Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość englischistgut

Niemiecki....baaaardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość englischistgut

Prosze o pomoc, kompletnie tego nie rozumiem;( Użyj przymiotnika lub przysłówka w stopniu wyższym: 2. Mit dem Fahhrad fahrt man schnell, aber mit dem Auto fahrt man noch ... 2. Peter lernt gut, aber seine Schwester Monika lernt....als ihr Bruder. Takich zdań mam więcej. prosze wytlumaczcie co tu trzeba wpisać. o i ogólnie proszę o uzupełnienie tego : ( dla as może się to wydać łatwe a ja kompletnie nie rozumiem.... baaardzo proszę o pomoc ) 2. Ist Peter so fleiBig wie du? - Nein, er ist noch .........als ich. 3-Sprich biite deutlich! -es tut mir leid, aber ich kann nicht ........sprechen. 4- herr Schmidt, Sie rauchen so viel. Bitte, rauchen Sie doch ........! 5-Ihr ubt zu wenig. Ubt bitte.........! 6-in der Wohnung ist es so dunkel. Kannst du das Licht ein biBchen...........machen?! 7- Du iBt zu wenig. IB bitte..........! 8- Bleiben Sie lange im Buro? - Ja, ich habe viel Arbeit und muB heute........im Buro bleiben. 9- Die Taxis sind ja bei euch nicht billig. -ja, das stimmt. Mit dem Bus fahrt man......... 10- Monika spricht recht gut Deusch, ich aber spreche.......Englisch.

Gość mądrala mądralińska
to obczaj sobie stopniowanie przymiotników i po sprawie.

Gość du hast den schonsten Arch
den Welt aber du hast den kein Kopf

Gość oj mądralo
do stopniowania to trza troche rozumieć tresc zdania, takich rzeczy nie wiedzieć to juz jest goopota

Gość nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
2. schneller 3. besser 4. fleissiger 5. deutlicher 6.