Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bakarat

Co mogę robić po liceum bez matury???

Polecane posty

Gość gość
Lubisz gry zostan ytuberem niektorzy nawet dostaja 3 tys za film pozdrowionka HaiPad

Gość Liza79
Ja też jakoś nie zdałam matury z matmy (PP) w maju i na poprawce też niestety nie:( Teraz czekam ma kolejny maj i wcale nie myślę,że jestem DEBILEM-jak to niektórzy z was uważają! W rezultacie nam humanistom matma daje solidnie w d... Znam ten ból ale trzeba walczyć,żeby móc spełnić swoje plany. POWODZENIA

Gość masssłowska
3 moje koleżanki z klasy idą do Studium Dziewulskich na Protetyke i Efekty Specjalne. Pozostała częsc wybrała też szkoły policealne... Czyli jest rozbieżność ale kazdy wybiera to co po prostu czuje ze powinien i w czym moze czuć sie najlepiej. I nie przeszkadza absolutnie to ze jest to szkoła policealna.

Najważniejsze by kochać to, co kochają inni. I prze nigdy, nigdy, nie być sobą.

Gość milllenka89
Mozesz wybrać szkołe policealną, i to wybrać taki kierunek zgodny z własnymi zainteresowaniami. Takich kierunków jest dużo.

Gość fargo18
no wiesz co masz dwa wyjścia w sumie tylko bo albo idziesz do pracy, albo kontynuujesz naukę w szkole policealnej - nie zawsze musisz mieć maturę przecież, żeby dalej się uczyć. Wiadomo jak po tym zechcesz iść na studia to musisz ją zrobić. Poczytaj sobie zresztą tutaj http://www.sukcesedukacja.pl/ jakie są ogólne wytyczne, żeby cie ktoś przyjął. Ewentualnie jeśli nie chcesz policealnej to jeszcze jakieś kursy zawodowe ci zostają i wtedy praca :)

Gość gość
Macie racje, szkoły poliecealne sa ok, i ja też nie uważam ze pojscie do nich jest czymś mało fajnym.

Gość gość
Ty zdasz maturę! Uwierz w siebie! Ja też z matmy nie jestem wybitny, a zdałem za pierwszym podejściem. Nam facetka powiedziała, by zrobić wszystko co potrafimy, jeśli nie rozwiążemy całego zadania, trudno, wypiszmy dane, wzory, wyliczmy co umiemy, jeśli trzeba narysować - narysujmy. Wszystko co zrobimy jest punktowane na maturze, nie gotowe zadanie, czy wynik. Dałem radę, więc ty też sobie poradzisz :-)

Gość gość
Oj tak , pozytywne nastawienie to połowa sukcesu, ale wiedza tez sie liczy. Bez tego jednak nie da sie zdać matury :(

Gość cezareczek
Myślę, że szkoły policealne są dobrą alternatywą. Można zapoznać się z ofertą: www.zak.edu.pl

Gość gość
Jeśli tylko masz takie zainteresowania to przecież nikt Tobie nie broni abyś poszła na taki kierunek. Mysle ze w dzisiejszych czasach o wiele prościej będzie Tobie znalezć pracę niz po fryzjerstwie.

Gość gość
jkak jestes kobieta to idz do gogo duzo zarobisz a przy okazji jakies studium

Gość gość
W stolicy polecam szkołę Dziewulskich,ale ktos juz o niej wspominał.Ja tylko dodam ze moja siostra chodzi tam juz 2gi rok na jesli dobrze pamietam kolejność wizazystka-stylistka-projektantka i udało sie jej pracowac juz przy jednym projekcie,nie tam w ramach jakis praktyk,ale normalnie za pieniadze.

Gość max_93
Ej ej nie przejmuj sie, i nie sugeruj co pisza inni o tym, ze nie znajdziesz pracy bo to tylko takie dogryzanie! Ja po liceum, ale bez matury poszedlem do szkoly policelanej wiec mysle ze spokojnie mozesz tak jak ja zapisac sie do takiej szkoły. Ja teraz ucze sie na techniku bezpieczenstwa i higieny pracy, duzo czytalem i wydaje mi sie ze taki kierunek jest przyszlosciowy :) Bylo duzo szkol do wyboru ale koniec koncow wybralem szkole Nova centrum edukacyjne w gdansku i jestem zadowolony. Poziom nauki wcale nie jest taki jak wszyscy mowia ze slaby, ja sie duzo ucze a nauczyciele sa egzaminatorami wiec wiedza dokladnie czego nas na uczyc. pzdr

Gość gość
Bez matury? Wywóz nieczystości, opróżnianie szamba, układanie kostki brukowej, itp. To praca dla Ciebie.

Witam! Przed rozpoczęciem szukania pracy warto sprawdzić swoje predyspozycje zawodowe, a brak matury to nie przeszkoda w jej szukaniu. Zawsze można wybrać przecież szkołę policealną lub kursy zawodowe. Warto zatem wykonać test predyspozycji zawodowych, dzięki któremu łatwiej określisz swoje preferencje i otrzymasz propozycje branży, w której będziesz się czuć dobrze. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na kierunekrozwoju.pl Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju

Gość Krfawy zabujca
Kunaaa! Masz czlowieku tyyle morzliwosci! Np. Sprzątać ulice, roznosić ulotki/gazety, myć toalety publiczne, pracować jako pomocnik w McDonaldzie i wiele innych tego typu, POWODZENIA!!

