Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witajcie__

Ile realnie potrzeba pieniędzy na życie, utrzymanie dla jednej osoby?

Polecane posty

Gość witajcie__

Witam. Pytanie jak w temacie. Ile pieniędzy potrzeba na utrzymanie przez jedną osobę? Proszę o odpowiedzi osób, które żyją samotnie w wynajmowanym mieszkaniu(lub na kredyt). Proszę powiedzieć, jakie są realne wydatki przy skromnym życiu na jedzenie itd + wynajem, opłaty? Ja liczyłam sobie, jednak moje obliczenia mogą nie pokrywać się z prawdziwym życiem. Wyliczyłam sobie, że jeśli przeznaczę max 700zł na wynajem + opłaty, a do tego dodam pieniądze na jedzenie, życie to wyjdzie mi kwota około 1200-1300. Czy realnie wyliczyłam?

malo realnie 700zl za sam wynajem+czynsz i oplaty to wychodzi juz ponad1000zl jedzenie no to tak 300zl min na miesiac, do tego kosmetyki, jakies ciuchy,buty w miare potzreb

Gość kulenamole
problem jest taki, że inaczej powie osoba mieszkająca w Warszawie a inaczej np w Rybniku... więc pytanie, o jakie miasto Ci chodzi... moja siostra będzie wynajmować kawalerkę za 750 (z czynszem), ile wyjdzie jej za jedzenie i media to nie wiem, będę wiedzieć za 2 miechy;)

Gość witajcie__
Miałam na myśli kwotę 700zł już z opłatami, czynszem itd.

Gość witajcie__
Trójmiasto.

Gość kulenamole
nic poza czynszem Ci nei wliczą, no może czasami internet ale to też rzadkość

Gość kulenamole
no to przynajmniej wiadomo, że raczej w tej kwestii powinny wypowiadać się osoby mieszkające w tym miejscu, a nie np ja ze śląska... niestety ale co miasto to inne ceny

Gość witajcie__
Mieszkanie dwupokojowe z koleżanką.

no to co innego, w takim razie pisz ze wynajmujesz z kims w takim razie 1200 zl bedzie na styk, chyba ze masz jeszcze do utrzymania samochod albo bilety