Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papryczkaaaaaa

Czy można jeść paprykę karmiąc piersią ???

Polecane posty

Gość papryczkaaaaaa

Szukałam na necie artykułówna temat żywienia kobiet karmiących piersią. Znalazłam dużo porad ale nie znalazłam informacji dotyczącej papryki.

Gość klarysa...
Zjedz troche i obserwuj malucha... jak mu/jej nic nie bedzie to mozesz jesc...

Gość saleminka8
a czy papryka jest alergiczna...? wiem,że fasole,kapustę trzeba ograniczyć do minimum truskawki tymbardziej-najlepiej ich nie jeść o orzechach coś słyszałam

Gość ja jem papryke i nic sie
nie dzieje, ale kazde dziecko jest inne

Gość ja tez jem paprykę

powiem tak karmiąc możesz jeść wszystko! oczywiście zaczyansz od maleńkich ilości i obserwujesz malucha. jesli nic sie nie dzieje to jedz na zdrowie. jeśli jednak zobaczysz wysypkę, ból brzuszka, śluz, czy też krew w kupie to są to objawy uczulenia i musisz dany produkt odstawić. co do papryki to ja jem, młodemu nic nie jest. truskawki też jadłam, ale zaczęłam od 1 sztuki i tak pomalutku doszłam do kilograma dziennie :P kapustę też jem i nic się nie dzieje. ale za to np na ogórka zareagował alergią! a podobno ogórki są bezpieczne. każde dziecko jest inne i jak nie spróbujesz nie będziesz wiedziala.

Gość mama malego Danielka
Ja, gdy karmilam piersia (a karmilam krotko, bo tylko 2 miesiace) od poczatku jadlam wszystko: i papryke i fasolke i surowke, w ktorej bylo troche kapusty...i mojemu synkowi nic nie bylo, ale dzieci sa rozne i roznie reaguja. Musisz po prostu testowac. Moja polozna powiedziala mi, ze podczas karmienia piersia mozna jesc wszystko, co sie jadlo w ciazy, poniewaz dziecko jest do tego przyzwyczajone. I u mnie ta teoria sie sprawdzila.