Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

TRamadol-czy jest niebezpieczny?

Polecane posty

Witam mieszkam w uk mam wrzoda czynnego w zoladku oraz kamienie w woreczku zolciowym niestety mam bardzo silne ataki i zadne leki na mnie nie dzialaja jedynie Tramadol i to w wiekszych dawkach niz jest na opkowaniu lekarz wie o tym bo poinformowalam go iz dawka 15-20 tabletek powoduje dopiero ze bol przechodzi nietety tutaj nie ma tak ze operuja od razu czeka sie miesiacami niestety.W polsce platne 10 tys bo bylam sie pytac. Mam pytanie czy ktos bral w wiekszych ilosciach Tramadol i czy drza mu tak samo rece brak orientacji ogromne pocenie sie calego ciala u mnie szczegolnie twarz plecy zmieniam po ok 3-4 koszulki dziennie,gdy po 3-5 dniach atakow nagle przechodzi wtedy nie biore nic Trzesa mi sie rece okropnie jestem rozdrazniona brak koncentracji.Gdy wezme sobie ze 3 tabletki tylko momenatalnie czuje ulge czy jest mozliwosc ze mozna sie uzaleznic od tego leku?

Gość lknjskjnkj
ja tez biore tramal uwaga bardzo łatwo się od niego uzależnić, to bardzo silny lek przeciwbólowy i po nim absolutnie nie wolno np prowadzić samochodu na dłuższą mete rozwali Ci żołądek, ja po nic haftuje jak kot:)

Gość lknjskjnkj
Działania niepożądane Brak danych statystycznych na temat działań ubocznych TRAMAL. Wiadomo jednak że lek powoduje suchość błon śluzowych jamy ustnej, nadmierne pocenie się. Zaburzenia przewodu pokarmowego z wymiotami. Nagłe spadki ciśnienia krwi przy zmianie postawy na pionową z towarzyszącymi silnymi zawrotami głowy. Przyspieszenie pracy serca. Długotrwałe stosowanie leku może po odstawieniu go wywołać objawy abstynencji. Nadmierne pocenie się, nudności, wymioty, zmęczenie, oszołomienie, nadmierna senność, suchość w jamie ustnej. Przy wyższych dawkach i u chorych obciążonych wysiłkiem fizycznym mogą wystąpić objawy ze strony układu krążenia: zawroty głowy, ortostatyczne spadki ciśnienia.

ja bralam wczesniej paracetmaol, ketonal forte mama wysylala mi z polski,codeine,co dydramol oraz wiele innych az trafilam na lekarza i stwierdzilm ze te leki wszystkie podrazniaja mi wrzoda dlatego przepisal mi tramadol poniewaz jest w miekkich kapsulkach. Jesli mam ataki po 3-5 dni kompletnie nic nie jem pije minimalne ilosci przy tym wlasnie leku. jak dlugo go bierzesz?

dziekuje ja rowniez czytalam juz ulotke ale wiadomo nie kazdy ma objawy dlatego chcialam zapytac czy inni tez maja je tak silne jak ja.

Gość lknjskjnkj
ja go biore od 5 lat na bóle menstruacyjne, ale staram się używac nie za często ( najczęściej mam podawany w zastrzykach jak już tracę przytomność) zrób porządek ze swoim zdrowiem, bo na dłuższą mete to ............

Gość lknjskjnkj
ja wymiotuję okropnie. Czasem 3-4h, wolałabym się pocic:)

w domu obecnie mam ok 80 tabletrk jutro znow dostane nowa recepte na ten lek za kazdym razem spotykam sie z innym lekarzem w przychodzi i przepisuja twierdzac ze to jedyny lek ktory mi pomoze. nie prowadze samochodu nie bylabym w stanie nawet :(

Gość lknjskjnkj
nie wiem co z wrzodem, ale kamienie należy usunąć z woreczka kobieto ile Ty masz lat?

Tramal, mimo iż nie jest narkotykiem, wykazuje działanie jak narkotyk. Co to za lekarz, który Ci wypisuje takie dawki tego leku???

pocenie jest okropne przejde metr i kapie mi z nosa z czola czuje jak ciurkiem leci z plecow dzis mnie nie boli nic nie wzielam ani jednej tabletki choc od rana czuje tzw Odstawke ale nie chce brac skoro nie potrzebuje.Samopoczucie jest naprawde fatalne Jak nie mam atakow gotuje lekkostrawne dania i mam normalny apetyt wiec jem i pije.

ale chyba dostalas jakies skierowanie juz na operacje? A nie da sie tego po prostu zrobic w Polsce i zeby NHS pokrylo????

