Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak chyba bedzie lepiej

Porady na temat sposobów zwiazanych z zajsciem w ciaze

Polecane posty

Gość tak chyba bedzie lepiej

Witam, mam nadzieje ze podzielicie sie swoimi doswiadczeniami z innymi osobami ktore staraja sie o dziecko bez skutku Mam nadzieje ze znajdzie sie tutaj wielu zwolennikow ktorzy beda mogli w jakis sposob pomoc innym dziewczyna, sama jestem ciekawa jakie macie doswiadczenia czy sposoby, nie koniecznie musza byc one udowodnione naukowo :) Moze ja sie przedstawie :) Mam 20 lat, mowia na mnie Ada, wiec i wy mozecie tak do mnie mowic :) jestem z kochajacym mezczyzna i chcemy zaczac starac sie o dziecko, w zasadzie juz to robimy, ale jak narazie marne z tego skutki.. od tego miesiaca biore kwas foliowy, badania mam pozytywne :) Pewnie znajda sie tutaj nie mili ludzie ktorzy beda mnie obrazac, na swoje usprawiedliwienie moge dodac tylko ze zaniedlugo zostane panna młodą, wiec chyba nie mam nic do stracenia i moge podjac taka decyzje ;) oficjalnie otwieram nowy topik ;) a wiec zaczynajmy :) !!!

Gość przyszła mama.................
Już istnieje podobny topik :) Ja zaszłam w ciąże dzięki testom owulacyjnym, bo niestety mój cykl jest/był baaardzo różny.

Gość ddsa
Witaj, Ada...ja staram się od 2 cykli i na razie bez skutku. Mierzę temperaturę, obserwuję szyjkę i śluz...zajście w ciążę nie jest takie proste...niestety...22.10 robię test i mam nadzieję, że będzie pozytywny :)

nie wiedzialam ze istnieje podobny topik.. no ale coz w takim razie bedzie drugi ;) u mnie zaczyna sie 5 cykl.. martwie sie, bo owulacje mam na pewno ( zawsze mam dosc duzy skok miedzy 11 a 12 dc ) tylko ze cykl jest bardzo krotki.. czasem nawet 22 dni..

Gość ddsa
Moje cykle są rózne w ciągu 7 miesięcy ich długość wahała się od 22 do 43 dni...teraz też nie wiem jaki długi będzie ten cykl...ale w 15 dc miałam plamienie owulacyjne i spadek temp...a potem skok...i mam nadzieję, że się udało...:)

Gość ddsa
Tez o tym słyszałam...ale jeszcze nie próbowałam..;)...ja "po" wkładam sobie poduszkę pod pupę, by była wyżej...;)

w takim razie trzymam kciuki i to bardzo mocno :) ja nigdy nie mialam takich plamien.. no ale wiekszosc kobiet ich nie ma, bardzo chcialabym zobaczyc w nastepnym miesiacu 2 kreseczki, to dopiero moj 9 dc.. najdziwiniejsze w tym wszystkim jest to ze zamias plodnego ciagnacego sle sluzu juz dzis mam ten co pokazuje sie tuz po owulacji czyli taki metny ktory sie wogole nie rozciaga

Gość możeprzyszlamama
witam, my staramy się z męzem od 2 lat. Tyle ,że u nas problem jest zweryfikowany i raczej naturalnie dziscka począc się nie uda. W tym czasie jednak wiele czytałam i pytalam lekarzy ,więc miedzy innymi rzeczywiscie pomocne jest leżenie na brzuchu tak by pleminiki mogly spłynać w głąb (prawo grawitacji) czy np tzn swieca (nogi i bupu do gory), nie wskazany jest też codzienny seks ,bo obiżają się parametry nasinia, wzakzana jest, ale w ramach rozsądku dieta, by poprawić ogólną konycję przed ciążą i partner tez może zażywać jakieś witaminy dla panów . Powodzenia!

Gość taka ta czarna
Poprostu kochaliśmy się kiedy mieliśmy na to ochotę.Nic na siłe,bez presji.Po stosunku unosiłam biodra na pare minut do góry lub kochałam się z poduszką pod pupą.udało się za czwartym razem

Gość my staralismy sie
my staralismy sie 4cykle tez juz myslalam ze cos nie tak przeczytalam wtedy na internecie ze dobre jest wlasnie po stosunku polezenie z nogami do gory i ze skutkuja tez pozycje od tylu- "na pieska" no i podczas 4 cyklu tak własnie zrobilismy. Kochalismy sie od tylu a po stosunku powiedziałam do męza" weż mi potrzymaj nogi w górze" hehe śmiał się ze mnie jak cholera ale widocznie coś dało bo zaszłam w ciązę. Teraz jestem szczęśliwą mamą 4miesięcznego chłopczyka:)

Gość ja też...
ja też się staram z mężem o dziecko-drugie.Z pierwszą córą to nam się tak udało w 3 cyklu.Było naprawdę bardzo często :) ale nam się podobało tak,no i się udało.Teraz się staramy 4 cykl.Przyznaję,że podnoszę nogi w górę po,ale nie na długo :)

Gość no jak ty sie
"przytulasz" zamiast upraiwać seks to sie nie dziwie, ze nici z tego...nawet tyłek w gorze nie pomoze:P:D:D:D

Gość Wy powaznie
z tym unoszeniem nóg w górę? ale to musi komicznie wygladać!:D Myslalam, ze takie "metody" to tylko robienie sobie jaj i usłyszec o nich można tylko w dowcipach ale widze, ze to na powaznie.:classic_cool:

Gość Fassiiooll
hej dziewczyny ja tez staram sie od 4 cykli, nie wychodzi, ale ja chyba nie mam owulacji, bo testy nie wychodza bóli nie mam , sluzu tez owulacyjnego nie mam:(

Gość hela z wesela
Dziewczyny, jak to jest z testami owulacyjnymi? prawdopodobnie w 1 cylku trzeba testy powtórzyć kilka razy - czy za każdym razem kupujecie nowe czy jest ileś tam w 1 opakowaniu? (żeby starczyło na cały cykl), ile razy i jak często je powtarzacie w cyklu? przepraszam za głupie pytanie... ale zatanawiam się nad takimt estem tylko nie chcę na niego zbankturować ;)

Gość czyli dzieki takim testom
można sie tez dowiedziec kiedy mozna uprawiac seks bez obaw że zdarzy sie wpadka skoro pokazują kiedy jest owulacja?:D

Gość Idąc waszym tokiem rozumowania
to pozycja na jeźdzca nie grozi ciążą? :DF:D:D:D

Gość makupiczu
nie,nie Ja np. mam dziecko z pozycji na jezdzca:) Bo to nasza ulubiona pozycja

Gość kitek ll
ja mam dwoje dzieci z pozycji na jezdzca Poprostu mam leniwego meza:)

ja naszczescie mam sluz polodny o bole owulacyjne, ale jak narazie i to nie pomaga, dzisiaj mam takie wrazenie jakbym wlasnie przechodzila owulacje ale to dobrze bo w nocy było małe co nie co ;) testy owulacyjne nie sa az tak wiargodne, monitoring to juz co innego, ale ja jestem leniwa i nie chce mi sie chodzic do ginekologa :P