 6 szt? ponoc moga nie pasowac, cos uwierac itd.? aha i jak swie ma rozne wady na jednym i drugim oku to trzeba kupic dwa opakowania - 6szt z jedna wadą i 6 szt z druga wadą? i jak to jest - sa soczewki na lewe oko i na prawe czy bez roznicy? duzo pytan bo sie zastanawiam nad noszeniem;)

Gość xyxyx
Hmmm pudeleczko na soczewki zawsze jest w plynie niezaleznie od tego czy kupujesz maly, sredni czy duzy. Przynajmniej w tych solo care. Ja mam taka wade wlasnie ze w jednym oku inaczej niz w drugim. W tym miejscu co pierwszy raz mialam badanie i kupowalam soczewki (dodam ze to nie bylo vision ex.) soczewki mozna bylo rozkompletowac i np. jesli sie chcialo to mozna bylo kupic 2 soczewki, kazda o innych parametrach, przynajmniej te na minusie. A teraz zamawiam przez neta, to kupuje 2 osobne opakowania, jedne z wada odpowiednia dla lewego, a drugie dla prawego oka.

Gość Tak w zasadzie to
nie ma roznicy wazne tylko zebys sie nie pomylil i nie zalozyl soczewki na lewe oko na prawe (jesli masz 2 rozne wady inna na lewym i prawy), ale wlasnie dlateto na pojemniczkach zwykle sa oznaczenia, np na jednej czesci pisze r- i powiedzmy ze tam wkladasz prawa) a najlepiej zawsze zdejmowac lewa i od niej zaczynac, wtdy sie nie pomylisz

Gość sacked
aha czyli póki soczewka jest nowa to moge ja zalozyc na lewe jak i prawe oko? no tak, w sumie to logiczne... ale jeszcze powiedzcie mi ile wynosi koszt CAŁEJ pierwszej wizyty? (badanie, para soczewek, płyn, pojemniczek, cos tam jeszcze). Ile wyniosło u was? Krucho u mnie z kasą chwilowo i nie wiem czy mi wystarczy czy zaczekac jeszcze chociaz chce w koncu dobrze widziec.... P.S. jestem dziewczyną;)

Gość lolitkaaa
sacked------> w vission express badanie jest gratis jezeli kupisz u nich soczewki w ten sam dzien a zapewne kupisz:) bo tam nie ma zadnego problemu z doborem, badanie trwa jakies 2 godziny, no moze krocej i przepisuje ci soczewki i na miejscu kupujesz a wychodzisz do domku w parze soczewek gratisowych ktore uczylas sie zakladac:) jak cos to pisz, odpowiem na wszystko