Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmiana planów

Chcę wymówić umowe o pracę na czas określony - co mi grozi?

Polecane posty

Gość zmiana planów

Dwa tygodnie temu zaczęłam prace z umową na czas próbny na 3 miesiące. Jednak teraz znalazłam lepszą pracę, która zaczynalaby się 2 miesiące przed końcem tamtej pierwszej pracy, w której juz pracuję. Czy ktoś wie co mi grozi jeśli zerwę taką umowę, gdyby obecny pracodawca nie zgodził się na wczesniejsze rozwiązanie jej za porozumieniem stron? Czy to mi będzie bruździć w przyszłości?

Gość ja i tylko znowu ja
a skad masz pewnosc, ze ta bedzie lepsza skoro tu tak krotko pracujesz?

Gość zmiana planów
Ryzyk-fizyk ;-) ale tu gdzie sie zatrudniłam teraz to jest zupełnie niezgodne z moim wykształceniem i zainteresowaniami - po prostu nie było czego innego, a pracy potrzebowałam, to stanowisko właściwie robotnicze nie jest źle ale znalazłam pracę jak się zdaje wymarzoną dla mnie gdzie wykorzystam swoje umiejetności, zainteresowania, na dodatek blisko mojego domu, taka jaką sobie wymśliłam juz dawno i w jaki sposób do tej pory dorabiałam na zleceniach jestem w rozterce, chętnie te 3 miesiące dokończyłabym, ale nowa praca na mnie czekać nie będzie, a takiej okazji może nie być długo ... rany, juz sama nie wiem co robić 😭

Gość zmiana planów
hallooooo

Gość zmiana
masz okres wypowiedzenia 2 tygodnie i tyle, zawsze masz prawo zlozyc wypowiedzenie...

Gość zmiana planów
no , niezupełnie tak jest :-O Przepis art. 33 kp stanowi, że przy zawieraniu umowy o pracę na czas określony, DŁUŻSZY niż 6 miesięcy, strony mogą przewidzieć dopuszczalność wcześniejszego jej rozwiązania za dwutygodniowym wypowiedzeniem. Ja mam umowę na 3 miesiące.

Gość zmiana planów
ktos sie wypowie?

Gość sprawdź co jest napisane
w umowie ktorą podpisałaś na temat wcześniejszego jej rozwiązania

Gość dokladni na umowie napewno mas
masz wszystkie warunki:) a pochwal sie co to za praca:)

Gość kaczulinnna
okres wypowiedzenia takiej umowy to 2 tygodnie - (przy okresie próbnym, który zawarty jest na czas 3 miesiące (dłuższy nie może już być)).