Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytusssss211111111

pomocy moja coreczka nie chce jesc jestem zdesperowana pomozcie

Polecane posty

Gość edytusssss211111111

witam moje prawie 6scio miesieczna corcia nie chce jesc. od trzech dni marudzila przy jedzeniu plakala histerycznie ale jaos przynajmiej wieczorem udawalo sie ja nakarmic teraz probowalam przez godzine caly czas plakala az zrezygnowalam i dalam jej tylko pic i usnela. przed tym wszystkim zjadala 180 trzy cztery razy dziennie i do tego sloiczek biadku. zaznacze ze zageszczam jej mleczko kaszkami ryzowymi(smakowymi) niewiem juz co robic. zauwazylam takze ze ma troszeczke podkrazone oczka. blagam pomozcie:(

Gość edytusssss211111111
a zapomnialam dodac ze wczesnej gdzies miesiac temu tez tak miala i lekarz zalecil dawac jej witamine c i debridat i znowu zaczela jesc normalnie a teraz wit.c nie dziala a reszty lekarstw juz nie mam

Gość cdsadzsxcxfvcxv
może ząbki jej wychodzą, nie martw się nie zagłodzi się, jak nie przejdzie to zabierz dziecko do lekarza

Gość edytusssss211111111
pomocy jeszcze moze ktos napisze

a może ząbki???? moja mała ma teraz 6 m-cy, a jak skonczyła 4 zaczeła strajkować mi z jedzeniem...doszło do tego wkładałam jej butle ciągnła 3 razy i wypluwała.. do tego płaczi nie wiadomo o o chodzi.. mleko musiało być chłdne.. naprawde był ciężko...a pare dni późie pokazały sie ząbki... teraz mała wcina jak szalona! mojej małej ząbki wyszły szybko, al 6 m-c to czas na ząbki.. może wtym jest poblem... jak ciągnie butle to ją boli.... pozdrawiam

Gość edytusssss211111111
janka z tym sie zgidze ze moga isc zabki tylko ze pije normalnie i juz probowalam chlodna kaszke i nic:(

Wiesz co, ja próbowałam co jakiś czas jej przystawić butle.. raz pamietam ne jadła mi 6 godzin i po przystawieniu mimo takiej przerwy dalej płakała.. zjadłacba p 8 godz. 60ml mleka!!! podjesz jej kaszke butlą czy łyżeczką??? jeli to ząbki to chyba łyżeczką powinna zjeść co nieco! ni e musiałaby wedy naciskć dziąsełkami smoka!

Dobrze ze pije przynajmniej się nie odwodni... czyli co.. jak podajsz jej mleko to nie pije..a jak herbatke, wode, sok to pije??????????

Gość edytusssss211111111
wiesz po ciezkich meczarniach cos tam zjada a lyzeczka moze jesc ale tylko obiadki a kaszke juz nie

Gość edytusssss211111111
no dokladnie soki herbatke pije a kaszka bllllee nio i jeszcze moze zjesc obiadek ale musi ja ktos zagadywac zeby zjadla .....teraz bo przed paroma dniami nie bylo problremu

Gość edytusssss211111111
wiez wszystkiego probowalam najgorsze to ze nie mam kasy zeby jechac prywatnie a jak pojade na pogotowie to zaraz ja zostawia zeby zrobic jej badania a tego nie chce bo jest sezon gryp i przeziebien a wiesz jak to szpital

dziwne.. tak jakby jej kaszka nie smakowała.. moja wcina kaszke łyżeczką. robie ją toszkę bardziej gęstą (nie wiem jaką sie robi do butli) i np jak ze 120 ml. wypije 60 mleka i wypluwa smoka to z reszty jej robie kaszke i wcina aż miło!! ale twoja kruszyna to prawdziwa zagadka!

a od kiedy ci tak nie chce jećść... pare dni czy tylko dziś? albo napisz ile mleka i obiadku dziś zjadła???

Gość edytusssss211111111
a wiesz zebys wiedziala moze zczywiscie jej zabki wychodza bo tak wszystko do buzi bieze i szura po dziaselkach a drugie ze chrupki je i pol zupki zje moze cos z mlekiem nie tak juz sama nie wiem

Gość edytusssss211111111
wiesz to moje pierwsze malenstwo i niewiem co mam robic i co sie robi w takich sytuacjach

jak pcha rączki do buzi to napewno ząbki.. do tego się pewnie ślini... pewnie ją swędzą... albo bolą... nie pakuj... jeśli je chociaż mniej, jeśli pije to nie jes źle... a teraz pewnie śpi smacznie...?? chociaż może sie budzić w nocy... jutro albo w pon możesz kupić w aptece taki żel na dziąsełka BOBODENT.. działa chłodząco i pdobno pomaga.. ja czasem małej smauje na noc jak już widze że nerwowo wkłada do buzi piąstkę...!

to też moje pierwsze maleństwo.. ucze sie wszystkiego ale akurat ząbki przerobiłam jak mała miała 4,5 m-ca do tego byłam zagranicą na wakacjach jak jej te ząbki wychodziły... zero pmocy, ani bobodentu... a po 2-3 dnich problemów z jej niejedzeniem okazało sie ze widać dolne jedynki... obejrzyj dlne dziąsełka małej.. bo podbno pierwsze wychodzą dolne jedynki kiedy rodziłaś?

Gość edytusssss211111111
ja rodzilam 25 kwietnia no zeczywiscie wszystko co piszesz to jej objawy zobaczymy dziekuje za rady:)

a z tym lekarzem to bym się wstrzymała. chociaż decyzjanależy do ciebie.. ale skoro mała je.. chociaż mniej... jeśli pije.. to nie powinno być tak źle... gorzej jakby nic nie przyjmowała... a oczka podkrążone może mieć ze zmęczenia... bo jak cie cos boli to nic miłego, prawda...? no a wponidzałek ... jak bedziesz chciała pójdziesz sobie do swojej przchodni.. no bo teraz co powesz.. że dziecko ci mniej je??? przy tych ząbkach może też mieć gorączke? masz jakis czopki przeciwgorączkowe?