Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sprytne kąpanko

Wanienka Puj! Musicie to zobaczyć!

Polecane posty

Gość summer baby
hehe, ja tam kasy zbyt duzo nie wywalilam bo kupilam ta wanienke na ebay, w przeliczeniu za jakies 30 zl. Byla jeszcze w oryginalnym pudelku a w malym mieszkaniu bardzo przydatna :)

Gość Ja uzywalam Tummy Tub
Rafinka na pewno 200 zl nie wywalilam :) Mieszkam za granica a tutaj Tummy Tub kosztuje tyle, co zwykla wanienka. Nawet robia specjalne stojaki, ktore mozna uzywac do Tummy Tub i do zwyklej wanienki. A dziecko w tym wiadrze jest tak samo zwiniete jak w brzuchu mamy. Zreszta juz pisalam, ze moim dzieciom sie to podoba :) Wiadomo, ze i w zlewozmywaku mozna dziecko wykapac ;) No ale przeciez jakis przeplyw kapitalu musi byc :D Wiadomo, ze na dzieciach najlepiej sie zarabia (pampersy, sloiczki, mleko modyfikowane, bajeranckie wozki itp.) Tak naprawde bez 60 % rzeczy, ktore kupujemy dla dzieci moglibysmy latwo sie obyc, a mimo to i tak wydajemy kase :) A dla mnie kupno wanienki czy Tummy Tub to byl ten sam wydatek.

Tak jak napisałam - jak kto lubi. Ja dla moich dzieci miałam podobny zestaw jak ten http://www.allegro.pl/item772282755_komoda_przewijak_wanienka_cam_asia_od_reki_w_wa.html Tańszy odpowiednik to taki http://www.allegro.pl/item769058620_wanienka_przewijak_komoda_regal_kapielowy_0045.html Wszystko co potrzebne do toalety dziecka w jednym miejscu, a po demontażu normalny mebel ( w przypadku zestawu nr1)

Gość Sprytne kąpanko
Przecież jak tylko dziecko siada można przesadzić je wanny. :) I ja zamierzam tak zrobić. Jadę za 2 tyg. do Kopenhagi i mam zamiar przywieźć sobie tą wanienkę Puj. Jak mały będzie siadał to kupię antypoślizgowe przyssawki do wanny Boon (albo tańsze w Mothercare) i będzie cacy. Mnie osobiście bardzo zależy na oszczędności miejsca, dlatego wybieram rzeczy kompaktowe, a Puj można rozłożyć na płasko a potem powiesić na haczyku na ręcznik i jest super. O kran i ewentualność uderzenia się o niego dziecka, też się nie martwię, bo u nas w łazience krany wychodzą ze ściany i są umiejscowione troszkę wyżej niż widziałyście to na filmie. Poza tym można używać jej nawet w zlewie kuchennym i gdziekolwiek indziej. Nie wiem, czy wiecie ale wielu ludzi na świecie kąpie dzieci w zlewach i umywalkach nawet kiedy te są już duże i siedzą, a nawet chodzą! Ja sama tak robiłam przy starszym. Miałam TummyTub, a potem poniekąd z własnej wygody przesiadłam się bezpośrednio do umywalek i zlewu. Jeszcze słówko do tych z was którzy nie chwytają idei TummyTub - wiaderko to nie służy do kąpieli per se, a ma właściwości anty-kolkowe i zdaje egzamin na 6+!!! Cały szkopuł w tym, żeby umiejętnie podtrzymywać główkę dziecka pod brodą za pomocą dwóch palców rozłożonych w literę "V" (victorię). Dziecko w wiaderku jest w pozycji embrionalnej, ma odpowiednio ciasno jak w łonie matki i momentalnie się w tym środowisku wycisza. Noworodka w Tummy nie umyjecie, ale robi się to wcześniej na przewijaku przed włożeniem dziecka do wiaderka. Buciki Puj też zamierzam obejrzeć i ewentualnie zakupić. :) Mam nadzieję, że niedługo dotrą do kraju nad Wisłą. :)

Gość Sprytne kąpanko
Jeszcze ktoś tu napisał, że w wiaderku nie widać ruchów dziecka, co jest oczywiście bzdurą, bo wiaderko jest przezroczyste (a woda też ...no chyba, że ktoś wlewa do wody tyle kosmetyków, że z wody robi się mętna ciecz). ;) Nie popadajmy w skrajności, drodzy. Trzeba najpierw czegoś spróbować, a później krytykować - nie odwrotnie.

Gość taka jaaa
a mnie się ta pierwsza podoba bo jedną ręką można wylać z niej wodę trzymając w drugiej bobasa a i nikt nie musi ci trzymać dziecka w czasie kąpieli i nie trzeba dokupować żadnych dodatkowych wkładek podtrzymujących dziecko :D moim zdaniem super! tylko pewnie drogie..jak wszystkie podobne wynalazki

Gość Sprytne kąpanko
Ano kosztuje sobie coś około 280 zł w przeliczeniu z USD. Ale może jak staną się bardziej popularne (sądzę, że całkiem prędko), to i pewnie cena będzie bardziej przystępna. Wiaderka też były kiedyś drogie, a dziś kosztują chyba za 100 zł, a używane około 80 zł.

Gość Puj hmmm moze i fajne
ale nazwe to ma dziwna..bez kitu. :P

Gość .trelemorele.
Podoba mi sie i Puj i Bato i wiaderko. :D

Gość .trelemorele.
Ojojoj ale slodziuchne! Awww... :D Sliczne dzieciaczki na tych zdjeciach!

Gość Ten maluszek w pomarańczowej
wanience jest prześliczny! :)

Gość Milunia_08
Je też miałam wielki dylemat jaką wybrać wanienkę dla Małej. W zeszłym roku w Stanach naoglądałam się różności dla dzieci i też między innymi wanienkę Puj.Przeraziła mnie jednak jej cena około 100$ z ciężkim sercem nie kupiłam jej i nie nie żałuję, na targach dziecięcych kupiliśmy takie cudo http://www.nowamatkapolka.pl/go/_info/?user_id=499&lang=pl za 150zł. Wanienka już na siebie zarobiła:-) w naszej małej łazience mieści się w kąciku przy tym jest ozdobą. Często wyjeżdżamy i tu też się sprawdziła. Nie mamy wanny więc wanienka jest niezbędna.