Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyrodna zła matka

załamuje mnie moje dziecko

Polecane posty

Gość wyrodna zła matka
Z przedszkolem tłumaczyłam wyżej, dlaczego nie wypaliło. Póki co napisałam o "odroczenie" jego uczestnictwa w zajęciach przedszkolnych do 31.12.09, czyli teoretycznie powinien iść od nowego roku. Myślałam, że jak się w tym przedszkolu zaaklimatyzuje od sierpnia, to sobie odetchnę, tak się jednak nie stało, niestety. Rozważam też taką możliwość, że oddam go do 1 z przedszkoli w mieście, w którym pracuję. Jeśli i niania z nimi będzie zadowolona, i on z nią, to wówczas przetrzymam go u niej do czerwca/sierpnia przyszłego roku. Wiem, że brakuje mu kontaktów z rówieśnikami, wiem, że to w dużej mierze moja wina, ale oprócz przedszkola w mojej miejscowości nie ma możliwości spotykania się z nimi. Ogólnie jest dzieckiem pogodnym, radosnym, o niesamowitej wprost energii (nie usiedzi w miejscu nawet minuty-dosłownie), buzia mu się nie zamyka. Ale potrafi tak mi dopiec, że po prostu fizycznie wysiadam. Piję po 4,5 kaw dziennie, żeby jakoś funkcjonować, bo inaczej chyba bym padła. Weekendy z mężem odpadają, pozostaje tylko wspólna niedziela, którą do tej pory spędzaliśmy razem, w 4. Może to i dobra myśl, że młodszego zostawię z mężem, a ze starszym wybiorę się na jakiś plac zabaw czy choćby supermarketu.

tylko nie supermarket!!!! chyba, ze chcesz go odciągać od witryn sklepowych i toczyć bój o kupienie jakiejs zabawki. Idź na plac zabaw, niech sie wyszaleje (w weekend ma byc ładna pogoda). A jak bedzie grzeczny, to mozecie razem wybrac sie w nagrodę na duże ciacho.

Gość wyrodna zła matka
żeby on je jeszcze zjadł :(

tez uwazam ze starszy domaga sie uwagi musisz mu wiecej czasu poswiecac . moj synek ma 8 miesiecy (jest bardzo grzecznym dzieckiem)chcemy w tym roku starac sie o kolejne jedyne co wiem teraz to to zeby od poczatku dziecko trzebA uczyc i nie ulegac mu zabardzo zeby potem nie byl rozkapryszony i niegrzeczny znajdz ta kszake jezyk dwulatka napewno bedzie cos dla ciebie

Gość matkadwójki
a ja czytam bajki na dobranoc codziennie około 30 minut do godziny. Czasem przyznam, że wysiadam przy tym bo mała chce żebym trzymała książkę tak jak ona chce a nie tak jak mnie jest wygodnie. Pokazuję jej obrazki. No fajnie ale wyrywa mi książke i zaczyna się drzeć. Robie wszystko , żeby nie wybuchnąć ale czasem nie można!!

Gość wyrodna zła matka
Właśnie wróciłam ze spaceru z chłopcami. Po raz pierwszy od nie wiem kiedy, było cudnie. Starszy z hulajnogą, po jakimś czasie kazał mi ją złożyć i schować pod wózek. I szedł na nogach, bez jęków i stęków. Zawsze chodziłam na spacery z rana, żeby to po prostu odpękać, dziś poszłam chyba ok. 13 i naprawdę było ok. Ani razu na niego dziś nie nakrzyczałam :) ... wiem, to nie powód do dumy, ale dziś naprawdę -do tego momentu- jest dobry dzień.

brawo:) dzieciaki niestety przejmują nasze emocje - my jestesmy wściekłe to jak na złosć dziecko też szaleje. A co Twojemu synkowi sprawiłoby radochę? Jeśli nie ciacho, może frytki? A jak niejadek, to może gdzieś lubi chodzić? Ma ulubionego kolegę? ukochaną babcię którą chciałby odwiedzać?

Gość wyrodna zła matka
tak, moje dziecko jest niejadkiem, a uwielbia różne rzeczy, np. chodzenie podczas spacerów na mosty (mieszkamy nad jeziorami), frytki, i owszem, place zabaw, itp. Ukochanej babci nie ma (mama zmarła, jak byłam w ciąży, nagle, młodo, zawał), ma ukochanego dziadka, mojego Tatę, który mieszka blisko nas. Jasne, że Tata mógłby mnie czasem odciążyć, i robi to, jak mam jakąś pilną sprawę, ale wtedy zostaje z młodszym. Poza tym u Taty wykryto guza płuca (rak), w grudniu idzie do szpitala, nie chcę go obarczać jeszcze moimi problemami. Także mam parę problemów.

Gość wyrodna zła matka
a rodzice męża mieszkają 600km ode mnie, ale to może i dobrze (dla mnie); nieważne, muszę zrobić coś, by wspólne życie z moim ukochanym pierworodnym było znośne

trzymam kciuki i za wasze relacje i za Tate, a z przedszkolem spróbuj jeszcze jak minie ten okres "zawieszenia" :)