Gość gość
możesz robić całą masę różnych rzeczy, poza tym, nikt nie pyta na rozmowie kwalifikacyjnej czy zdałeś maturę, pytają o wykształcenie, a kończąc szkołę średnią, masz wykształcenie średnie. proponuję Ci jednak pójść do jakiejś szkoły policealnej, fajne kierunki są, na pewno coś znajdziesz dla siebie. ja tak zrobiłam i chociaż nie mam matury,( niestety matematyki nie udało mi się zdać), zdobyłam zawód w którym teraz pracuję i zarabiam trójkę, można? można.

Gość gość
Co jest w tych szkołach policealnych że wlasnie coraz wiecej osób się na nie decyduje. Czy jak w przypadku Cosinusa decyduje tutaj to że jest to bezpłatna szkoła?

Gość Ramfinia
Przyznam, że nie kojarzę tej szkoły Cosinusa, to co mnie się kojarzy z wizażem to Dziewulscy. Ale oczywiście każdy wybiera taka szkołę jaką albo ktoś mu poleca,albo słyszał ze jest dobra. A takich szkół rzeczywiście nie brakuje-tylko czy są to szkoły na wysokim poziomie nauczania ? Co do Dziewulskich to prześledźcie sobie ich FB :)

Gość deisu
Dziewulscy to klasyka nauczania w tym kierunku w naszym kraju. Charakteryzacje ich wykładowców i absolwentów są rewelacyjne. Nic dziwnego, że wielu z nich pracuje u najlepszych w USA. Zresztą sami możecie zobaczyć i ocenić ich prace :)

Gość Mirwel
Ja czasami śledziłam realizacje ich wykładowców i absolwentów w programie "Twoja Twarz Brzmi Znajomo" i bardzo mi się podobało to w jakim wydaniu były wszystkie charakteryzacje. Myślę, że osoby zainteresowane nauką powinny się zainteresować Studium Dziewulskich w Warszawie :)

Gość gość
W tej szkole wykładaja najlepsi nauczyciele, mający odpowiednie wykształcenie zeby uczyć w takich szkołach policealnych. Jesli nie dostałas sie na Studia a nie chcesz marnować czasu to jest to dobre rozwiazanie.

Gość wiwienn2h
masz liceum bez matury-=masz wykształcenie srednie. Mozesz zdobyc okolo 30 zawowdów w rocznej szkole poliealnej. (od kucharza,majstra,ogrodnika,instruktora fitnesu,po opiekuna,sterylizatora,animatora...i sto innych ).Sa czesto bezplatne.A PRACA -z wykszt,srednim: 1.fizyczne-sprzatanie,pomoc ogrodnika,magazynier,market,kasjer. prace na produkcji przy tasmie.prace w zbiorach owoców. 2.Prace w gastronomii-robienie pizzy,zmywak,kelnrowanie. 3.sprzedawca-tylko jak masz predyszpozycje,klase,kulture,prezencje itp (niekoniecznie szmateks,ale nawet jakis tam HUGO Boss) 4.callcenter-siedziesz 8 godz i odbierasz tel. 5.roznszenie ulotek,parkingowy 6,Opiekunka dzieieca lub starca 7.Kierowca tira,rozwozenie pizzy,pieczywa itp 8.pracownik pralni,listonosz. Niektorzy pracodawcy nie patrzą na CV i wyksztalecenie- przyklaem jest moj kuzyn ,ktory ma srednie wyksz.i imał sie juz 100 zawódow, m,in był sekretarką w waznaej firmie,bo jest lalusiem i ma dobrą prezencję. Zalezy jakie masz hobby,pasje w czym jestes dobry. Mozesz byc didzejem,barmanem,mozesz fotografem weselnym i zbijac 5 tys co weekend.Mozesz otworzyc warsztat naprawczy. Wiem ,bo chodze czesto do Urzedu Pracy -jakie są zawody z wykszt.srednim.(zdarzają sie nawet prace biurowe!). Oosoby bezrobotne do 26 r,z, niewykwaliikowane,maja duze ułatwienia,szkolenia,staze,przyuczenia itp.Glowa do gory.

Gość gość
Nie macie matury? TO ŻADEN PROBLEM! Nie ma co się martwić o swoją przyszłość wystarczy zapisać się do szkoły policealnej Nova Centrum edukacyjne i zdobyć kwalifikacje zawodowe! Sprawdźcie sami: http://www.nova.edu.pl/ Każdy znajdzie dla siebie to co lubi :)

Gość Polinka1423
Ja zastanawiam się czy nie pójść na ten rok na np Wizaż i Stylizacja do Dziewulskich a potem spróbować ponownie podejść do matematyki ":) W końcu przynajmniej zdobędę jakiś warsztat i będe mogła dorabiać na wizażu no i poznam ciekawych ludzi!

Gość gość
Możesz zrobić jakiś kurs, to sie zawsze przydaje, https://www.cognity.pl/ A zawsze możesz zaocznie, wieczorowo maturę zrobić potem ewentualnie jakieś stuia