Gość lknjskjnkj
ja nie doczytałam i myślałam, że o krople chodzi... po tylu tabletkach to juz byś nie żyła raczej

tutaj lekarze zaczynaja dzialac jak juz jest naprawde zle albo....jak dobrze sie z nimi rozmowisz. A Ty te leki dostajesz od GP czy juz skierowal Cie do gastrologa i od niego dostajesz?

bylam w czerwcu w szpitalu mialam 1 powazny atak stracilam kontrole za kierownica wjechalam pod prad ale zatrzymalam sie i nic na szczescie sie nie stalo bylo to blisko szpitala bo tam zmierzalam z powodu bolesci przez 6 dni pakowali we mnie ogromne ilosci Morfiny niestety w uk nie znaja innych lekow przeciwbolowych chyba. robili mi rezonans i kamien utkwil w kanaliku powstala blokada zolc nie mogla sie wydostac zapalenie infekcja powiedzieli ze nie moga operowac w takim stanie dawali dozylnie mi antybiotyki az przejdzie a potem na liste oczekujacych tylko pewnej pani zapomnialao sie mnie wpisac teraz obiecuja ze do swiat bedzie operacja ale znajac zycie pewnie nie. mam 27 lat 2 dzieci i meza wiecznie zapracowanego wiec dom itd na mojej glowie wyobrazcie sobie mnie po 5 czasami 6 tabletkach Tramadolu siedze na sofie lekko kojarze o co chodzi ale inaczej turlam sie po dywanie z bolu.

Przy kamicy pecherzyka nie podaje sie morfiny tylko leki rozkurczajace :P

sluchaj - ja bym molestowala ich, dzwon do szpitala, sprobuj wydobyc numer do medycznej sekretarki, ktora ustawia listy do operacji. W ogole skoro to ich wina to powinni Cie przesunac.

Gość lknjskjnkj
to załatw sobie operacje w kraju prywatnie i bedziesz miała z głowy na takiej ilości tramalu to za miesiąc będziesz już uzależniona

wrzoda lecze mama wysyla mi po konsultacji z lekarzem lek o nazwie IPP-40 tutaj jest lek o podobnej nazwie ma ten sam skladnik co IPP-40.Oraz dieta i mniej stresow a niestety u mnie stresy to codziennosc. Niestety to prawda biore takie ilosci bylam w polsce Chirurg po mnie krzyczal ze jestem Morfinistka uzalezniona bo dawali mi dozylnie ketonal oraz wiele innych zastrzykow nie pamietam nazw bo krzyczalam ale zaleczyli mi wszystko.NFZ nie pokryje po dzwonilam do NFZ nawet rozmiawialm z Moim NHS czy odda pieniazki jesli zaplace bo stan powazny to NHS powiedzial ze nie bo to nie jest operacja ratujaca mi zycie. W polsce lekarz mi powiedzial ze gdybym miala bardzo zle wyniki z trzustki lub watroby mogl mi podciagnac pod ratowanie zycia i mialabym za free wszystko.Ale wyniki wyszly ok.

tak, tutaj sa podobne leki. Ale mama z Polski Ci wysyla mowisz? A oni tez Cie tutaj na tego wrzoda lecza?

Aga uk dzwonilam kilkakrtonie i ciagle mi mowia ze wiedza ale jest very busy i ze juz nie dlugo mialam 8 pazdziernika rozmowe i badanie czyli zwykle dotykanie brzucha lekarz powiedzial ze ja z wrzoda cierpie tak bardzo a nie kamyczka i 12 listopada mam Gastroskopie po tym badaniu on stwierdzi z czego naprawde mam bole.

maj ten sam lek ale o innej nazwie jak skoncze brac Ipp-40 a bedzie to juz 4 msce kuracji musze zaczekac jakis okres dokladnie jaki to nie wiem i GP tutaj da mi leki te same jesli beda potrzebne.Ciezko jest wyleczyc wrzoda nawet chirurg powiedzial poniewaz mam jednego ale zajmuje pol faldu zoladkowe wiec bedzie sie non stop odnawial i powiedzial ze raczej z nim umre :( czyli do konca go bede miala moge jedynie go zaleczyc i dbac o siebie to wszystko

Gość lknjskjnkj
a wiesz, że za jakis czas pojawi sie u ciebie tolerancja na tramal i bedziesz musiała brac go coraz więcej? przyjedź do Polski i załatw ten problem wydasz troche kasy, ale przynajmniej będziesz zdrowa

moge jedynie w wakacje teraz corka chodzi do szkoly i nie moge pozwolic sobie na wyjazd bo Jesli to tylko z dziecmi.

Gość lknjskjnkj
a czy ktoś nie może na ten okres przyjechać tam do Ciebie? Spędzisz 3-4dni w szpitalu i kłopot z głowy

mam w Polsce tylko mame mi najblizsza ale tez brata 17 latka mama go nie zostawi :(